Leuk educatief speelgoed voor je baby

Welk speelgoed is geschikt voor de baby?

Gevraagd door: Isis van Alenburg  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (19 stemmen)

Babyspeelgoed per leeftijd
Geschikt zijn: een mobiel, muziekdoosje, stoffen ballen en grijpspeeltjes aan een boog boven de kinderwagen of wieg. Baby's van vier tot zes maanden vermaken zich met rammelaars, pieppopjes, beestjes met een belletje erin of een bijtring. Ook geschikt: een babygym.

Welke leeftijd speelgoed baby?

Vanaf ongeveer 3 maanden kan je baby zelf speelgoed vasthouden, bijvoorbeeld een eenvoudige rammelaar, een zacht doekje of zachte knuffels. Na ongeveer vier maanden gaat je baby grijpen en voorwerpen vastpakken. Wanneer kinderen iets kunnen vastpakken, vinden ze steeds grotere dingen leuk.

Welk speelgoed voor baby van 6 maanden?

Speelgoedtips baby 6-12 maanden
  • Kijken: spiegeltje, speelkleed, stevige boekjes, duikelaar, plaatjes kijken, bij het wandelen dieren kijken, vingerpopjes, gekke gezichten.
  • Luisteren: korte herkenbare stukjes muziek, rammelaar, toeter, trommel, dozen en bakjes waarin iets zit om te rammelen.

Welk speelgoed baby 8 weken?

Met speelgoed met een zacht geluidje, een knijpbeestje of knuffel met een belletje erin, kun je je baby's aandacht trekken. Ook zijn er sokjes en armbandjes met een geluidje erin voor handjes of voetjes, waarmee je baby eerst nog onbewust, maar later zeker met volle overtuiging zal rammelen.

Welk speelgoed voor baby van 4 maanden?

Alles wat je baby in zijn handjes kan houden is welkom: rammelaars, muziekdoosjes, een zachte bal, een pop of knuffel en ringen. Maar ook alledaagse voorwerpen, zoals een felgekleurde (zak)doek of een onbreekbaar spiegeltje zorgen voor urenlang plezier.

16 gerelateerde vragen gevonden

Hoe baby van 4 maanden bezig houden?

Speel verschillende spelletjes om te ontdekken wat jouw kleine doet omrollen van het lachen. Let wel op dat je niet te lang doorgaat: lachen is gezond, maar ook erg vermoeiend. Kwijlt jouw baby nog steeds zo en knauwt hij op alles wat los en vast zit? Grote kans dat hij last heeft van zijn eerste tandjes.

Wat voor speelgoed baby 3 maanden?

Rond de leeftijd van 3 à 4 maanden is je baby erg geboeid door zijn handjes. Om deze motorische vaardigheden nog meer te stimuleren kan je je zoontje of dochter best een grijpspeeltje geven. Een rammelaar is dan een goed idee: je kindje leert naar een voorwerp grijpen en dit vast te houden.

Wat voor speelgoed baby 2 maanden?

Speelgoed baby 2 maanden oud

Een muziekmobiel is mooi speelgoed voor een baby van 2 maanden oud. Hoewel je baby nog niet actief met het muziekmobiel zal kunnen spelen, vinden kindjes van 2 maanden het wel heel fijn om lekker naar het bewegende mobiel te kijken, terwijl ze luisteren naar het muziekje.

Hoe vermaak je een baby van 2 maanden?

Spelen met een baby van 0-3 maanden

Het “spelen” bestaat uit kroelen, knuffelen, zachtjes strelen. Praten, zingen, wiegen op schoot of in een draagdoek zijn ook prima spelletjes. Praten is belangrijk voor de ontwikkeling van de spraak/taal. Dat betekent dat je als ouder/verzorger veel tegen je baby moet praten.

Welke leeftijd Boxmobiel?

Een muziekmobiel werkt door lichtjes, geluid en beweging zowel stimulerend als rustgevend. Waar hij de eerste weken vooral zal genieten van de muziek – waar hij met een beetje geluk heerlijk op in slaap valt – helpt een muziekmobiel je baby vanaf 3 maanden met het spelenderwijs ontdekken van de wereld om zich heen.

Wat is leuk speelgoed voor 7 maanden?

Dit vindt je baby leuk om mee te spelen: blokkendoos. boekjes of rammelaars met een spiegeltje erin. speelgoed dan kan rollen (bal, trein, auto, trek-eend)
...
Samen voor de spiegel staan
  • Samen voor de spiegel staan. ...
  • 'Kiekeboe' in allerlei vormen en verstopspelletjes. ...
  • Met een bal rollen. ...
  • Bellenblazen. ...
  • Paardje in galop.

Wat is de beste loopwagen?

1. VTech Baby Walker – Loopwagen. VTech ontwierp deze Baby Walker loopwagen zodat kindjes hun eerste stapjes zelfstandig kunnen leren zetten, mét de nodige ondersteuning. Bovendien heeft Vtech een leuk activiteitenpaneel voorzien op dit loopwagentje om je kindje aan te moedigen al spelenderwijs te leren lopen.

