Hoeveel eten mag je kat per dag?

Hoeveel kittens mag je per jaar verkopen?

Gevraagd door: kand. Madelief van Haspengouw D  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.4/5 (48 stemmen)

Ook bij het Besluit houders van dieren is dit richtsnoer voor honden en katten weer opgenomen. Het aantal van 20 dieren betrof onder het HKB echter wel een indicatie. Onder het HKB kon ook bij het verkopen, fokken of opvangen van minder dan 20 dieren per jaar dus wel degelijk sprake zijn van bedrijfsmatigheid.

Is katten verkopen legaal?

Katten moeten minstens 12 weken oud zijn vooraleer ze verkocht of weggegeven mogen worden. Elke kat die verkocht of weggegeven wordt, moet gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt én geregistreerd zijn. De verkoper is hiervoor verantwoordelijk en moet dus ook de kosten dragen.

Hoeveel nestjes per jaar?

Extra regels voor honden en katten

Houdt u er dan rekening met de volgende extra regels: Een hond krijgt in een aaneengesloten periode van 12 maanden maximaal 1 nest. Een kat krijgt in een aangesloten periode van 12 maanden maximaal 2 nesten. Of maximaal 3 nesten in 24 maanden.

Hoeveel pups mag je belastingvrij fokken?

Het Besluit houders van dieren

Ook geldt een maximum aantal nestjes binnen een bepaalde periode. Voor honden is dat 1 nestje per 12 maanden. Katten mogen per 12 maanden 2 nestjes werpen en maximaal 3 in een periode van 24 maanden.

Hoeveel katten mag je hebben?

"Er zijn geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben", vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming.

34 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel verdient een Kattenfokker?

Er zijn veel kosten die een Fokker moet maken gedurende het traject van bevruchting tot verkoop. Veel fokkers vallen onder de kleine ondernemersregeling en verdienen dus minder dan het minimumloon, wanneer je alle kosten aftrekt. Het uiteindelijke salaris varieert dus tussen de € 600,- en de € 2800,- per maand.

Wat kost een nestje kittens?

Je moet rekenen op zo'n 50-100 euro per kitten en 75 tot 125 euro per pup. Bereken altijd je kosten door in de verkoopprijs. Bij kleine nestjes zijn de kosten per pup of kitten hoger. In sommige gevallen kunnen de kosten flink oplopen.

Hoe word ik een erkende fokker?

De Raad van Beheer biedt cursussen aan (o.a. via kynologische verenigingen) voor iedereen die zich met honden bezig houdt. Wil je een hondenkennel starten dan is het raadzaam een dergelijke cursus te volgen: Kynologische Kennis 1 (KK1) Kynologische Kennis 2 (KK2)

Hoeveel katten mag je hebben per huishouden?

Wordt ivm met overlast en ziektes ed de kattenpopulatie teruggebracht tot max 8 katten per huishouden. Neemt de kattenpopulatie weer toe wordt gedreigd met huis uitzetting. in nederland mag je zoveel katten houden als je wil, zolang je ze verzorgt, en zolang je geen overlast geeft.

Hoeveel dieren mag je houden zonder vergunning?

Hoeveel dieren zijn nog een hobby

Als u kunt uitleggen dat u uw dieren voor de hobby houdt en dus niet bedrijfsmatig, dan bent u een particulier. Er is geen maximum aantal dieren dat u als particulier mag houden.

Welke dieren mag je vanaf 2024 niet meer houden?

Met de komst van de lijst wordt het straks niet meer mogelijk om exotische zoogdieren te houden, te fokken of te verhandelen en kan illegale dierenhandel en stroperij beter worden tegengegaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat dieren als de serval, Russische dwerghamster en de egel niet meer toegestaan worden als huisdier.

Hoe oud mogen pups bij moeder weg?

De beste leeftijd om een puppy mee naar huis te nemen is tussen de 8 en 10 weken oud. Tegen die tijd moeten ze gespeend zijn en hebben ze de eerste sociale vaardigheden geleerd door bij hun moeder en nestgenoten te zijn.

Wie bepaalt het aantal pups?

De moederhond bepaalt het aantal pups dat zij draagt.”

Een keizersnede kan derhalve van moeder op dochter doorgegeven worden, een erfelijkheidsfactor!!

Hoe pups verkopen als particulier?

Het is verboden voor particulieren om honden of katten te verkopen of gratis weg te geven via sociale media zoals Facebook. Op het internet mogen ze enkel adverteren in gespecialiseerde media.

Hoe vaak mag Reu dekken?

2.4 Aantal dekkingen: een reu mag maximaal 20 nesten per kalenderjaar voortbrengen.

Hoe vaak per jaar mag een kat een nestje hebben?

Een kat mag: in een periode van 12 maanden maximaal 2 nesten krijgen. in een periode van 24 maanden maximaal 3 nesten krijgen.

Hoeveel tijd tussen 2 dekkingen?

Sperma blijft ongeveer 24 tot 48 uren goed. In de regel laten teven zich zo'n drie of vier dagen dekken.

Hoe kan ik mijn kitten verkopen?

Een dierenhandelszaak mag geen honden of katten verhandelen. Enkel kwekers mogen dit doen.

Hoe kan je een kat verkopen?

honden en katten te verhandelen

via advertenties in algemene media (zoekertjessites) en sociale media, zoals facebook. Enkel kwekers met een erkenning van de dienst Dierenwelzijn mogen dit. Anderen mogen enkel adverteren in gespecialiseerde media(opent in nieuw venster).

Wat komt erbij kijken als je een kat koopt?

Je dient hier rekening mee te houden zodat je precies weet of het een ideaal huisdier is voor jou en een gezinslid kan worden.
  • De tijd en aandacht. ...
  • De ruimte. ...
  • De verzorging. ...
  • De behoeften van jou en van de kat. ...
  • Geld en tijd. ...
  • Een handig lijstje.

Wat is beter 2 of 3 katten?

Geslacht: Het is gebleken dat katten van hetzelfde geslacht het beste samen kunnen zijn. Dus een kater met een kater, en een poes met een poes. Een kater heeft van nature al een heel ander karakter dan een poes, dus dat kan soms niet goed matchen. Katers spelen vaak ruiger en hebben een groter territorium nodig.

Hoe groot moet je huis zijn voor 2 katten?

Je kunt uitgaan van ongeveer 1.5 tot 3 meter tussen de afzonderlijke kattenbakken, tussen de voer- en waterbak en de krabpaal. Als je daar vanuit gaat, heb je minimaal 18 m2 vloeroppervlakte nodig voor je kat verdeeld over 2 kamers. Of eigenlijk geldt dit voor alle kattenbenodigdheden die hij nodig heeft.

Hoeveel dieren per huishouden?

Volgens het jaarlijkse onderzoek van Dibevo en de NVG bezat in 2019 47,7% van de huishoudens een huisdier. Alles bij elkaar opgeteld houden 3,8 miljoen huishoudens in Nederland ongeveer 27,3 miljoen gezelschapsdieren. Honden en katten nemen het voortouw: 23,4% van de huishoudens heeft een kat; 17,8% heeft een hond.

Hoe herken je een foute fokker?

Kenmerken van een broodfokker kunnen zijn: De fokker biedt meerdere puppy's aan, van verschillende rassen. U krijgt de moederhond niet te zien. De puppy's verblijven (zonder moeder) in een schuur.

Wat is een hobby fokker?

Hobbyfokker. Als je minder dan 20 honden per jaar fokt ben je voor de wet een hobbyfokker.