Waarom Beugel BH's Zo Slecht Zijn! Dressed to Kill

Waarom goede bh's zo duur zijn?

Gevraagd door: kand. Alexander Güneş Msc  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 4.3/5 (2 stemmen)

RTL Nieuws ging op onderzoek uit en sprak onafhankelijk lingerie-expert Fabienne Zwanenburg. Zij legt uit dat er twee redenen zijn dat goede bh's van lingeriewinkels vaak zo duur zijn. Het hangt ten eerste af van de kwaliteit van de stoffen en ten tweede van de manier waarop die stoffen worden gebruikt.

Wat is een normale prijs voor een bh?

Wat mag het kosten

Vier op de tien trekt gemiddeld 21 à 40 euro voor een bh uit. 14% betaalt 80 tot 100 euro.

Waarom is PrimaDonna zo duur?

Betere pasvorm

Een bh van bijvoorbeeld PrimaDonna heeft al 46 stukjes, een van Hunkemöller heeft er minder. De opbouw van zo'n bh is heel anders, met de beugels, de bandjes, de zijpanden. De pasvorm wordt er een stuk beter door - en dat moet ook wel, voor dat geld."

Wat is een goed merk bh?

De top 10 Bh merken in Nederland
 • Sloggi: Het kenmerkende kenmerk van Sloggi bh's is de eenvoud. ...
 • Dorina: Een van de meest opvallende kenmerken van Dorina BH's is de veelzijdigheid van hun ontwerpen. ...
 • Triumph. Een van de meest bewonderenswaardige aspecten van Triumph BH's is hun nadruk op pasvorm. ...
 • Magic: ...
 • Mey: ...
 • Chantelle:

Wat is een goede bh als je ouder wordt?

Een bh of sportbh met beugel is een goede keuze wanneer optimale ondersteuning gewenst is. Liever geen beugel? Dan kun je nog kiezen voor een sport bh met racerback, of een voorgevormde cup. Ook zijn er sport bh's die door het ontwerp uitstekende ondersteuning bieden, zonder beugel.

42 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel jaar kun je een bh dragen?

Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.

Hoe lang 1 bh dragen?

Best kijk je na 12 weken voor een nieuwe beha die redelijk los zit op je rug en van cup groot genoeg is, waar je zelfs nog wat marge in hebt. Wij raden aan om toch een beugelbeha te dragen omdat deze het meeste steun bieden want net dan heb je een goede steun nodig.

Waar moet je op letten als je een bh koopt?

Waar moet je op letten als je een voedingsbh gaat kopen?
 • Tip 1: Bepaal de juiste maat. ...
 • Tip 2: Kijk of de onderwijdte goed verstelbaar is. ...
 • Tip 3: Check de rek van de cups. ...
 • Tip 4: Controleer de beugel. ...
 • Tip 5: Probeer de sluiting van de cup. ...
 • Tip 6: Check of de cup geheel open kan zonder de baby te belemmeren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bh?

Goede bh kopen
 • Sluit de bh tijdens het passen op de meest losse stand.
 • Check altijd hoe de bh staat onder je kleren.
 • Shop liever geen bh's tijdens je 'maandelijkse feestje'.
 • Controleer of de beugels goed zitten.
 • Schuif twee vingers onder de bh band om de maat te checken.
 • Kijk of de cups goed aan sluiten op je borsten.

Wat is de meest verkochte bh maat?

De meest verkochte bh maat, zowel in wel als in niet voorgevormde bh's en bikini's, is maat 70G. Dat is een vrouw met kledingmaat 38/40, maar met een mooie boezem.

Hoe vaak moet je een schone bh aan?

Bh's: na 3 dagen wassen

Veel vrouwen dragen bh's in ieder geval vier tot vijf dagen. Dat is te lang. Na drie dagen moet een bh gewassen worden. Zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen verspreiden en dat de hoge zuurgraad van zweet het elastiek in je bh's kan aantasten.

Hoe vaak moet je een bh vervangen?

Wanneer is het tijd om je bh te vervangen? Dit hangt ervan af hoe vaak je jouw bh's wast, met de hand of in de wasmachine en hoe vaak je de bh's draagt. Elke zes maanden een nieuwe bh is geen overbodige luxe.

Hoeveel bh's heeft de gemiddelde vrouw?

