Zwanger? Deze thee kan je beter wel en niet drinken!

Welke thee mag je niet drinken bij zwangerschap?

Gevraagd door: bc. Oscar Bos  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (72 stemmen)

Thee tijdens je zwangerschap: mag dat?
 • Zoethoutthee en sterrenmix: in zoethoutthee en sterrenmix zit, net zoals in drop, glycyrrhizine. ...
 • Thee van komkommerkruid, kleinhoefblad, smeerwortel, kruiskruid en crotalaria: vermijd deze thee.

Waarom mag je geen thee als je zwanger bent?

Theesoorten die cafeïne/theïne (dit is hetzelfde) bevatten mag je slechts met mate. Het Nederlandse Voedingscentrum schrijft voor dat je maximaal 3 kopjes echte thee per dag mag drinken tijdens de zwangerschap. Hieronder vallen zwarte, groene en witte thee. Zwarte thee bevat de meeste theïne.

Welke thee is goed voor de zwangerschap?

Kruidentheeën die geschikt zijn tijdens de zwangerschap zijn o.a. Brandnetel thee, Kamille thee, Munt thee, Brandnetel & Citroengras, Goede Nachtrust thee, Groene thee range, Bloesemmix en Rooibos.

Wat kun je het beste drinken als je zwanger bent?

Thee, kruidenthee en koffie zonder suiker staan in de Schijf van Vijf. Deze dranken zijn gezond om te drinken, ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het advies is om voor de zekerheid niet meer dan 2 kopjes koffie te nemen. Dat advies geldt ook voor cafeïnevrije koffie.

Welke thee is goed voor de baarmoeder?

Vrouwenmantel Thee
 • Na een bevalling wordt dit kruid ingezet om de baarmoeder te herstellen tot het normale volume en het weefselherstel te bespoedigen. ...
 • Een bloeding tijdens een bevalling wordt opgelost door vrouwenmantel.
 • Een baarmoederverzakking wordt voorkomen door vrouwenmantel.

17 gerelateerde vragen gevonden

Is gember goed als je zwanger bent?

Gember kan je veilig gebruiken als je zwanger bent. Er is zelfs bewezen dat gember kan helpen tegen de misselijkheid en overgeven. Gember kun je tijdens je zwangerschap dus gewoon blijven gebruiken op verschillende manieren. Zo kun je het verwerken in gerechten, gemberthee of als shot.

Welke thee mag je de hele dag drinken?

Het drinken van groene en zwarte thee verlaagt het risico op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Daarom geldt voor volwassenen het advies 3 kopjes groene thee of zwarte thee per dag te drinken.

Welke kaas mag je niet eten als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen mogen alle zachte en harde kaassoorten eten, met uitzondering van zachte kaas gemaakt van rauwe melk. Rauwmelkse kaas kan besmet zijn met Listeria monocytogenes, die een gevaarlijke voedselinfectie kan veroorzaken.

Is cola goed tijdens zwangerschap?

Ja, dat kan. Het Voedingscentrum adviseert wel om niet teveel producten die cafeïne bevatten in te nemen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft en dit te beperken tot 300 mg cafeïne per dag.

Is honing goed tijdens zwangerschap?

Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen honing eten.

Welke thee bevat geen cafeïne?

Andere soorten thee zoals bijvoorbeeld rooibos-, gember- of muntthee, zijn eigenlijk geen echte thee want deze thee komt niet van de theeplant. Het zijn aftreksels van kruiden, planten, specerijen of een combinatie daarvan. In deze soorten thee zit geen cafeïne.

Welke thee wekt bevalling op?

Wanneer frambozenbladthee drinken? Doordat frambozenbladthee de baarmoeder kan stimuleren zich klaar te maken voor de bevalling, wordt aangeraden deze thee niet voor de 34 weken zwangerschap te drinken. Het beste is zelfs om te wachten tot aan de 37 weken zwangerschap, en dan 1 tot 3 kopjes per dag te drinken.

