MEESTE ACHTBANEN op 1 DAG!!

Welke dag zijn de meeste schoolreisjes?

Gevraagd door: Lois Bijlsma D  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.6/5 (36 stemmen)

De dinsdag is altijd de populairste dag voor een schoolreisje. In de laatste online polls gaf 27 procent van de respondenten aan altijd op een dinsdag op schoolreis te gaan.

Welke dag minste schoolreisjes?

Redelijk voor de hand liggend zijn doordeweekse dagen waarop het geen vakantie is of een feestdag, de meest rustige dagen. Wanneer je met jonge kinderen die nog niet naar school gaan ergens naartoe wil, kies dan vooral voor een ochtend. Qua dagen zijn dinsdagen en donderdag het meest rustig.

Welke dag beste naar pretpark?

In de regel is de vrijdag de rustigste dag in een pretpark, gevolgd door de maandag en dinsdag.

Welk pretpark heeft de meeste bezoekers?

De zes parken met meer dan twee miljoen bezoekers zijn: Disneyland Park: 3,5 miljoen. Efteling : 3,3 miljoen. Europa-park: 3 miljoen.

Wat is leuker Toverland of Efteling?

Attractiepark Toverland in Sevenum is volgens beoordelingwebsite Zoover het hoogst gewaardeerde attractiepark van Nederland, en staat het op een vijfde plaats in Europa. Het park in Sevenum krijgt van de bezoekers van Zoover gemiddeld een 8,6 en staat daarmee net boven de Efteling.

23 gerelateerde vragen gevonden

Is de Efteling groter dan Walibi?

Met de grootste oppervlakte, de meeste attracties en - dat hoort er eigenlijk automatisch bij - de meeste bezoekers? Hier is de volledige lijst: De Efteling in Kaatsheuvel is onze grootste attractiepark; het is zelfs de grootste van de Benelux met 72 hectare vol attracties.

Wat is leuker Walibi of de Efteling?

Walibi werd verkozen tot het beste pretpark van België maar de grote winnaar is de Nederlandse Efteling, dat maar liefst zeven nominaties kon verzilveren. Ruim 47.000 mensen brachten hun stem uit op hun favoriete pret- en dierenpark in de Lage Landen. Die telde mee voor de helft van de totaalscore.

Wat is het duurste pretpark ter wereld?

De duurste attractieparken zijn Universal Studios Hollywood en Disneyland Park in Los Angeles (Anaheim) welke deel uitmaken van één groot resort. Het tarief voor een dagticket begint bij omgerekend € 117,74 voor volwassenen, het tarief voor kinderen start bij € 94,00.

Wat is het mooiste pretpark ter wereld?

Met de felbegeerde Oscar van de attractie-industrie, de "Golden Ticket Award", werd Europa-Park opnieuw bekroond als "beste attractiepark ter wereld".

Wat is het kleinste pretpark?

De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk, naar eigen zeggen 's werelds kleinste attractiepark, heeft er een nieuwe attractie bij.

Wat is de rustigste dag van de Efteling?

De Efteling is sinds 1 april 2010 365 dagen per jaar geopend. "Van die 365 dagen blijkt 24 januari de rustigste dag te zijn", aldus de Efteling.

Welke dag meest rustig Efteling?

Wanneer is het rustig in de Efteling? De meest rustige maanden om de Efteling te bezoeken zijn: januari (na de kerstvakanties) en februari. Ook door de week in de maanden: oktober, november en december is het rustig (mits er geen schoolvakanties zijn).

Wat is de minst drukke dag in de Efteling?

Van maandag tot en met vrijdag zijn over het algemeen de minst drukke dagen.

Is schoolreisje betalen verplicht?

De vrijwillige ouderbijdrage voor extra activiteiten buiten de lessen om is niet verplicht. Extra activiteiten zijn bijvoorbeeld schoolreizen, sportdagen of speciale onderwijsprogramma's zoals tweetalig onderwijs. Kinderen van ouders die hiervoor niet betalen, mogen altijd meedoen.

Is het verplicht om op schoolreisje te gaan?

Verplichte extra onderwijsactiviteiten

Uw kind is wettelijk verplicht om mee te doen aan alle activiteiten die bij het lesprogramma horen.

Is een schoolreisje verplicht?

Een schoolreis, excursie of kamp is een extra activiteit die een school organiseert. Leerlingen zijn verplicht om mee te doen, als ze horen bij het lesprogramma. In de schoolgids moet staan om welke activiteiten het gaat.

Is Disneyland groter dan de Efteling?

De Efteling is groter (72 ha) dan het Disneyland main park. Pas met Studio's erbij wint Disney het van de wereld vol wonderen (76 ha). In de Efteling smaakt het water niet naar chloor, in Disneyland wel. De Efteling omschrijft veel duidelijker wat een attractie inhoudt dan Disneyland.

Wat is groter Europa-Park of Disneyland?

Hier vind je een van de oudste achtbanen ter wereld en wandel je 's avonds tussen 115.000 gloeilampen die extra sfeer geven. Met 850.000 vierkante meter is het Duitse Europa-Park een stuk groter dan Disneyland Parijs. Het is het grootste attractiepark van Duitsland en is opgebouwd rond het thema... Europa.

Wat is de oudste pretpark?

Maar het oudste pretpark ter wereld ligt in Denemarken en heet Dyrehavsbakken. Ze noemen het 'Bakken'. Dit park was in de 16e eeuw beroemd om de zuivere waterbron. Later kwam hier steeds meer vertier.

Wie is de eigenaar van de Efteling?

De Stichting Natuurpark de Efteling is onze eigenaar, en die heeft de zorg voor de leefomgeving hoog in het vaandel, al vanaf de oprichting in 1952.” Die zorg gaat een stuk verder dan alleen minder uitstoot van CO2. Het pretpark doet aan afvalpreventie, natuurbeheer, biodiversiteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Hoeveel geld verdiend de Efteling per dag?

De Efteling haalt normaal gesproken gemiddeld per dag meer dan een half miljoen euro omzet. Elke dag waarop het park dichtblijft, kost dus veel geld.

Wat is het populairste pretpark in Nederland?

Al jarenlang is de Efteling het best bezochte attractiepark van Nederland met de afgelopen jaren meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar. Wauw! De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte zelfs het grootste themapark van de Benelux en daarmee is de Efteling ook één van de best bezochte pretparken van Europa.

Wat is de engste achtbaan in Nederland?

De engste achtbaan. Kaatsheuvel, Noord-Brabant - Voor een ritje in de achtbaan is hoogtevrees natuurlijk niet zo handig, maar met 'niet naar beneden kijken' kom je vaak toch nog een heel eind. In de dive coaster Baron 1898 in De Efteling is dat geen optie.

Wat is de engste achtbaan in Walibi?

Over Goliath

De Mega Coaster werd ontworpen door Büro Stengel GmbH en gebouwd door Intamin AG. Met zijn hoogte van 46,8 meter bereikt Goliath een topsnelheid van maar liefst 106 kilometer per uur. Dit zorgt ervoor dat je in anderhalve minuut de 1.214 meter lange baan hebt afgelegd.

Wat is groter de Efteling of Toverland?

Groter dan de Efteling

In vergelijking met de Efteling is het ongeveer een derde van de oppervlakte en in 2017 ontving het zo'n 680 duizend bezoekers (13% van het aantal dat de Efteling bezocht). Het park kan echter geen gebrek aan ambitie aangewreven worden.