How Do You Clean Doors? Deep Cleaning, Maintenance Clean & More

Hoe vaak moet je deuren schoonmaken?

Gevraagd door: Kyra Everts  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 4.3/5 (20 stemmen)

Voor een optimale hygiëne zou je eigenlijk elke maand je deuren moeten reinigen. Nu zijn er waarschijnlijk weinig huishoudens waar dit gemiddelde gehaald wordt. Maar als je het goed aanpakt, lukt het ook om met een minder frequent onderhoud alles netjes te houden.

Hoe maak je binnendeuren schoon?

Eigenlijk wil je deur hetzelfde behandeld worden als jij dat wil: met een zacht doekje of washandje – en vriendelijke, geen schadelijke zeep. Poets je deuren daarom altijd met een zachte, vochtige zeemvel en lauwwarm water.

Wat moet je elke week schoonmaken?

Elke week
 1. De badkamer- en keukenvloer dweilen.
 2. Spiegels schoonmaken.
 3. Meubels afstoffen.
 4. De vloeren en meubels stofzuigen.
 5. Het beddengoed vervangen.
 6. Eten weggooien wat over de datum is.
 7. De keuken afvegen.
 8. De magnetron schoonmaken.

Wat moet je elke dag schoonmaken?

8 dingen die je elke dag moet schoonmaken
 1. Nachtkastje. Je nachtkastje is dé plek waar je elke nacht uur na uur naartoe gedraaid ligt. ...
 2. Afwas. Kruimels en sausresten trekken 's nachts ongedierte aan. ...
 3. Wastafel. ...
 4. Onderkant van je handtas. ...
 5. Sponzen en vaatdoekjes. ...
 6. Koffiezetapparaat. ...
 7. Keukenhanddoeken. ...
 8. Aanrecht.

Hoe vaak keukenkastjes schoonmaken?

Maak de voorraadkast, koelkast en vriezer schoon

Maak 1 keer in de 3 maanden je voorraadkast en keukenkastjes schoon. De koelkast kun je het beste 1 keer per maand schoonmaken met een sopje of soda, en maak de koelkast daarna goed droog na met een schone doek.

41 gerelateerde vragen gevonden

Hoe vaak moet je het toilet schoonmaken?

Hoe vaak moet u het toilet schoonmaken? Het toilet is nou eenmaal een plek waar bacteriën zich thuis voelen. Daarom adviseren wij om het toilet één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij neemt men niet alleen de wc-bril en de binnenkant mee, maar ook de buitenkant, de spoelknop en de deurklink.

Is elke dag dweilen goed?

De frequentie van het dweilen hangt af van het soort vloer en hoeveel verkeer deze krijgt. Over het algemeen moet een vloer ten minste een keer per week worden gedweild. Voor vloeren in drukke gebieden, zoals de keuken of gang, kan het nodig zijn om dit vaker te doen.

Wat moet je maandelijks schoonmaken?

Maandelijks
 • Het douchegordijn wassen of het douchescherm schoonmaken.
 • Badkamertegels en voegen schoonmaken.
 • Deurkrukken afnemen.
 • Vensterbanken nat afnemen.
 • Lampen afnemen.
 • Kranen in huis schoonmaken.
 • De bank stofzuigen (eronder/met de kussens eraf)
 • De koelkast leeghalen en schoonmaken.

Hoe vaak maak je de koelkast schoon?

Hoe vaak koelkast schoonmaken? Haal iedere week een doekje door de koelkast waar nodig. Haal plakkerige vlekken weg, gooi bedorven producten weg, maak de deurgreep, deur en rubbers van de koelkast schoon. Maak één keer in de drie maanden u koelkast grondig schoon.

Hoe vaak per week schoonmaken?

Poets je tanden minstens twee keer per dag: zeker 's avonds voor het slapengaan en op een andere moment van de dag (bijvoorbeeld 's morgens). Een grondige poetsbeurt duurt minstens twee minuten. Poets niet direct nadat je iets zuur of zoet hebt gegeten of gedronken.

Wat zijn de 5 schoonmaak regels?

De gouden schoonmaakregels:
 • Stof is niet te vegen.
 • Laat droog wat je droog kunt verwijderen.
 • Te nat werken geeft fouten, dus extra werk.
 • Kijken, denken en dan doen.
 • Controleer tijdens je werk je eigen werk.
 • Zorg dat je voldoende werkdoeken en moppen bij je hebt.

