What's wrong with eating a lot of sweets during pregnancy? II Ultrasound Ireland

Welke toetjes mag je als je zwanger bent?

Gevraagd door: ing. Ties Geneart AD  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.2/5 (24 stemmen)

Desserts met rauwe eieren De basis bestaat uit room, eieren en suiker. Zolang de custard van de crème brûlée voldoende wordt verhit in de oven is er geen risico op een salmonellabesmetting. Tiramisu, bavarois en chocolademousse worden niet verwarmd en kun je dus beter niet nemen als er rauwe eieren in verwerkt zitten.

Welk dessert mag je eten als je zwanger bent?

De keuze is enorm! Chocolade, ijs, meringues, zandkoekjes, het kan allemaal! Beter vermijden: let op met desserts die rauwe eieren bevatten (chocolademousse, ganache, enz.), informeer je goed!

Welke yoghurt mag je eten als je zwanger bent?

Meestal is de melk die je in de supermarkt koopt, behandeld en dus ook veilig. Melk die je op een boerderij koopt, zal waarschijnlijk niet behandeld zijn. Industrieel bereide yoghurt die je koopt in de supermarkt is veilig.

Is zuivel goed tijdens zwangerschap?

Melk en melkproducten hebben een hoge 'nutriëntendichtheid': ze leveren veel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen, en relatief weinig calorieën. Voor zwangeren is zuivel een belangrijke bron van calcium. Calcium is bijvoorbeeld nodig voor de opbouw van de botten van de baby.

Wat niet eten bij prille zwangerschap?

Wat mag je niet eten/drinken als je zwanger bent?
 • Rauw vlees en rauwe melk. ...
 • Gerookte kant-en-klare vis uit de koeling, rauwe vis zoals haring, rauwe schaar- en schelpdieren zoals garnalen, roofvissen zoals makreel en tonijn.
 • (Producten met) rauwe eieren.
 • Rauwe kiemgroeten zoals Taugé
 • Kaas gemaakt van rauwe melk.

41 gerelateerde vragen gevonden

Wat mag je op brood als je zwanger bent?

Alle vleeswaren die gekookt, gebraden of gebakken zijn kun je zonder zorgen eten tijdens je zwangerschap. Gekookte vleeswaren zijn bijvoorbeeld gekookte worst, boterhamworst, Gelderse worst. Gebraden vleeswaren zijn gebraden fricandeau en gebraden gehakt. Ook grillworst en beenham kun je gerust nemen.

Wat niet doen in eerste trimester?

Wat mag je niet doen tijdens de zwangerschap
 • Roken. Iedereen is het er wel over eens. ...
 • Alcohol. Net als roken is alcohol schadelijk voor het ongeboren kind. ...
 • Sigaretten. Er zijn nog steeds mom2be's die denken dat een of twee sigaretten per dag geen kwaad kan. ...
 • Verven. ...
 • Te veel bukken en of tillen. ...
 • Spa dag. ...
 • Zonnebank. ...
 • Grote hoogtes.

Wat moet je veel eten als je zwanger bent?

Eet voeding met veel vezels erin, zoals volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, groente, fruit, noten en peulvruchten (bonen, kikkererwten, linzen). Drink minstens 1,5 liter per dag en beweeg genoeg.

Is yoghurt gezond tijdens zwangerschap?

Calcium is tijdens de zwangerschap belangrijk voor de botopbouw van je baby. De belangrijkste bron van calcium is zuivel (bijv. magere of halfvolle melk, yoghurt of kwark).

Is avocado goed als je zwanger bent?

Het antwoord is ja! Avocado eten is hartstikke goed voor je tijdens de zwangerschap. Avocado bevat voedingsstoffen zoals vitamine B, K, E, kalium, en foliumzuur. Al deze voedingsstoffen zijn van groot belang voor de groei en gezondheid van jou en je baby.

Welk fruit kun je het beste eten als je zwanger bent?

Alle vers fruit is gezond. Kies volop uit volgende soorten: zachte vruchten: bes, aardbei, druif,… steenvruchten: kersen, abrikozen, pruimen, perziken en nectarines.

Is banaan goed als je zwanger bent?

Banaan eten als je zwanger bent

Al die voedingsstoffen zijn van belang voor een gezonde zwangerschap en een goede groei van je baby. Een banaan eten kan ook zorgen dat je een bommetje extra energie binnen krijgt, wat het een fijn stuk fruit maakt bij vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Kun je feta eten als je zwanger bent?

