What's the difference between petroleum jelly and Vaseline

Is vaseline hetzelfde als zinkzalf?

Gevraagd door: Wessel Esajas  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (7 stemmen)

Zinkoxidezalf 10% FNA bevat 10% zinkoxide in vaseline zalf. Het is een vette, beschermende zalf, geschikt voor de droge huid omdat er zoveel vaseline in zit.

Wat lijkt op zinkzalf?

Naast zinkoxide bevat Sudocrem lanoline. Lanoline komt van nature voor in schapenwol en heeft een helende werking voor de huid, daarnaast zorgt het ervoor dat de zinkoxide redelijk smeerbaar wordt.

Waarom geen zinkzalf gebruiken?

Zinkzalf werkt adstringerend op de huidporiën, waardoor de kans bestaat dat de huid wordt afgesloten. Zinkpasta koekt snel aan en is daardoor moeilijk aan te brengen en te verwijderen.

Welke zalf is zinkzalf?

Zinkoxide beschermt en droogt de huid. Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen. Dat hangt af van de vorm waarin u het gebruikt (zalf, crème, lotion, smeersel). Bij huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, koortslip, doorligwonden, herpes genitalis en kapotte mondhoeken.

Is zinkzalf en Sudocreme hetzelfde?

Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft. In Sudocrem zit zinkoxide daarom wordt het ook wel een zinkzalf genoemd. Er zit benzylalcohol in sudocrem dit heeft een licht verdovend effect wat helpt bij een geprikkelde huid.

45 gerelateerde vragen gevonden

Is Bepanthen een zinkzalf?

De meeste billenzalven bevatten namelijk zinkoxide als een van de barrièrevormende cosmetica-ingrediënten. Bij de Bepanthen zalf ontbreekt dit ingrediënt echter helemaal.

Wat is de beste zinkzalf?

Grote kans dat je weleens van Sudocrem hebt gehoord. Dit is een van de bekendste merken zinkzalf. Deze zalf werkt prima en trekt snel in. Een klein nadeel: het is alleen verkrijgbaar in een pot (en een reisformaat mini-tube).

Kan zinkzalf op open wond?

Wel is het zo dat zink zorgt voor een wit laagje op je huid, wat zichtbaar kan zijn als een witte waas of witte vlekjes op de huid. Dus wil je bijvoorbeeld je koortslip of een wondje sneller laten indrogen, dan kan je zinkzalf gebruiken – maar nadeel is dat de crème een wit laagje achterlaat.

Is zinkzalf ontstekingsremmend?

Bergland Zinkzalf is ideaal voor de verzorging van jeukende of geïrriteerde huid. Bekend om zijn ontstekingsremmende werking, verbetert zink het uiterlijk van huidvlekken of puistjes.

Wat is de functie van zinkzalf?

Zinkoxide heeft een zwak adstringerende en licht indrogende werking op de huid. De verwerkte basis kan het indrogend effect versterken, bv. door het verdampen van het water uit de basis waardoor het verkoelend en jeukstillend werkt. Zinkoxide dekt de huid af en beschermt zo de huid.

Hoe kalmeer je geirriteerde huid?

Hoe kalmeer je een gevoelige huid?
  1. Tip 1: smeren bij een heftige huidreactie. ...
  2. "Is de vochtbarrière van je huid beschadigd dan kunnen irriterende deeltjes van buitenaf sneller binnendringen"
  3. Tip 2: aanvullen van de vochtbarrière. ...
  4. Tip 3: douchen met lauwwarm water. ...
  5. Tip 4: wees voorzichtig met blootstelling aan de zon.

Wat smeren op geirriteerde huid?

Last van een rode, geïrriteerde of jeukende huid? Gelukkig is er Bepanthen Eczeem Crème: werkt effectief en het zorgt voor verlichting van jeuk en roodheid. Het is een medisch hulpmiddel te gebruiken bij o.a. eczeem en een rode huid. Bepanthen Eczeem Crème is vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Is Nestosyl zinkzalf?

Pramocaïne is sinds 1953 internationaal op de markt en zinkoxide al vele tientallen jaren. Deze combinatie is als crème vrij verkrijgbaar onder de merknaam Nestosyl.

Is Sudocrem zink?

Zinkoxide smeersel (zinkolie) bevat 60% zink, zinkzalf maar 10%. Het populaire Sudocrem bevat ook maar iets meer dan 15%. Het zal niet verbazen dat de richtlijn Smetten adviseert om zinkoxide smeersel te gebruiken. Wel is het heel belangrijk om zinkoxide smeersel héél dun te smeren.

Waar mag je Sudocrem niet voor gebruiken?

Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.

Is zinkzalf goed voor Smetplekken?

Gebruik geen poeders, pasta's of zinkzalf. Deze kunnen klonteren en zijn moeilijk te verwijderen. Ook sluiten ze de huid af. De huid kan niet ademen, waardoor de kans op smetten toeneemt.

Wat doet zink op je huid?

Zink ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, omdat het bijdraagt aan het proces van celvernieuwing. Omdat het een antioxidant is zorgt het ervoor dat cellen beschermd worden tegen vrije radicalen, die mogelijk schadelijk zijn voor je huid.

Wat is de beste wondzalf?

Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking. Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt.

Welke zalf tegen jeuk?

Verzachtende en beschermende crème en zalf

Voorbeelden bij een niet al te droge huid zijn lanettecrème en cetomacrogolcrème. Voorbeelden bij een erg droge huid zijn vaseline lanettecrème en vaseline cetomacrogolcrème. Ook verkoelende en beschermende zalven, zoals koelzalf, kunnen worden gebruikt.

Waarom geen vaseline op open wond?

Zit er een korst op dan kun je deze soepel houden door er vaseline op te smeren. Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband.

Hoe kun je een wond sneller genezen?

Een snelle en ongestoorde genezing vindt dus altijd plaats onder een pleister, een steriel wondverband of een kompres. Dat inzicht ligt ook aan de basis van het principe van vochtige wondgenezing. Niet in de droge lucht, maar juist in een vochtig milieu kan nieuw huidweefsel zich makkelijker vormen.

Is zinkzalf ook goed voor aambeien?

Zinksulfaat-crème beschermt en droogt de huid. Het vermindert ook jeuk. Bij aambeien en bij jeuk en irritatie aan de anus. Het kan bij aambeien 2 weken duren voordat de huid voldoende is genezen.

Hoeveel zink zit er in Sudocreme?

Zinkoxide smeersel (zinkolie) bevat 60% zink, zinkzalf maar 10%. Het populaire Sudocrem bevat ook maar iets meer dan 15%.

Hoe krijg je zinkzalf van je huid?

Zinkoxidesmeersel (zinkolie)

Eventuele resten smeersel kunt u het beste verwijderen met een tissue of gaasje met olie.

Wat is beter dan Sudocrem?

Zo is Aldanex niet stroef. Hierdoor is het makkelijker uit te smeren dan Sudocrem. Het aanbrengen op de geïrriteerde babyhuid is dus minder pijnlijk. Wanneer de crème op de huid zit, heeft het als voordeel dat het doorzichtig is.