Wat houdt verhaalsbijstand in?

Wat betekent een oudoom?

Gevraagd door: Lizz van de Veen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (38 stemmen)

oudooms (meerv.) [familie] een oom van een ouder. , oom van vader of moeder.

Wat is de betekenis van een oudtante?

tante van je vader of moeder

` , tante van vader of moeder. [familie] een tante van een ouder.

Hoe noem je een oom van je moeder?

Een oudoom of grootoom (Vlaams) is een oom van iemands vader of moeder, dus een (al dan niet aangetrouwde) broer van iemands grootvader of grootmoeder. Een suikeroom is vaak een rijk familielid van wie men een erfenis verwacht.

Hoe noem je de broer van je vader?

Antwoorden (4) Je directe oom noemt men al 3e graads. Laat staan hoeveelste graads de broer van je overgrootvader zou zijn, en hoeveel mensen al "tussen" jou en die persoon zouden zitten. Het is immers de broer van de vader van de vader van je vader.

Hoe noem je de nonkel van je vader?

Oom is standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenis 'broer of schoonbroer van iemands vader of moeder'. In België wordt in de informele spreektaal veelvuldig het woord nonkel gebruikt, ook door standaardtaalsprekers.

45 gerelateerde vragen gevonden

Wat komt er na oud tante?

Je tante is 3e graads (in zijlijn): moeder (1) – oma (2) – tante (3). Het kind van je achternicht is 7e graads (in zijlijn): moeder (1) – oma (2) – over grootmoeder (3) – oudtante (4) – nicht van moeder (5) – achternicht (6) – kind van achternicht (7).

Wat is de man van mijn tante?

Daar ging de vraag nou net over. Gewoon ook tante, of ook oom. Gevolgd door de naam. Gewoon tante en oom, zoals de vrouw van je oom tante heet en de man van je tante oom is de vrouw van je tante tante en de man van je oom oom.

Hoe noem je een achteroom?

Achteroom/-tante: hij of zij is een neef/nicht van je vader of moeder.

Hoe noem je het kind van je oudoom?

Wanneer een broer of zus van een grootvader/grootmoeder (grootoom respectievelijk groottante, ook wel oudoom respectievelijk oudtante) een kind heeft, is dit een kleinneef/kleinnicht.

Hoe noem je de dochter van je oudtante?

de dochter van een neef, nicht, oudoom of oudtante.

Hoe noem je de vrouw van je oom?

Tante = Een tante is een familierelatie, de zus van je vader of moeder; ook de echtgenote van een oom wordt tante genoemd.

Hoe noem je een kind van je zus?

De meeste mensen noemen het neef of nicht. Maar de officiële term is tantezegger of oomzegger. Jouw neef en nicht zijn de kinderen van de broer of zus van je eigen ouders. Het woord tantezegger/oomzegger wordt echter niet gebruikt in Nederland en voor het gemak zeg je dan dat het je neefje of nichtje is.

Wat is een achter achternicht?

Vierde graad

achterneven en achternichten (kleinkinderen van broers of zussen); neven en nichten (kinderen van broers of zussen van de ouders); oudooms en oudtantes (ooms en tantes van de ouders).

Hoe noem je de vader van je oma?

[familie] een vader van een grootouder.

Hoe noem je de neef van je ouders?

Antwoord: Achteroom, omdat zijn vader jouw oom is.

Hoe noem je de tante van je partner?

Derde graad

ooms en tantes van uw partner (broers of zussen van de ouders).

Hoe noem je de moeder van je schoondochter?

Schoonvader en schoonmoeder (schoonouders) – ouders van de partner.

Hoe noem je een tante van je vader?

, tante van vader of moeder.

Hoe noem je je zus van je oma?

Groottante. Dat is je oudtante. Ik denk dat gewoon tante en dan haar naam best wel een nette manier is van je oudtante aanspreken…

Hoe noem je de oma van een kleinkind?

Aanspreekvormen: u, jij of de voornaam? Al jaren lang spreken kleinkinderen hun grootouders aan met “u” of door simpel “oma” of “opa” te zeggen.

Wat is een kind van mijn neef?

Het kind van een neef/nicht word een achternicht genoemd het maakt hierin geen verschil of dat de genoemde neef/nicht in deze vraag een kind is van een broer/zus of de generatie erboven de term achter…

Hoe noem je het nichtje van je moeder?

Een achtertante? Of heet dat gewoon ook een achternicht, net zoals dat mijn nichtje voor mijn moeder ook een nichtje is.

Wat is 2e graad neef?

De termen '1e neef, 2e neef, 3e neef', geeft aan wie jullie gezamenlijke voorouders zijn. Bij een 'gewone' neef zijn dat de grootouders. Bij een 2e neef de overgrootouders, een 3e neef de betovergrootouders, enz.

Hoe noem ik de man van mijn nicht?

Neef definities

Uitspraak: [nef] Verbuigingen: neven (meerv.) 1) zoon van een broer of zus van vader of moeder aangetrouwde neef (echtgenoot van een nicht, geen bloedverwant) 2) zoon van broer of zus Voorbeeld: &nbs...