Waarom mag je geen kaneel als je zwanger bent?

Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.

Welke Pickwick thee is cafeïnevrij?

Meer Pickwick varianten zonder cafeïne zijn onder andere: Rooibos varianten. Minty Morocco. Fruit Infusion Variation Box Paars.

Hoeveel kamille thee zwanger?

Conclusie. Thee drinken is dus geen probleem als je zwanger bent, als je maar goed oplet welke thee! Groene en zwarte twee, daar kun je 2-3 mokken per dag van drinken. Daarnaast kun je ook andere soorten kruidenthee drinken, zoals rooibos-, munt-, kamille- en gemberthee.

Welke groente mag je niet als je zwanger bent?

In principe mag je alle groente- en fruitsoorten eten, er zijn geen soorten te noemen die je niet zou mogen, maar je moet ze wel extra goed schoonmaken. Varieer met veel soorten groenten en fruit, iedere soort bevat weer net even andere stoffen die goed voor je zijn.

Kan je salami eten als je zwanger bent?

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Als je zwanger bent, kun je beter geen salami eten. Hier kunnen namelijk ziekmakers in zitten. Tijdens de zwangerschap wil je natuurlijk geen onnodig risico nemen. Je kunt salami beter laten staan, behalve als je deze goed verhit.

Is melk goed als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap zijn twee vitamines erg belangrijk: foliumzuur en vitamine D. Deze vitamines vind je van nature in melkproducten. Het is daarom verstandig om ook tijdens je zwangerschap voldoende melk te drinken.

Wat mag je niet doen eerste trimester?

Alcohol, sigaretten en drugs tijdens de zwangerschap

Om met de dooddoeners te beginnen; alcohol, sigaretten en drugs zijn écht uit den boze als je zwanger bent. Ook voor alcohol geldt dat zelfs kleine hoeveelheden zeer schadelijk kunnen zijn voor je baby. Gewoon echt niet doen dus!

Waarom mag je niet op je rug slapen tijdens zwangerschap?

Ook op je rug slapen tijdens de zwangerschap is in principe veilig, maar kan richting eind van de zwangerschap zorgen dat je duizelig en misselijk wordt', weet ze. 'Het gewicht van je baby drukt dan op je grote lichaamsader, waardoor je bloed minder goed naar je hersenen stroomt.

Hoeveel kilo mag je tillen als je zwanger bent?

Fysieke belasting en zwangerschap

Hiervoor gelden een aantal richtlijnen: Is tillen toch nodig, dan moet het minder dan 10 kilo per keer zijn. Vanaf de twintigste zwangerschapsweek mag een werkneemster maximaal 10 keer per dag maximaal vijf kilo tillen.

Is losse thee beter dan zakjes?

Het is bewezen dat losse thee meer antioxidanten, vitaminen en polyfenolen (chemische verbindingen die in planten voorkomen) bevat. In theezakjes uit de supermarkt gaan veel van deze voedingsstoffen verloren door de manier waarop ze worden geproduceerd.

Waarom geen groene thee s avonds?

Toch drink je in de avond beter geen zwarte of groene thee. In deze thee zit namelijk theïne (cafeïne in thee) wat ervoor kan zorgen dat je moeilijk in slaap kunt vallen. Kruidenthee, rooibosthee en fruitthee bevatten geen theïne. Daar kun je in de avond beter voor kiezen.

Welke thee kun je onbeperkt drinken?

Kruidenthee en rooibos bevatten geen cafeïne, deze theesoorten mag je dus onbeperkt drinken.
 • Koffie | 70 - 130 mg cafeïne.
 • Zwarte thee | 25 mg cafeïne.
 • Groene thee | 25 mg cafeïne.
 • Witte thee | 5 - 10 mg cafeïne.
 • Kruidenthee | 0 mg cafeïne.
 • Naast cafeïne zijn er ook andere ingrediënten die je niet of met mate mag nuttigen.

Volgende artikel
Hoe baby liggend voeden?