Feta, witte en Mediterrane kaas

Griekse feta kun je gerust eten tijdens de zwangerschap, zolang de kaas maar is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ook de varianten op feta die gemaakt zijn van gepasteuriseerde koemelk (witte kaas en Mediterrane kaas) kun je gerust eten als je zwanger bent.

Is slagroom altijd gepasteuriseerd?

Alle slagroom die je in Nederland in de winkel kan kopen, is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Deze is voor verwerking verhit tot een temperatuur van minimaal 70°C, waardoor schadelijke bacteriën zijn gedood.

Waarom geen chocomousse tijdens zwangerschap?

Je eet dus best geen producten waar rauwe eieren in verwerkt zitten (zelfgemaakte mayonaise, chocolademousse, ...). In een thuissituatie kan je niet weten of de eieren die je gebruikt vrij zijn van micro- organismen. Daarom wordt er geadviseerd om rauwe eieren te vermijden wanneer je zelf gerechten klaarmaakt.

Hoeveel chocolade mag je als je zwanger bent?

Een blokje pure chocolade bevat 3 milligram cafeïne, dus je kunt rustig elke dag een stukje chocolade eten. Het algemene advies over chocolade is om niet meer dan 30 gram chocolade per dag te eten, omdat in andere voedingsmiddelen ook cafeïne zit.

Wat is een goed ontbijt als je zwanger bent?

Liefst volkoren soorten zoals volkorenbrood, volkoren knäckebröd, mueslibrood of roggebrood. Liefst volkoren en ongezoet zoals muesli of havermout. Gekookt, als puree, gebakken, in stamppot, uit de oven of gepoft. Let op dat je het niet te bruin laat worden.

Is kwark goed als je zwanger bent?

met zuivel

Melk, karnemelk, yoghurt, kwark en kaas helpen je om voldoende vitamine B12 , jodium en calcium binnen te krijgen. Calcium is nodig voor gezonde botten, voor jou en je baby.

Welke mayonaise mag je eten als je zwanger bent?

Kant-en-klare mayonaise kun je veilig eten. Als het zelfgemaakt is met rauw ei, eet het dan niet tijdens de zwangerschap. Zo verklein je de kans op een voedselinfectie bij jezelf.

Wat moet je echt niet eten als je zwanger bent?

Niet eten
 • Rauw vlees en rauwe, gedroogde en gefermenteerde vleeswaren, zoals chorizo of salami. ...
 • Leverproducten, smeerworst of leverpaté. ...
 • Rauwe vis, schaal- en schelpdieren en gerookte kant-en-klare vis uit de koeling. ...
 • Kaas van rauwe melk ('au lait cru'), rauwe eieren en rauwe melk.

Wat gebeurt er als je te weinig eet tijdens zwangerschap?

Lijnen of vasten als je zwanger bent kan gevaarlijk zijn voor je baby en voor jezelf. Vandaar dat zwangere vrouwen wordt afgeraden om te lijnen of te vasten. Te weinig eten kan (uiteindelijk) de groei van je baby in gevaar brengen en je kunt er zelf extreem vermoeid van raken.

Hoeveel weken zwanger eerste echo?

Termijn bij de eerste echo

Vanaf 7-8 weken is de beste termijn om een eerste echo te maken. Bij deze vroege echo meten we het kindje op om te kijken of de groei past bij hoever je bent in de zwangerschap. We kijken of het hartje klopt en we kijken of het kindje in de baarmoeder zit.

Welke groente mag je niet als je zwanger bent?

Nitraatrijke groenten (andijvie, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, postelein, raapstelen, rode biet, sla, spinazie, spitskool en venkel) werden lange tijd beschouwd als mogelijk schadelijk voor de gezondheid.

Hoeveel uur mag je werken als je zwanger bent?

U kunt niet worden verplicht om meer te werken dan: maximaal 10 uur per dienst; in een periode van 4 weken maximaal gemiddeld 50 uur per week; in een periode van 16 weken maximaal gemiddeld 45 uur per week.

Waarom mag je niet tillen als je zwanger bent?

Er is een kleine kans dat je baby door zwaar fysieke inspanning te vroeg of te klein geboren wordt. Daarnaast kun je - met name aan het eind van je zwangerschap - klachten krijgen door zwaar tillen, duwen of trekken. Je kunt last krijgen van je rug of gewrichten. Dit komt door de groeiende baarmoeder.

Vorige artikel
Hoelang geeft een moeder melk?