Hoe lang mag een baby in een loopstoel?

Gebruik een loopstoeltje alleen voor kinderen die zelfstandig tot zithouding kunnen komen (7 à 8 maanden), maar nog niet kunnen lopen. Stop in ieder geval met het gebruik als je kind zich met zijn voetjes verticaal kan afzetten tegen de grond of met de voetjes bij de rand van het frame kan komen.

Hoe lang spelen met baby 3 maanden?

Baby van 0 – 3 maanden

Probeer ook eens een babymassage of een beetje op het buikje kriebelen, contact op de huid vinden kleine baby's vaak erg prettig. Speel niet te lang, je baby kan zich niet zo lang concentreren en is snel weer moe. Merk je dat hij wegkijkt of moe wordt, stop dan met spelen en geef hem rust.

Wat te doen met een baby van 7 weken?

Ga oog in oog met je baby op de grond liggen en maak het nog interessanter voor hem door een speeltje of spiegeltje erbij te pakken. Leg je baby steeds op een andere plek op zijn buik. Zo heeft hij steeds een ander uitzicht. Geef je baby eventueel een massage terwijl hij op zijn buik ligt.

Wat kunnen baby's van 6 weken?

Als je baby 6 weken oud is, ontdekt hij dat hij zelf geluidjes kan maken. Hij probeert zijn stem op alle mogelijk manieren uit. Het begint met voorzichtig gekir, ge-prrrt en gje-geluidjes, maar ook de 'uh', 'ah', en 'ieh' kan je vanaf nu voorbij horen komen. Stimuleer zijn taalontwikkeling door veel op hem te reageren.

Wat kun je doen met een baby van 2 maanden?

Hij kan zijn hoofdje bewegen en naar links en rechts kijken. Rond deze tijd gaat je baby zijn handjes ontdekken. Hij bekijkt ze en draait ze rond en probeert er iets mee te pakken. Geef hem zachte doekjes en knuffels, en dingen waar hij naar grijpen kan.

Hoe ver kijkt een baby van 2 maanden?

Na 2 maanden ziet baby steeds meer details

De baby ziet steeds meer details. Je baby zal vertrouwde gezichten van dichtbij herkennen en er naar gaan lachen. Hij zal meer naar je ogen kijken dan naar je haargrens. Heel veel verder dan zijn eigen handjes ziet hij nog niet scherp.

Hoe lang kan een baby zichzelf vermaken?

Een kind dat zichzelf vermaakt, hoe dan? Je kunt je het misschien nu nog moeilijk voorstellen, maar ook jouw kleine zal op een gegeven moment zoet op zichzelf kunnen spelen gedurende een half uur, soms wel een uur lang. Maar met die vaardigheid worden baby's helaas niet geboren: het zal even tijd nodig hebben.

Waarom Wagenspanner?

Kleurige kleine bijtringen, wagenspanners en fopspeenkettingen met verschillende houten figuurtjes of kleine belletjes zijn ideaal in deze fase. Ze prikkelen de zintuigen en helpen baby's op speelse wijze vormen, kleuren en geluidjes te ontdekken. Spannend zijn ook zachtjes bewegende, bonte mobiles boven het bed.

Wat doen baby 3 maanden?

Je 3 maanden oude baby kan nu zijn handjes openen en sluiten en dingen vastgrijpen, zoals speelgoed of je vingers. Nu heeft hij wellicht al wat meer controle over zijn armen, en probeert voorwerpen vast te grijpen die zijn aandacht trekken. Hij kan nu ook beter zijn handjes naar zijn mond brengen.

Wat voor speelgoed in de box?

Kijken: onbreekbaar spiegeltje, mobiel, kartonnen boekjes, bromtol. Grijpen en slaan: speeltjes in bad, eendje, babygym, kinderwagenslinger, rammelaar, duikelaar, rammelarmband. In de mond stoppen: bijtring, rammelaar, toeter, speelgoed van natuurlijk materiaal.

Wat voor speelgoed in box?

Speelgoed 3 – 4 maanden
  • Alles wat je boven het hoofd kan hangen in de box.
  • Speelgym.
  • Tuimelspeeltjes.
  • Piepbeesten, knisperbeesten, beesten met belletjes en frutsels.
  • Rammelaar en bijtspeeltjes.
  • Geluidensleutel.
  • Pop met een echt gezicht om naar te kijken.

Hoe lang duurt 4 maanden Slaapregressie?

Hoelang duurt het gemiddeld om door de 4 maanden slaapregressie te komen? Een slaapregressie is iets tijdelijks en gaat doorgaans vanzelf over, maar het veranderende slaappatroon kan soms wel een paar weken duren.

Hoe daag ik mijn baby uit?

Hieronder een aantal activiteiten die ontwikkeling stimuleren:
  1. Praat zoveel mogelijk met/tegen jouw baby. ...
  2. Benoem wat je met jouw baby gaat doen. ...
  3. Zing samen liedjes, versjes, rijmpjes.
  4. Laat je baby zelf muziek maken met een rammelaar.