Vitamin K2 Food List | Vitamin k2 Rich Foods | Vitamin K2 | Vitamin K | Vitamin k2 Food Sources

Welk fruit zit vitamine K in?

Gevraagd door: ing. Hannah Vos D  |  Laatste update: 27 februari 2024
Score: 4.6/5 (51 stemmen)

Welk fruit bevat de meeste vitamine K? Een kiwi, bijvoorbeeld. En met een grote hand blauwe bessen zit je ook goed, dat is ook nog eens één van onze 7 favoriete snacks onder 100 kcal. Daarnaast bevatten peren een aardige hoeveelheid vitamine K en ook nog eens vitamine C.

Welke groente bevat veel vitamine K?

en de 'kool-achtige' groenten (kool, spruiten, bloemkool, …) die veel vitamine K bevatten.

Welke kaas vitamine K?

Helaas varieert het K2 gehalte enorm voor diverse kazen. Zo zijn de harde, Nederlandse kazen (Goudse en Edammer) een goede bron voor K2, maar de zachte (vooral Mediterrane) kazen zoals Brie, Boursin, Mozzarella of Feta bevatten maar heel weinig vitamine K2.

Wat zijn de symptomen van vitamine K tekort?

Vitamine K-tekort symptomen
 • Plotselinge bloedingen (vaak een bloedneus of bloedend tandvlees)
 • Vertraagde bloedstolling, waardoor wonden lang blijven bloeden.
 • Veel bloedverlies tijdens menstruatie.
 • Snel en vaak blauwe plekken.
 • Bloedstolsels onder nagels.
 • Zwarte ontlasting (met bloed)

Welk fruit mag niet met bloedverdunners?

Wacht na het innemen van uw medicijn minimaal 4 uur met het eten of drinken van grapefruit(sap) of sinaasappel(sap). Eet per keer niet meer dan 2 grapefruits of sinaasappels. Drink per keer niet meer dan 1 glas grapefruitsap of sinaasappelsap.

18 gerelateerde vragen gevonden

Wat gebeurt er als je te weinig vitamine K binnen krijgt?

Bij een vitamine K tekort krijg je voornamelijk problemen met de bloedstolling. Je kunt dan verschillende symptomen ervaren. Snel blauwe plekken krijgen.

Hoeveel vitamine K zit er in komkommer?

Komkommers zijn een rijke bron van vitamine K. Vitamine K speelt een rol bij de bloedstolling, en ook bij de botgezondheid, omdat het de opname van calcium verbetert. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 10.2 microgram vitamine K, ongeveer een tiende van wat een volwassene dagelijks nodig heeft.

Wat remt vitamine K?

De vitamine K-remmers maken het bloed minder stolbaar, maar laten genoeg stollingsfactoren over om ons lichaam bij bijvoorbeeld een wondje te beschermen. Als u voor het eerst een diep-veneuze trombose (trombosebeen) hebt doorgemaakt krijgt u doorgaans voor 3 tot 6 maanden vitamine K remmers voorgeschreven.

Welke groenten niet eten bij bloedverdunners?

In sommige voeding zit veel vitamine K, waardoor de cumarine minder goed werkt. Eet daarom niet ineens veel groene groenten, zoals sla, broccoli, spinazie. Eet ook niet ineens veel kool, zoals witte kool, spruiten en bloemkool. Als u verder gevarieerd eet, werken de bloedverdunners goed.

Hoeveel vitamine K in kaas?

Kaas en kwark bevatten 45-80 μg vitamine K2/100 g. Het aandeel van vitamine K2 in de Westerse voeding is slechts 10-20% van de totale vitamine-K-inname.

Waar haal je vitamine K uit?

Vitamine K komt van nature voor in verse groenten, lever, melk en olie. Ook de bacteriën die bij de mens in de darm leven, produceren deze vitamine.

Hoeveel vitamine K zit er in een ei?

Hoeveel vitamine K zit er in een ei? Eiwit bevat geen vitamine K, maar eigeel wel. In 100 gram eidooier zit 2,1 microgram vitamine K. Een eidooier weegt zo'n 20-25 gram, wat betekent dat een eitje eten je 0,42-0,53 microgram vitamine K oplevert.

Welke vitamine K bij artrose?

Uit hun onderzoek blijkt dat het gen MGP (verantwoordelijk voor de aanmaak van MGP-eiwit) belangrijk is bij het ontstaan van artrose. Als MGP niet goed werkt, verstijven de gewrichten. Om de gewrichten soepel te houden heeft het MGP-eiwit vitamine K nodig.

Heb ik extra vitamine K nodig?

De Gezondheidsraad adviseert om zuigelingen die borstvoeding krijgen vanaf dag 8 tot en met 12 weken 150 microgram extra vitamine K te geven. De meeste volwassenen krijgen via voeding voldoende vitamine K binnen. Er is in Nederland dan ook geen RI voor volwassenen vastgesteld.

Welke supplementen zijn bloedverdunnend?

Bij de bloedstolling is vitamine K nodig om bepaalde stollingseiwitten werkzaam te maken. Zonder geactiveerd vitamine K blijven deze eiwitten onwerkzaam en wordt de bloedstolling geremd. Vitamine K speelt daarnaast een rol bij de botopbouw.

Wat is het gezondste fruit van de wereld?

Het allergezondste stuk fruit is: de tomaat. Jawel, je leest het goed. De tomaat (die plantkundig gezien als fruit wordt beschouwd) zou de meest gezonde fruitsoort zijn. Aldus het Centers for Disease Control and Prevention (in het Nederlands Centra voor Ziektebestrijding en -preventie).

Welke vitaminen zitten er in een tomaat?

De vitamines in tomaat

Tomaat is rijk aan vitamine B11 en vooral vitamine C. Voor gezonde botten, bloedvaten, tanden en tandvlees is vitamine C van groot belang. Vitamine C zorgt ook voor meer energie en een betere weerstand.

Wat is de meest gezonde groente?

Deze top 10 van gezondste groenten is dus tot stand gekomen door een mix van kruisbloemige groenten en andere vitaminebommetjes, zonder groenten uit de nachtschadefamilie.
 1. Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. ...
 2. Boerenkool. ...
 3. Rode bietjes. ...
 4. Alfalfa. ...
 5. Spruitjes. ...
 6. Wortels. ...
 7. Spinazie. ...
 8. Bloemkool.

Welke vitamine mis je als je jeuk hebt?

Vitamine B complex bestaat uit acht verschillende vitaminen. Ze dragen bij aan de vernieuwing van huidcellen. Ze reguleren de energiestofwisseling van de huidcellen en dragen bij aan een snelle huidgenezing. Ook helpt het goed bij jeuk, uitslag en irritatie.

Welke vitamine mis je als je duizelig bent?

Duizelig? Een vitamine D tekort is ook in verband gebracht met duizeligheid. Uit verschillende onderzoeken is namelijk naar voren gekomen dat bij patiënten met terugkerende BPPD (benigne paroxysmale positioneringsduizeligheid) sprake was van een vitamine D tekort.

Is teveel vitamine K gevaarlijk?

Het is niet bekend of veel vitamine K schadelijk is. In de praktijk komt een teveel van deze vitamine niet voor. Mensen die bloedverdunners of antistollingsmiddelen gebruiken, moeten wel oppassen met vitamine K-pillen met meer dan 100 microgram vitamine K. Dit kan de werking van het antistollingsmiddel verminderen.

Vorige artikel
Is een rapport verplicht?