Maxi-Cosi autostoelen groep 2/3 | Vergelijking

Wat is een groep 2 autostoel?

Gevraagd door: Elise Yildiz  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (60 stemmen)

Een autostoel voor groep 2/3 is geschikt voor kinderen van 15-36 kg (of i-Size tussen 100-135 cm) wat vaak neerkomt op een leeftijdscategorie van 3-12 jaar. Het betreft dan een zitting -of autostoelverhoger. Doordat je kindje wat hoger zit, kun je de veiligheidsgordel van de auto gebruiken.

Wat is een groep 1 autostoel?

Groep 1: van 9 tot 18 kg (van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar). Door de grote overlapping in de gewichtsklasse tussen groep 0+ en groep 1 worden deze kinderen vaak te vroeg in een vooruitkijkend autostoeltje geplaatst.

Wat is autostoel groep 1 2 3?

Autostoelen - Groep 1-2-3 (9-36 kg)

Groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 36 kg. Deze autostoeltjes beschikken meestal over een 5-puntsgordel of een vangtafel. Op deze manier gebruik je de autostoel vanaf 9 maanden tot het kindje 4 jaar oud is.

Welke autostoel vanaf 15 kilo?

Voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar: i-Size tussen 100 - 135 cm of groep 2/3 (van 15 tot 36 kg). Groep 2 (van 15 tot 25 kg) en groep 3 (vanaf 22 kg) worden bijna altijd gecombineerd in 1 autostoeltje. Dit soort autostoeltjes zijn zitting- of autostoelverhogers.

Hoe oud moet een kind zijn voor een zitverhoger?

Vanaf wanneer is een zitverhoger toegestaan? Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten.

26 gerelateerde vragen gevonden

Hoe oud mag een kind voorin de auto zitten?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Kan een kind van 1.30 op een stoelverhoger?

Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten. Tot welke lengte een zitverhoger verplicht is? Voor kinderen tot 1,35 meter!

Welk autostoeltje vanaf 3 jaar?

Een kinderstoel voor in de auto voor een kindje van 3 jaar is vaak een gecombineerde autostoel, namelijk een autostoel uit groep 2/3. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kg. Groep 3 voor 22 tot 36 kg. Een autostoel uit groep 2/3 is zo verstelbaar dat deze met je kind meegroeit.

Welke autostoel 12 kilo?

Autostoelen van groep 1/2/3 groeien heel wat jaren met je kindje mee. Een autostoel groep 1/2/3 is namelijk geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kilo, dat is grofweg van 9 maanden tot 12 jaar. Tot je kleintje ongeveer 4 jaar oud is, gebruik je de 5-puntsgordel die in het autostoeltje zit.

Wat is het verschil tussen groep 1 en 2?

Waarin verschilt groep 2 van groep 1? In groep 1 ligt de nadruk nog meer op spelen, maar in groep 2 gaat de leerkracht gerichter werken naar groep 3. Het verschilt per school, maar op veel scholen wordt er gewerkt met zogenoemde werkkaarten of werkjes en kinderen besteden per week een bepaalde tijd aan die werkjes.

Wat is groep 1 en 2?

In Nederland was de kleuterschool tot en met 1985 een onderwijsvorm, die samen met de lagere school een voorloper was van het huidige basisonderwijs. De kleuterschool kende twee klassen: eerste klas: voor kinderen van 4-5 jaar (is vergelijkbaar met de huidige groep 1 van de basisschool) tweede klas: 5-6 jaar (groep 2)

Welke autostoel vanaf 4 jaar?

Groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 36 kg. Deze autostoeltjes beschikken over een 5-puntsgordel of een vangtafel. Op deze manier gebruik je de autostoel vanaf 9 maanden. Vanaf 4 jaar gebruik je de 3-puntsautogordel voor bevestiging van het autostoeltje en kind.

Hoe oud is een kind van 1.35 meter?

In veel landen wordt de regel gehanteerd dat kinderen tot 1.50 m in een kinderzitje of verhoger in de auto mogen worden vervoerd. In Nederland is de lengte 1.35 m. Veelal is er ook een regel die bepaald tot welke leeftijd dit het geval moet zijn. Zo is de leeftijd in Frankrijk bijvoorbeeld 10 jaar.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Welk autostoeltje verplicht?

Is je kind kleiner dan 1,35 meter, dan moet je hem of haar altijd in een kinderzitje vervoeren dat is aangepast aan zijn of haar lengte of gewicht op dat moment. Je kan controleren of de lengte en/of het gewicht van je kind binnen de limieten valt op het oranje label dat ieder kinderzitje verplicht moet dragen.

Hoe mag een kind dat kleiner is dan 1 20 m meerijden in een auto?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je altijd in een kinderstoeltje of zitverhoger zetten. Voorin én achterin. Let wel: in het buitenland gelden andere regels. In veel Europese landen moeten kinderen kleiner dan 1,50 meter nog worden vervoerd in een kinderzitje of zitverhoger.

Hoe oud is een kind van 22 kilo?

Meisjes van zes jaar met een lengte van ongeveer 119 cm wegen gemiddeld 21 kg, met een minimum van ongeveer 18 kg en een maximum van 26 kg. Jongens van zes jaar met een lengte van ongeveer 120 cm wegen gemiddeld 22 kg, met een minimum van 19 kg en een maximum van 26 kg.

Kunnen er 3 autostoeltjes op achterbank?

Hoeveel kinderzitjes passen er achterin welke auto model? Op de tweedehands markt zijn voldoende modellen waar je 3 kinderzitje auto achterin kunt monteren. Voldoende ruimte voor 3 kinderen op de achterbank.

Hoe lang moet je zijn om van voor te zitten in de auto?

Wanneer de kinderen groter zijn dan 1,35 meter is een kinderzitje niet meer verplicht en moeten ze de veiligheidsgordel dragen. Kinderen mogen daarnaast, ongeacht hun leeftijd, voorin zitten op voorwaarde dat ze worden vastgeklikt zoals de wet voorschrijft.

Waarom airbag uit bij kind voorin?

Bij het vervoeren van kinderen tot 12 jaar op de passagiersstoel is het raadzaam om de airbag uit te schakelen omdat ze in veel gevallen nog niet de lichaamslengte hebben voor een airbag. Wanneer je de airbag voorin niet kunt uitschakelen, zet dan de passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren.

Welke autostoel mag voorin?

Voorwaartse kinderstoel

Kinderen in een voorwaarts gerichte kinderstoel mogen voorin de auto zitten, ook als op die plek een airbag is ingeschakeld. Wij adviseren in verband met de airbag wel om de passagiersstoel in dat geval zo ver mogelijk naar achteren te zetten.

Wat is een veilige zitverhoger?

Een zitverhoger met Isofix zit altijd vast in de auto, ook als je kindje er niet op zit. Dat heeft als voordeel dat de zitverhoger niet in de rondte kan vliegen bij bijvoorbeeld een noodstop of botsing. Dat is wel zo veilig voor de andere passagiers.

Hoeveel uur mag kind in autostoel?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Vorige artikel
Wat ziet een baby van?