Give Your Inner Child Permission to Heal | Kristin Folts | TEDxOcala

Wie is mijn innerlijke kind?

Gevraagd door: dr. Olivia Kuijpers MPhil  |  Laatste update: 30 november 2023
Score: 4.9/5 (55 stemmen)

Je innerlijke kind is het deel van jou dat gevormd is tijdens je kindertijd. Het omvat alle ervaringen, emoties, en overtuigingen die je als kind hebt opgedaan. Deze ervaringen kunnen positief of negatief zijn en hebben invloed op hoe je jezelf ziet, hoe je in relaties staat, en hoe je de wereld om je heen ervaart.

Hoe herken je je innerlijke kind?

Hoe herken je het innerlijk kind? Je kan het kind herkennen, als er dingen gebeuren die je eigenlijk niet wil, maar die je toch doet of laat gebeuren. Je weet en voelt van binnen dat het niet klopt. Je voelt dat er iets mis met je is, in het diepste van jezelf.

Hoe troost je je innerlijke kind?

Probeer te herkennen/herinneren hoe je vroeger als kind dezelfde gevoelens had.
  • Als je het herinnert, kijk dan zonder oordeel naar dit kind. Laat het even helemaal in het gevoel zitten. Het kind mag even verdrietig zijn. ...
  • Als je het niet herinnert is het niet erg. Neem dan in gedachte dat je jezelf als kind troost.

Hoe oud is je innerlijke kind?

De leeftijd van het kind in jezelf

Er zijn mensen wiens innerlijke kind tussen de 0 en 6 jaar oud is. Zij hebben veel behoefte aan veiligheid en voorspelbaarheid en vinden het leuk om creatief bezig te zijn.

Wat zeg je tegen je innerlijk kind?

Leg uit hoe het kind zich voelt en waarom. Zo maak je contact met het gevoel en begrip. Je kunt iets zeggen, iets uitleggen, over waarom het kind zich zo voelt, want dat begrijpt het vaak niet. Vraag je af wat je innerlijk kind nodig heeft.

30 gerelateerde vragen gevonden

Wat valt onder innerlijk?

naamw. Uitspraak: [ˈɪnərlək] wat je voelt en denkt Antoniem: uiterlijk Synoniemen: geest, hart II innerlijk bijv. naamw. Uitspraak: [ˈɪnərlək] in iemands geest, in wat je denkt en voelt Voorbee...

Hoe krijg je meer innerlijke rust?

Wat kan je doen om meer innerlijke rust te vinden?
  1. Mediteer. Meditatie gaat over mentale stilte. ...
  2. Neem een ​​pauze van sociale media. ...
  3. Doe ademhalingsoefeningen. ...
  4. Wees lief voor de wereld om je heen (en voor jezelf) ...
  5. Zoek de natuur op. ...
  6. Lach zoveel als je kunt. ...
  7. Vind de kunstenaar in jezelf. ...
  8. Beoefen dagelijkse mindfulness.

Waarom gedraag ik me als een klein kind?

Een veilige band met andere mensen: je hebt behoefte aan stabiliteit en zekerheid, aandacht, liefde en acceptatie door anderen. Onafhankelijkheid en zelfstandigheid: je hebt het gevoel dat je je eigen weg mag gaan en dat je dat kunt. Vrijheid: je wilt jouw eigen behoeften en gevoelens uiten.

Hoe weet je dat je aan het helen bent?

Je hebt het idee dat je nergens grip op kunt krijgen. Wanneer je je innerlijke kind gaat helen neem je de controle (in hoeverre je die hebt) terug over je leven. Je gaat je verantwoordelijkheid nemen voor je pijn en je emoties. Je gaat bewust keuzes maken die jou en je leven ondersteunen.

Welke leeftijd kinderen rustiger?

Vanaf zijn 7e verjaardag wordt je kind voorzichtiger en rustiger. Hij krijgt meer controle over zijn lichaam en denkt meer na voordat hij iets doet. En hij leert ook om meer geduld te hebben. Meisjes zijn hierin trouwens iets sneller dan jongens.

Hoe leer je je kind loslaten?

5 loslaat-tips
  1. Gesprekjes. Om een beeld te krijgen van waar je kind wel en niet aan toe is, kan je er even over praten. ...
  2. Een stapje naar voren (en een stapje terug) ...
  3. Fouten maken mag. ...
  4. Andere ouders. ...
  5. Ieder kind is (weer) anders. ...
  6. Extra tip: een goed gesprek met jezelf.

Wat is innerlijk kind werk?

De theorie achter innerlijk kind-werk is dat er in ons allemaal nog steeds dat kleine kind zit, dat nog steeds graag erkenning wil, geliefd wil zijn, en zich veilig voelen. En alles wat je als kind tekortkwam, kun je alsnog aan jezelf geven.