Hoeveel uur per week huis schoonmaken?

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld per week 21 uur aan huishoudelijke taken besteden. Dat is gemiddeld 3 uur per dag. Het grootste deel van de tijd gaat naar taken als koken, opruimen, schoonmaken en de was doen.

Wat gebeurt er als je niet schoonmaakt?

Wanneer je een lange tijd niet schoonmaakt, lucht of spoelt gaan de schimmels groeien. En dat kan schadelijk zijn voor je ademhaling en huid. (Zorg dat je na het douchen de ruimte goed laat luchten, of de ventilator aanzet. Maak je wastafel en wc minstens eenmaal per week schoon.)

Hoe krijg je deuren streeploos schoon?

Maak de deuren schoon met behulp van groene zeep

Voeg wat groene zeep toe aan een sopje lauwwarm water. Zorg voor schone vaatdoeken, een spons én droge theedoeken. Indien nodig, zorg voor een opstapje of huishoudtrapje, zodat je ook de bovenkant van de deuren kunt schoonmaken.

Hoe krijg je vette vingers van deuren?

Om hardnekkig vet te verwijderen kun je een beetje onverdunde azijn gebruiken. Doe dit in een plantenspuit of in een andere fles met verstuiver. Spuit dit op de vettige plekken en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Verwijder het vervolgens met een vochtige doek.

Waarom moet je een spons in de koelkast leggen?

Waarom moet je een spons in de koelkast leggen? Een spons kan helpen bij het absorberen van vocht en het verminderen van nare geurtjes in de koelkast.

Hoe vaak moet je de oven schoon maken?

Het is aanbevolen om je oven minimaal een keer per maand schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. Een schone oven is niet alleen beter voor je gezondheid, maar verlengt ook de levensduur van het apparaat en zorgt ervoor dat je voedsel op de juiste manier wordt bereid.

Hoe vaak moet je de vriezer schoonmaken?

Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien (en schoonmaken)?

Er zijn mensen die beweren dat het iedere twee maanden nodig is, maar dat is ons echt te gek. Als je de vriezer niet te lang open laat, en etenswaren goed afdekt, zou twee of drie keer per jaar moeten voldoen.

Waar begin je met huis schoonmaken?

Handig: Je huis schoonmaken met behulp van deze lijst
 1. Je bed opmaken/openslaan.
 2. De afwas doen.
 3. De tafels en het keukenblad afvegen.
 4. De was doen.
 5. De keukenvloer vegen.
 6. De wc en wastafel afvegen.
 7. De douche droog maken na het douchen.
 8. Zichtbare rommel opruimen.

Hoe vaak moet je je slaapkamer schoonmaken?

2 á 3 keer per jaar doe je een grote schoonmaak. Een slaapkamer schoonmaken bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen. Als je een harde vloer hebt in de slaapkamer, dweil je deze. Zet wat planten neer en doe elke dag een raampje open voor frisse lucht en vochtregulatie.

Wat kost een uur schoonmaken?

Het tarief van een schoonmaker ligt gemiddeld rond de € 15,- en € 35,- per uur. Dit is inclusief BTW en benodigde materialen en geldt voor gangbare werkzaamheden. Heb je ook speciale schoonmaaktaken? Dan moet je rekening houden met een hoger uurtarief.

Waarom mag je niet dweilen met warm water?

Dweilen met warm water

Warm water verdampt namelijk sneller dan koud water. Wanneer je water warm gebruikt om de vloer te dweilen, zal het water eenmaal op de vloer snel weer verdampen. Op deze manier blijven ook de zeepresten van het schoonmaakmiddel dat je gebruikt achter.

Waarom niet te nat dweilen?

Te nat. Het is nergens voor nodig om je vloer te schrobben met een heel natte dweil. Niet alleen duurt het langer voor de vloer weer droog is, ook wordt de vloer er niet schoner van én zie je met een beetje pech opgedroogde waterkringen.

Wat is beter koud of warm dweilen?

Koud water

Warm water verdampt namelijk sneller en dat zorgt ervoor dat zeepresten strepen op de vloer veroorzaken. Op een schone, pas geboende vloer wil je dat natuurlijk niet hebben. Gebruik dus de volgende keer dat je de vloer gaat dweilen gewoon koud water.

Volgende artikel
Hoe noem je schoonvader?