Babyfoons - Kooptips (Consumentenbond)

Welke babyfoon met app?

Gevraagd door: Bastiaan Geerman  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (34 stemmen)

Beste babyfoon-apps van 2021
 1. Babyfoon 3G. De babyfoon-app die het meest wordt gebruikt en de beste reviews krijgt, is Babyfoon 3G (of Baby Monitor 3G). ...
 2. MAM Babyfoon. MAM Babyfoon is een babyfoon-app van het merk MAM, dat je misschien ook wel kent van babyverzorgingsproducten als fopspenen en flessen.

Welke babyfoon op telefoon?

Dormi Babyfoon

Geschikt voor Android. Het voordeel van deze app is dat hij beschikbaar is op meerdere apparaten. Je kunt hem dus als ouders allebei op je telefoon installeren. Als je een premium abonnement neemt, kan je onbeperkt opnames maken.

Welke babyfoon met camera en app?

 • Top 10 beste babyfoon met camera 2022: 1 . ...
 • Alecto DVM 200 babyfoon met camera. ...
 • Luvion Prestige Touch 2 babyfoon. ...
 • ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app. ...
 • Luvion Grand Elite 3 Connect (met app) ...
 • Motorola Comfort 40 Connect babyfoon. ...
 • Philips AVENT babyfoon met camera SCD833. ...
 • Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met camera.

Welke babyfoon Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft de Philips SCD/560 babyfoon in de meeste recente test de titel 'best getest' gegeven. De voordelen van deze babyfoon op een rijtje: 'de Philips SCD/560 babyfoon beschikt een goed bereik, heldere geluidskwaliteit en de babyunit kan ook op batterijen werken'.

Welke gratis babyfoon app?

Mam babyfoon

Met deze gratis app voor iOS heb je altijd en overal zicht op je baby. Net zoals de app hierboven bevat het een slim nachtlampje en de functie om via de app tegen je baby te praten. Ook deze babyfoon app werkt zowel via WiFi als 3G/4G.

39 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel data verbruikt babyfoon 3G?

Kies voor Wi-Fi of 3 of 4G als er geen Wi-Fi voorhanden is. Voor audio verbruik je zo'n 15 mb per uur. Kijk je live video dan verbruik je zo'n 1,5mb per minuut. De ervaring leert dat je slechts af en toe video kijkt, met name als je even wilt checken of de kleine echt nog slaapt.

Hoe werkt babyfoon op wifi?

De babyfoon aansluiten op je wifi netwerk

Dit apparaat bestaat alleen uit een babystation, dat je vervolgens via wifi met je thuisnetwerk verbindt. Zodra er verbinding is, kun je overal ter wereld je kindje monitoren met je smartphone (of tablet). Je smartphone fungeert daarbij als ouderstation.

Wat is een DECT babyfoon?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. DECT is bedoeld voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter. Het voordeel van DECT is een helder geluid en de ongevoeligheid voor storing.

Welke babyfoon is veilig?

Een DECT of digitale babyfoon is als enige 100% beveiligd tegen afluisteren. Het signaal tussen de ouderunit en de babyunit is namelijk versleuteld. Daardoor is het niet mogelijk om per ongeluk op hetzelfde kanaal af te stemmen als de buren.

Hoe kies je een babyfoon?

Enkel geluid of ook beeld? Kies je voor een babyfoon met alleen geluid, dan sta je best even stil bij de keuze voor een analoge of digitale babyfoon. Een analoge babyfoon stuurt het geluidssignaal uit de babykamer via analoge radiogolven naar de ontvanger (ouderunit).

Welke Luvion is het beste?

Welke Luvion babyfoon is als beste getest? Luvion heeft met verschillende babyfoons al heel wat awards ontvangen. De Luvion Prestige Touch 2 is door de Consumenten in 2021 als de beste babyfoon met camera bestempeld samen met de Luvion Essential Plus.

Welke IP camera als babyfoon?

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste IP- camera's op een rijtje gezet die ook bruikbaar zijn als babyfoon.
 1. Foscam C1 IP-camera. Met de Foscam C1 IP-camera kun je zowel dag als nacht de babykamer in de gaten houden. ...
 2. Ezviz C6B IP- camera.