Wat doet Parentificatie met je?

Parentificatie leidt tot een onveilige hechting. De oorzaak hiervan is dat de ouders geen emotioneel veilige hechting aangaan met hun kind. Dat resulteert er weer in dat het kind als volwassene niet in staat is tot een veilige hechting met een partner.

Hoe herken je een ongelukkig kind?

Somberheid bij kinderen en jongeren is te herkennen aan volgende zaken: Ze gaan zich terugtrekken uit contacten, spreken niet meer zo vaak als vroeger met vrienden, hebben geen zin meer om naar hun buitenschoolse activiteiten en hobby's te gaan, zonderen zich thuis vaak af in hun kamer.

Wat als je kind zich alleen voelt?

Praat erover

Praten lucht op! Met De Kindertelefoon kun je over alles praten, gratis en anoniem. Bellen en chatten met een vrijwilliger kan elke dag tussen 11:00 en 21:00 uur. Ook kun je op het forum praten met leeftijdsgenoten (12-18 jaar).

Hoe uit stress zich bij kind?

Boosheid, agressie en geschreeuw, maar ook somberheid, concentratieproblemen en huilbuien tonen aan dat je kind hulp nodig heeft. Op lichamelijk vlak kan stress zich dan weer uiten als een moeilijk verklaarbare hoofd- en buikpijn, slapeloosheid, een verminderde eetlust, en zelfs braakneigingen of flauwtes.

Hoe herken je onverwerkt trauma?

Wat zijn trauma gerelateerde klachten?
  • Prikkelbaar, snel geïrriteerd, emotieregulatie-problematiek en woede(uitbarstingen),
  • Hyper-alertheid op omgeving en moeilijk tot rust kunnen komen.
  • Stress door herbeleven van gebeurtenissen.
  • Angst of paniekaanvallen.
  • Spanningsklachten en schrikachtigheid.
  • Slaapproblemen (nachtmerries)

Wat gebeurt er met onverwerkte emoties?

Onverwerkte emoties kunnen suïcidale gedachten opwekken

Ze kunnen ontstaan door bijvoorbeeld geweld, misbruik en lichamelijke of emotionele verwaarlozing. Dit kan leiden tot een trauma dat je niet zomaar verwerkt. Maar ook kleinere problemen zijn niet altijd makkelijk bespreekbaar.

Welke emotie zit er onder angst?

Angst zorgt ervoor dat we die emoties uit de weg gaan die ons pijn kunnen doen. Het niet weten, kunnen, durven, willen voelen of toelaten van deze emoties is de oorzaak van veel gedoe en problemen (lees: angst, onrust en stress) in je leven.

Hoe herken je een kind met gedragsproblemen?

We spreken van gedragsproblemen als: een kind zich dwars en opstandig gedraagt, gauw geprikkeld is en driftig wordt, anderen ergert, antisociaal gedrag vertoont (zoals liegen of stelen) of zich agressief gedraagt. het kind, de ouders of de omgeving er nadelige gevolgen van ondervinden.

Hoe herken je emotioneel onvolwassen mensen?

Hij loopt niet weg voor zijn eigen woede, zijn jaloezie, zijn schaamte. Hij doet niet wat de onvolwassen persoon geneigd is te doen: iemand of iets vinden die hem weghoudt van begrijpen hoe zijn geest en emoties werken. Er bestaat vrijwel geen jeugd waarin zich geen onplezierige dingen hebben afgespeeld.

Hoeveel aandacht geef je je kind?

Vijf minuten per dag heb je onafgebroken échte aandacht voor je kind zonder enige afleiding. Je doet mee met alles wat ze willen doen. Tekenen, met blokken spelen, een treinbaan bouwen, gamen, noem het maar op. Combineer deze tijd niet met activiteiten met een ander gezinslid.

Hoe kom je tot je innerlijke zelf?

8 manieren om je innerlijke kracht te versterken Deel 1
  1. Breng tijd door met mensen die net zoals jij positief in het leven (willen) staan en positief denken. ...
  2. Laat angst jou niet tegenhouden. ...
  3. Word je eigen beste vriend(in). ...
  4. Sta open voor nieuwe uitdagingen. ...
  5. Train je mentale, je emotionele maar ook je fysieke gezondheid.

Wat is innerlijke stilte?

Het equivalent van stilte van buitenaf is de innerlijke stilte in jezelf. Telkens als het stil is om je heen, moet je naar die stilte luisteren. Dat betekent gewoon dat je de stilte opmerkt.

Hoe voelt de innerlijke onrust?

Innerlijke onrust wordt vaak omscheven als een gevoel van onbehagen en het idee dat je 'iets moet, maar niet weet wat'. Je voelt je gespannen en het lukt niet meer om te ontspannen.

Volgende artikel
Waarom heb ik zoveel Babyhaar?