I'm 38 weeks and getting an ultrasound to see how big my baby is. How accurate is this?

Hoe groot is baby bij 38 weken?

Gevraagd door: dr.h.c. Jim de Boer  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (13 stemmen)

Je baby in week 38
48 cm, zo groot als een prei en weegt ongeveer 3200 gram. Je baby is nu echt helemaal af en kan ieder moment geboren worden. Gebruikelijk worden baby's tussen week 38 en 42 geboren. Je baby schudt nog de laatste donshaartjes van zich af.

Hoe groot is een baby 38 weken?

Je bent nu 38 weken zwanger en dichtbij de bevalling. De meeste kindjes worden tussen de 38e en 42e week geboren. De baby weegt 3200 gram en is 48 centimeter lang. Hij is voldragen en groeit niet veel meer.

Hoe ziet een baby van 38 weken eruit?

Je baby bij 38 weken zwanger

Eerst wordt in week 38 van je zwangerschap nog aan de laatste details gewerkt. Je kleine schudt de overgebleven lanugohaartjes af, al is er een kans dat er bij de geboorte nog wat dons op het lijfje zit. Het extra vet dat er deze week nog bijkomt, geeft je kindje de schattige baby-look.

Hoe groot is de kans dat je met 38 weken bevalt?

Zo'n 80% van de baby's wordt geboren binnen de 10 dagen rond de uitgerekende datum. Slechts 5% wordt geboren op de datum zelf. Vanaf week 38 is je baby officieel voldragen, je zwangerschap zit er bijna op! Je baby is volledig ontwikkeld, zijn organen zijn klaar voor de buitenwereld.

Hoeveel harde buiken week 38?

In de laatste weken van je zwangerschap kan het zijn dat je regelmatig last hebt van voorweeën. Dit zijn pijnlijke harde buiken die met een zekere regelmaat kunnen komen. Deze voorweeën zijn vaak kort van duur (20-40 seconden). Ze komen met name 's nachts voor en kunnen wel enkele uren aanhouden.

18 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel harde buiken per dag is normaal?

Harde buiken kunnen meestal geen kwaad. Is inspanning de oorzaak? Doe het dan iets rustiger aan. Bel je verloskundige als een harde buik pijn doet, als je een paar uur lang meer dan zes harde buiken hebt of als je bloed of vruchtwater verliest.

Hoe lang harde buiken voor bevalling?

Voorweeën

De spieren in je baarmoeder zijn zich al lange tijd aan het voorbereiden op de bevalling. Al weken of zelfs maanden voor de grote dag kan je last krijgen van harde buiken. Deze heten ook wel oefenweeën en voelen aan als een soort spanning in je buik.

Kun je met 38 weken bevallen?

Je baby in week 38

Je baby is nu echt helemaal af en kan ieder moment geboren worden. Gebruikelijk worden baby's tussen week 38 en 42 geboren. Je baby schudt nog de laatste donshaartjes van zich af. Bij een te vroeg geboren baby zie je nog veel donshaartjes zitten.

Welke week bevallen meeste vrouwen?

De meeste vrouwen bevallen in de periode tussen 37 en 42 weken van de zwangerschap. Als je zwangerschap langer duurt dan 42 weken, nemen de risico's voor kind en moeder toe. Je verloskundige verwijst je naar het ziekenhuis voor de bevalling.

Wat te doen 38 weken zwanger?

38 weken zwanger tot 39 weken zwanger

Zorg dus dat je een dagelijkse routine hebt die je kan doorlopen. Dan heb je altijd iets omhanden, en weet je ook waar je over een uur mee bezig bent. Ook al bestaat je structuur uit het kijken van je favoriete serie, gevolgd door een dutje…

Hoeveel baby voelen 38 weken?

Je moet je kindje minstens tienmaal per dag voelen bewegen. Als je de indruk hebt dat de baby minder beweegt, kan je het best iets suikerrijk eten of drinken en even rusten in linkerzijligging. Leg je hand op je buik. Na twintig tot vijfentwintig minuten zouden de bewegingen moeten toenemen.

Wat zijn de symptomen van bevalling?

