Ik wil gewoon toeteren. - Sluipschutters

Hoe zeg je hou je bek in het Marokkaans?

Gevraagd door: ds. Gijs Martens AD  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.5/5 (68 stemmen)

Hou je bek! Eej homo, Cayete!

Hoe zeg je in het Marokkaans Ik hou van jou?

كنبغيك, نبغيك zijn de beste vertalingen van 'Ik hou van jou' in Marokkaans-Arabisch.

Hoe zeg je alsjeblieft in het Marokkaans?

alsjeblieft (bw): أَرْجُوك(en) interjection to make a polite request., رَجَاءً(en) interjection to make a polite request., لَو سَمَحْت(en) interjection to make a polite request., لُطْفًا(en) interjection to make a polite request., مِن فَضْلِك

Hoe zeg je hou je bek in het Surinaams?

Woordenlijst: van straattaal naar ABN

A blub ya! Hou je bek! A dobbo!

Is Hou je bek een scheldwoord?

Dat is inderdaad het geval. Zowel hou je bek als hou je muil worden verklaard met 'zwijg stil', bij hou je babbel staat 'zwijg toch' en bij hou je gezicht, hou je snater en hou je snavel staat 'zwijg', al dan niet met een uitroepteken erachter.

37 gerelateerde vragen gevonden

Wat zeggen Marokkanen vaak?

Een land ontdekken betekent ook de taal leren. Marokko's twee officiële talen zijn Arabisch en Amazigh, maar vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans. Het Spaans is wijdverspreid in het noorden en zuiden van Marokko.

Wat is alstublieft in het Arabisch?

De uitdrukkingen – min fadlik (vrouwelijk) en min fadlak (mannelijk) betekenen 'alstublieft'.

Is Habibi mannelijk?

Habibi is een lief woordje uit het Arabisch. Habibi heeft als betekenis schatje en wordt uitsluitend door vrouwen gebruikt om een man 'schatje' te noemen. Voor het mannelijke equivalent: habiba.

Hoe zeg je zielig in het Marokkaans?

zielig (bn): حزين

Wat is vriend in het Marokkaans?

Een minicursus: met sahbi spreek je een vriend aan, saaf – van het Arabische sarf, wisselgeld – is geld en ewa kun je zo'n beetje overal tussen gooien.

Hoe groet je terug in het Marokkaans?

In een formele omgeving begroet u zowel mannen als vrouwen met As-salam alaykom. Dit betekent letterlijk “vrede zij met u”. Veelal wordt deze begroeting gehanteerd als moslims andere moslims groeten, maar de begroeting kan ook in andere gevallen worden gehanteerd.

Wat is de betekenis van Habibi?

Habibi betekent 'mijn schat' in het Arabisch, tenminste als een vrouw het tegen haar man zegt.

Hoe zeg je dankjewel islam?

Jazaka Allah Khairun uit het Arabisch is een islamitische uitdrukking van dank en dankbaarheid en betekent "Moge Allah je beloven met goedheid".

Wat zeg je na Allah?

Subḥānahu wa ta'alā (Arabisch: سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى, geprezen en verheven is Hij) is een uitdrukking door moslims gebruikt na het horen, zeggen, schrijven van of een verwijzing naar de Arabische vertaling van de naam God, Allah, afgekort als swt of het Nederlandse gvH.

Wat is hamdullah?

Alhamdoelillah (ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ) is een uitdrukking in het Arabisch die "Alle lof zij aan Allah (God)" betekent. De uitdrukking is vergelijkbaar met Haleloe Yah in het Hebreeuws en Soli Deo gloria in het Latijn.

Hoe zeg je mama in Arabisch?

Oemm, ook Umm, Imm of Om (Arabisch: أم; "moeder"), vormt een onderdeel van een Arabische vrouwelijke bijnaam (كنية/koenja) met als betekenis "moeder van". De mannelijke tegenhanger is Aboe (of Abu).

Hoe zeg je ei in het Marokkaans?

ei (zn): بيضة

Hoe zeg je in het Marokkaans papa?

Ab betekent "vader" in de meeste Semitische talen. In Aramese varianten is dit woord soms standaard weergegeven als Abba of Aba (oorspronkelijk had deze uitgang dezelfde betekenis als het bepaald lidwoord in andere talen). In het modern Hebreeuws wordt Abba of Aba informeel gebruikt voor pa of papa.

Wat is het oudste scheldwoord?

Vroeger hadden de mensen andere scheldwoorden dan nu. Alhoewel je sommige nog steeds zal horen, zoals belhamel, doerak, hoerenjong of bastaard. Het oudste scheldwoord is shit, dat werd al gebruikt door de oude Germanen!

Wat betekent OK scheldwoord?

Het tussenwerpsel oké, in het Engels geschreven als okay, kennen we allemaal. Het betekent: goed, in orde, prima, top. Vaak laat je nog even je duim zien als je dit woord uitspreekt, als een extra visuele bekrachtiging.

Vorige artikel
Wat is een groep 2 autostoel?
Volgende artikel
Welke thee goed voor hormonen?