Vruchtbaarheid man tips

Heb je je afgevraagd hoe je meer sperma kunt produceren? Als u zo vruchtbaar mogelijk wilt zijn, moet u zowel de hoeveelheid en de kwaliteit van het sperma maximaliseren.

Verbeter uw dieet!

Een belangrijke reden voor de historische trend van voortdurend verminderde mannelijke vruchtbaarheid is het slechte dieet van vandaag. Te weinig vitamines en de gifstoffen in veel bewerkte voedingsmiddelen veroorzaken schade aan fragiele zaadcellen.

U zult meer sperma produceren als u uw dieet concentreert op onbewerkte voedingsmiddelen.

Probeer het volgende op te nemen:

  • Vlees (biefstuk, vis in het bijzonder kabeljauw en zalm en schaaldieren)
  • Fruit (citrusvruchten, bessen en bananen)
  • Groenten (broccoli, kool, spruitjes, asperges, spinazie en boerenkool)
  • Volkoren en noten (vooral walnoten)

Probeer uw consumptie van verwerkt vlees, zoals worst, salami, kant-en-klaar maaltijden, maar ook soja (vanwege het hoge gehalte aan fyto-oestrogeen – zie toxines hieronder) en koemelk te minimaliseren. Melkvervangers zoals amandel- of hazelnootmelk zijn minder waarschijnlijk besmet door hormonen die worden gebruikt om de industriële melk- en vleesproductieopbrengsten te optimaliseren. Minimaliseer de blootstelling aan zware metalen, bijvoorbeeld van goedkope vis. Bovendien verhoogt groene thee het energieniveau en verbetert Ginko Biloba de bloedsomloop in haarvaten.

Verlies extra kilo’s

Foto: © healthyfood.co.uk

Studies hebben gesuggereerd dat paren waarbij de man te zwaar of zwaarlijvig is, langer nodig hebben om zwanger te worden dan paren zonder gewichtsproblemen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat overgewicht of obesitas de spermakwaliteit van een man beïnvloedt, het aantal zaadcellen vermindert en hun vermogen om te zwemmen vermindert, evenals toenemende schade aan genetisch materiaal (DNA) in sperma, volgens de American Society for Reproductive Medicine. Een onderzoek uit 2012 wees uit dat mannen met overgewicht en obesitas vaker een laag aantal zaadcellen of een gebrek aan levensvatbaar sperma hadden in vergelijking met mannen met een normaal gewicht, waardoor het voor deze mannen mogelijk moeilijker werd om een ​​kind te verwekken. De onderzoekers vermoedden dat te veel lichaamsvet verband hield met veranderingen in testosteron en andere reproductieve hormoonspiegels bij mannen.

Stop met roken

Roken kan de vruchtbaarheid verminderen, dus je moet stoppen met roken als je een vader wilt worden. Roken rond een pasgeboren baby verhoogt ook aanzienlijk hun kansen op luchtwegaandoeningen en wiegendood (wiegendood).

Drink niet teveel alcohol

Overmatig drinken van alcohol kan de kwaliteit van het sperma beïnvloeden. De aanbeveling van de Britse medische hoofdofficier is om niet meer dan 14 eenheden alcohol per week te drinken, die gelijkmatig over drie dagen of meer moeten worden verdeeld. Eén eenheid alcohol is het equivalent van een halve pint bier of pils, of een enkele maatbeker (25 ml) sterke drank. Een klein glas wijn (125 ml) bevat 1,5 eenheden alcohol.

Genoeg rust

Verschillende studies hebben gesuggereerd dat gewichtsverlies en lichaamsbeweging bij mensen met overgewicht of obesitas kan leiden tot een verbeterd of verhoogd aantal zaadcellen. De wetenschap die een gezonde body mass index (BMI) koppelt aan een gezond aantal zaadcellen is echter nog steeds zwak.

Een studie uit 2017 onderzocht de voordelen van het uitvoeren van een aerobisch trainingsprogramma van 16 weken van ten minste drie sessies van 50 minuten per week. De deelnemers bereikten 50-65% van hun piekhartslag.

In de studie verhoogde regelmatige lichaamsbeweging het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid bij 45 mannen met obesitas en sedentaire levensstijl.