Herken jij de VOORTEKENEN van je bevalling?
  1. Harde buiken. Als je meer dan 8 harde buiken in een uur hebt en de pijn ervan toeneemt, komt je bevalling waarschijnlijk op gang. ...
  2. Voorweeën. Voordat je baby geboren kan worden, moet je baarmoedermond 'open' gaan staan. ...
  3. Bloedverlies. ...
  4. Breken van de vliezen. ...
  5. Slijmprop.

Hoeveel procent van de bevallingen begint s nachts?

Ongeveer 90% van de bevallingen begint op deze manier.

Wat is gemiddelde hoofdomtrek baby?

Bij pasgeboren baby'tjes is de hoofdomtrek vaak rond de 34 centimeter. Het hoofdje van je baby groeit in vergelijking met de rest van het lichaam minder hard en daardoor kan je langer met mutsjes doen dan met rompertjes. Vaak staat er op mutsjes de leeftijd waarbij het mutsje goed past.

Welke maat heeft een premature baby?

Om bij het begin te beginnen: de telling van babymaten begint officieel bij 50 (newborn) en eindigt bij 80 (circa een jaar). Daartussen liggen 56, 62, 68 en 74. Voor premature baby's begint de telling bij 44 of soms zelfs nog lager.

Hoeveel vrouwen bevallen na 40 weken?

Ruim 75% van de zwangere vrouwen bevalt vlak voor of vlak na de uitgerekende datum. Na 42 weken is 6 tot 9% van de zwangere nog niet bevallen. Officieel ben je pas over tijd na 42 weken zwangerschap. Beval je tussen de 37 en 42 weken zwangerschap dan is dat heel normaal en mag je gewoon thuis bevallen.

Hoeveel procent bevalt tussen 40 en 41 weken?

Op basis van de landelijke perined cijfers van 2018 blijkt 16,5% van de vrouwen tussen 41 en 42 weken zwangerschap te bevallen en 1,2% na 42 weken zwangerschap.

Welk tijdstip worden de meeste baby's geboren?

De meeste bevallingen beginnen tussen de 37e en 42e week. Maar wanneer begint de bevalling nou eigenlijk en waaraan kun je dat merken? In ongeveer 90% van de gevallen begint een bevalling met weeën, in 10% met het breken van de vliezen. Maar soms kan het ook nog loos alarm zijn.

Welke week zijn jullie bevallen?

De bevalling vindt meestal plaats in de periode van drie weken voor de uitgerekende datum tot twee weken na deze datum. Dit is de periode van 37 tot 42 weken van je zwangerschap.

Kan bevalling beginnen met harde buiken?

Fase 0, Voorweeën

Regelmatig optredende harde buiken kunnen de aankondiging zijn dat het gaat beginnen. Het kan ook zijn dat deze samentrekkingen weer helemaal ophouden. De baarmoederhals (cervix) is tijdens je zwangerschap ongeveer 4 cm lang, door dit 'gerommel' verkort de baarmoederhals, het zo geheten verstrijken.

Hoe weet je of het rommelt voor de bevalling?

Harde buiken/Oefenweeën

Al dagen tot weken voor je bevalling kun je beginnen met “rommelen”. Hiermee bedoelen wij dat je regelmatig harde buiken hebt die soms ook echt wel een beetje pijn kunnen doen. Met deze harde buiken is je lichaam zich aan het voorbereiden op de bevalling.

Hoe lang rondlopen met 4 cm ontsluiting?

Het is vrij normaal dat je bij een tweede al een week of wat rondloopt met bijvoorbeeld 2-3 centimeter ontsluiting. De baarmoedermond is dan ook al verweekt en verstreken, dus als je bevalling echt gaat beginnen heb je het eerste stuk eigenlijk al gehad.

Wat zijn te veel harde buiken?

Maar veel vaker nog zijn harde buiken toch een teken van je lichaam dat je te druk bent geweest. De baarmoeder zit met banden aan het bekken vast en als je druk bent dan komt er veel spanning op de banden (bandenpijn), hierdoor wordt de baarmoeder geprikkeld en die reageert dan door hard te worden.