Door jouw BH de tijd te geven om te herstellen zal deze minder snel uitlubberen, hierdoor heb je dus alleen maar langer plezier van jouw favoriete BH! Experts hebben onderzoek gedaan en kwamen erachter dat een vrouw gemiddeld vier verschillende BH's nodig heeft voor een week. Dit is inclusief sport BH.

Hoeveel procent van de vrouwen draagt geen bh?

Nu het publieke leven overal in Europa weer langzaam op gang komt, is niet iedereen bereid de borsten weer op te sluiten. Uit een opiniepeiling van het Franse bedrijf Ifop onder ruim drieduizend vrouwen, blijkt dat 7 procent van de Françaises geen bh draagt.

Hoeveel vrouwen dragen elke dag een schone bh?

8. Hoe vaak je een beha moet wassen hangt helemaal af van hoeveel lichamelijke inspanning je verricht gedurende de dag. In principe is elke twee tot vier dagen voldoende.

Waarom PrimaDonna bh?

Bh voor grote maten - altijd een prima donna

Geen bh's die hun vorm en elasticiteit na een paar wasbeurten kwijt zijn dus en zeg maar gedag tegen vervelende, snijdende bandjes. PrimaDonna maakt duurzame grote-maten bh's met een perfecte pasvorm die u een chique, elegante uitstraling geven, ongeacht figuur of bh-maat.

Welke bh geeft meeste steun?

De bh-band is het onderdeel van de bh welke voor het meeste support zorgt. Een bh met een brede(re) bh-band zorgt dan ook voor extra ondersteuning en nog meer comfort. Bij vollere borsten zorgt een bredere bh band er ook voor dat je borsten niet langs de huid van je borstkas kunnen wrijven.

Wat zijn de voordelen van geen bh dragen?

De voordelen van geen BH dragen
 1. BH loos comfort. Comfort zal het meest benoemde voordeel zijn van geen BH dragen. ...
 2. Gezondheid van de borsten. ...
 3. Besparing op kosten zonder BH. ...
 4. Zelfliefde zonder BH. ...
 5. Vorm borsten bij geen BH dragen. ...
 6. Vermindering van rug- en nekklachten zonder BH.

Wat gebeurd er als je een te kleine bh draagt?

Maar wanneer je een te kleine cupmaat draagt, kunnen je borsten boven je beha wat gaan 'opbollen', waardoor het lijkt alsof je borsten beiden uit twee delen bestaan. Deze minder charmante variant van een push-up voorkom je door je cupmaat met één letter te vergroten.

Hoe vaak bh dragen voor wassen?

Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden.

Hoe weet je of je cupmaat te klein is?

De borsten worden teveel tegen elkaar aan gedrukt: Dan is de cup is te klein. De bandjes snijden in op de schouders: Dan is de omvang te ruim of de cup is te klein. De bandjes zakken af: Dan is de omvang te ruim. De beugels liggen niet vlak op de huid tussen de borsten, maar komen naar voren: Dan is de cup te klein.

Waarom zou je een bh dragen?

Er zijn heus redenen om wel een beha te willen dragen: omdat het – bijvoorbeeld tijdens het sporten – extra ondersteuning biedt, of je meer zelfvertrouwen geeft. Grote borsten kunnen pijn doen, en een beha vermindert dat soms. Maar er zijn ook genoeg redenen om het niet te doen, wijst ook onderzoek uit.

Wat is gezonder met of zonder bh?

Wist je dat geen bh dragen zelfs heel gezond is? Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van geen bh veel voordelen heeft voor je lichaam. Franse onderzoekers beweren dat je voortaan beter geen bh meer kunt dragen.

Hoe weet je of bh goed past?

Bij een bh die perfect past, zit dat stukje tegen het borstbeen. Sluit het middenstuk niet goed aan en wijzen je bh-beugels weg van het lichaam, probeer dan eens een bh met een andere snit – die beter past bij de vorm of positie van je borsten – of ga voor een grotere cupmaat.

Waarom zit mijn bh niet lekker?

De oorzaak is vaak dat je bh te groot is (soms zelfs twee maten) of de stretch er helemaal uit is. Het rugpand zit zowat tussen je schouderbladen of bijna in je nek. Het beste is dan ook om je bh's om de twaalf maanden te vernieuwen.