Hoe snel zwanger te worden tips

Misschien probeer je zo snel mogelijk zwanger te worden, of het juist in een bepaalde periode te plannen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben 8 tips op een rij gezet wat mogelijk je kansen op een zwangerschap vergroten.

1. Preconceptie onderzoek

U bent misschien nog niet zwanger, maar de beste manier om voor uw toekomstige zwangerschap te zorgen, is door een grondige controle uit te voeren op basis van vooronderstellingen. Een volledige afstelling van het lichaam maakt het nu gemakkelijker om gezondheidskwesties aan te pakken voordat de baby aan boord is en zal ervoor zorgen dat uw zwangerschap veilig en gezond is.

2. Plan voor een gezonde zwangerschap

Begin met het nemen van foliumzuur tenminste een maand voordat je begint te proberen zwanger te worden. Deze voedingsstof kan het risico op bepaalde aangeboren afwijkingen drastisch verminderen.

Stop met roken, drinken of het gebruik van drugs. Het is vanzelfsprekend dat dit nooit goed is voor een zwangerschap. Heb je overgewicht? Zorg ervoor dat je in shape bent voor een zwangerschap.

3. Zoek uit wanneer je ovuleert

Als u de gemiddelde menstruatiecyclus weet, kunt u trainen wanneer u ovuleert. Ovulatie gebeurt ongeveer 14 dagen voordat uw menstruatie begint. Als uw gemiddelde menstruatiecyclus 28 dagen is, ovuleert u rond dag 14 en uw meest vruchtbare dagen zijn dagen 12, 13 en 14.

4. Geef sperma een boost 

Sterk, gezond sperma heeft de beste kans om een ​​ei te bemesten. Je partner kan verschillende dingen doen om te proberen zijn vruchtbaarheid te verbeteren: Sla tabak en recreatieve drugs over. Beperk alcoholische dranken tot niet meer dan drie per dag. Krijg tot een gezond gewicht als aanzienlijk overgewicht. Krijg genoeg van bepaalde belangrijke voedingsstoffen – zoals zink, foliumzuur en vitamine C – die helpen bij het produceren van sterk en overvloedig sperma. Gebruik geen bubbelbaden en sauna’s of neem geen warm bad omdat de hitte sperma doodt. (Testikels werken het beste bij 94 tot 96 graden Fahrenheit, een paar graden kouder dan de normale lichaamstemperatuur.)

5. Heb seks op het juiste moment

Je hebt één week elke maand wanneer seks het meest waarschijnlijk tot zwangerschap leidt. Dit wordt beschouwd als je vruchtbare venster en het is twee tot drie dagen voor de eisprong. De beste kans om zwanger te worden is de twee tot drie dagen vlak voor de eisprong.

6. Blijf in bed vlak na de geslachtsgemeenschap

Je hebt dit waarschijnlijk gehoord – lig in bed met je voeten in de lucht nadat je seks hebt gehad om je kansen om zwanger te worden te vergroten. Klopt dit? Niet (helemaal) waar. Het is een goed advies om 10 tot 15 minuten na het vrijen in bed te liggen, maar je hoeft je voeten niet in de lucht te doen. Je bekken beweegt niet als je je benen in de lucht steekt. Ga ook niet direct naar de badkamer. Als je 10 tot 15 minuten wacht, komt het sperma dat in de baarmoederhals komt in de baarmoederhals.

7. Voorkom stress

Probeer niet gestrest te raken over het starten van een gezin. Stress kan de eisprong daadwerkelijk verstoren. Dus hoe meer ontspannen je bent, des te beter!

8. Hoe lang ik het moet proberen voordat ik hulp krijg 

Als je jonger bent dan 35 en niet zwanger bent geraakt na een jaar proberen, is het tijd om een ​​vruchtbaarheidsspecialist te bezoeken. Als je 35 jaar of ouder bent, praat dan met een specialist nadat je zes maanden zonder geluk hebt geprobeerd. Natuurlijk, als u weet dat er een reden is dat u of uw partner meer kans hebben op een vruchtbaarheidsprobleem, is het een goed idee om een ​​specialist te zien, zelfs voordat u begint met het proberen.