Wat kost een babyfoon met camera?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van hoeveel functies de babyfoon heeft en welk merk je kiest. Zo heb je al een babyfoon vanaf 25 euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 300 euro. Daarbij zijn beeldbabyfoons vaak duurder dan geluidsbabyfoons. Een gemiddelde beeldbabyfoon kost ongeveer 150 euro.

Wat is Dual Mode babyfoon?

Dual mode babyfoon

Een babyfoon met dual mode geeft je het beste van 2 werelden. Je bekijkt je baby zowel via de ouderunit als via je smartphone of tablet. Hierdoor heb je thuis een stabiele en storingsvrije verbinding met je babykamer, maar heb je dit ook als je onderweg bent.

Hoe werkt een babyfoon met camera?

Bij de normale babyfoons met camera zet je een babystation met camera in de babykamer en een ouderstation met beeldscherm (display) bij jullie neer. De beeld- en geluidsoverdracht gaat bij deze babyfoons via een rechtstreekse draadloze verbinding tussen de camera en het beeldscherm.

Welke Philips babyfoon?

Welke Philips Avent babyfoon is het beste?
 • SCD 843. Zoomfunctie op camera. Veilige verbinding. € 189.
 • SCD723. Beste uit de test audio. € 119.
 • SCD 733. Audio babyfoon met sterrenprojector. € 119.
 • SCD 923.

Welke babyfoon heeft een groot bereik?

De 6 beste babyfoons met een ver bereik
 • Alecto DBX-92 PMR Babyfoon. Deze Alecto babyfoon heeft een groot bereik van maximaal 3 km buitenshuis, en 100 meter binnenshuis. ...
 • Alecto DBX-62 Digitale babyfoon. ...
 • BC-6500D DIGITAL EXCLUSIVE. ...
 • Alecto DBX-82 PMR. ...
 • Babymoov Premium Care. ...
 • Alecto – DBX-60.

Hoe werkt een digitale babyfoon?

Babyfoon met camera (met wifi)

Bij beeldbabyfoons met wifi heb je een camera (babyunit) en gebruik je je smartphone als ouder-unit. Meestal is het idee dat je via wifi niet alleen verbinding maakt met je thuisnetwerk, maar ook met het internet. Dan kun je ook naar je slapende kind kijken als je niet thuis bent.

Wat is digitale verbinding?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. In het kort komt het erop dat DECT bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Waar de gsm bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is DECT voor binnenshuis. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter.

Hoe werkt een babyfoon app?

Hoe werkt de babyfoon-app? Je legt jouw telefoon bij je kindje neer en hebt nog een tweede telefoon bij je (bijvoorbeeld die van je man). Je hebt dan afhankelijk van de app een open verbinding tussen de telefoons (via WiFi) of je geeft een bepaald geluidsniveau aan waarbij de ene telefoon de andere belt.

Wat is PMR verbinding?

PMR staat voor 'Personal Mobile Radio'. Het geluidssignaal uit de babykamer wordt via elektromagnetische golven naar de ouder-unit gestuurd. Dankzij deze techniek is het bereik van PMR-babyfoons heel groot: tot wel 3 kilometer (buitenshuis).

Hoe werkt de babyfoon 3G app?

De app vergt 2 toestellen. Een toestel blijft in de kinderkamer, terwijl het andere toestel bij u blijft. De set-up duurt slechts 30 seconden. Met Baby Monitor 3G kunt u controleren hoe vaak uw baby wakker was, slaappatronen ontdekken en geluiden afspelen van huidige of vorige monitoringsessies.

Is er een babyfoon app?

MAM Babyfoon

Deze app bestaat al een tijdje en wordt continu verbeterd. De app werkt op zowel iOS als Android en maakt gebruik van 3G, 4G of wifi om de ouder-unit en baby-unit met elkaar te verbinden. Middels een uniek verbindingsnummer worden de twee toestellen aan elkaar verbonden.

Waarom babyfoon zonder camera?

Babyfoons zonder camera worden ook wel audiobabyfoons of geluidsbabyfoons genoemd. Je kunt alleen horen wat er in de slaapkamer van de baby gebeurt. Een voordeel van audiobabyfoons is dat het bereik vaak beter is dan modellen met een camera. Ook gaat de accu meestal een stuk langer mee.

Volgende artikel
Welke Babydoos?