NT2 15 FAMILIE schoonzus? zwager? kleinkinderen, neef, nicht! Tc1.10 #learndutch #familie

Hoe noem je de kleinkinderen van je zus?

Gevraagd door: drs Guus Bos D  |  Laatste update: 27 februari 2024
Score: 4.6/5 (68 stemmen)

achterneven en achternichten (kleinkinderen van broers of zussen);

Hoe heet de kleinzoon van mijn zus?

Neef (m.) en nicht (v.) zijn twee verschillende familierelaties: Een zoon respectievelijk dochter van iemands broer/zus, ook wel oomzegger of tantezegger.

Hoe noem je familieleden?

Je familie bestaat meestal uit: opa's, oma's, tantes, ooms, neven, nichten, papa, mama, broers en zussen. Bij je familie hoort ook een achternaam of familienaam, maar die is niet altijd hetzelfde. Deze volgt meestal de mannelijke lijn. Dus van opa op vader en vervolgens op de zoon.

Hoe noemt de zus van je opa?

Dat wordt een oud-tante genoemd.

Wat zijn Achternichtjes?

(v.) Verbuigingen: achternichtenVerbuigingen: achternichtje de dochter van een neef, nicht, oudoom of oudtante Voorbeeld: `Anna is mijn achternicht.

31 gerelateerde vragen gevonden

Is je achternicht je familie?

betovergrootouders; achterneven en achternichten (kleinkinderen van broers of zussen); neven en nichten (kinderen van broers of zussen van de ouders); oudooms en oudtantes (ooms en tantes van de ouders).

Hoe heet de dochter van je nicht?

Dat is een achterneef of een achternicht.

Hoe noem je de partner van je zus?

Zowel schoonbroer als zwager is correct. Schoonbroer wordt hoofdzakelijk in België gebruikt, zwager vooral in Nederland. De woorden hebben allebei dezelfde betekenis, namelijk 'de broer van iemands partner' of 'de mannelijke partner van iemands zus of broer'.

Hoe noem je de zus van mijn man?

(De zus van mijn partner is mijn schoonzus.) Het kan de vrouwelijke partner zijn van de broer of zus van iemands partner.

Wat komt er na tante?

Het kind van je achternicht is 7e graads (in zijlijn): moeder (1) – oma (2) – over grootmoeder (3) – oudtante (4) – nicht van moeder (5) – achternicht (6) – kind van achternicht (7).

Is zus eerste graad?

1ste graad: vader / moeder, zoon / dochter, ten volle adoptant / ten volle geadopteerde. 2de graad: grootvader / grootmoeder, kleinzoon / kleindochter, broer / zus.

Wat zijn naaste familieleden?

1e graads familie: Dit zijn de directe familieleden, namelijk de ouders, partner en kinderen van een persoon. 2e graads familie: Dit zijn de broers, zussen, grootouders, kleinkinderen en (schoon)ouders van een persoon.

Wat zijn schoonouders van elkaar?

Een schoonouder betreft de moeder of de vader van de persoon met wie men is (of was) getrouwd. Soms wordt het begrip schoonouder ook gebruikt in niet-huwelijkse relaties zoals een geregistreerd partnerschap. In het geval van de moeder spreekt men van schoonmoeder, in het geval van de vader spreekt men van schoonvader.

Wat is het kind van mijn tante?

In Nederland wordt ter onderscheiding van de kinderen van ooms en tantes (neven en nichten die dus van dezelfde generatie zijn) voor kinderen van broers en zussen (die dus van een jongere generatie zijn) ook wel de term 'oomzegger' gebruikt.

Hoe noem je de schoonmoeder van je zus?

Er zijn nog enkele andere termen voor bepaalde verwanten: Schoonouders/schoonvader/schoonmoeder: de ouders van man of vrouw (= aanverwant). Schoonzoon/schoondochter: de man of vrouw van zoon of dochter (= aanverwant). Zwager/schoonzus: de man of vrouw van broer of zus en de broer of zus van man of vrouw (= aanverwant).

Wat is een Zwageres?

1. de echtgenote van iemands broer of zus, of de zus van iemands echtgenoot of echtgenote.

Wie is de man van je zus?

Toelichting. Volgens de woordenboeken hebben schoonbroer en zwager dezelfde betekenissen, namelijk 'de broer van iemands partner' of 'de mannelijke partner van iemands zuster of broer'.

Wat is de vrouw van je zwager?

Het vrouwelijke equivalent is schoonzus, zwagerin of zwageres.

Kun je verliefd zijn op je zus?

Technisch gezien kan je verliefd worden op je broer of zus, maar dat gebeurt zelden”, vertelt Müller. “De hechte band en familiale gebeurtenissen weerhouden ons om zomaar verliefd te worden op onze familieleden.”

Is het legaal om met je zus te trouwen?

Als u wilt trouwen moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. U mag bijvoorbeeld niet met uw broer of zus trouwen. Bent u broer(s) of zus(sen) door adoptie of erkenning? Dan kunt u mogelijk toestemming krijgen om met elkaar te trouwen.

Hoe noem je een genderneutrale broer of zus?

Meer mensen in de non-binaire Facebookgroep gaven aan dat hun broers en zussen hen 'sibbe' of 'sibbel' noemden. Een andere creatieve oplossing voor broers en zussen van non-binaire mensen is om het om te draaien, en te zeggen: 'Ik ben de broer/zus van X.

Hoe noem je de oom van je moeder?

Een oudoom of grootoom (Vlaams) is een oom van iemands vader of moeder, dus een (al dan niet aangetrouwde) broer van iemands grootvader of grootmoeder. Een suikeroom is vaak een rijk familielid van wie men een erfenis verwacht.

Hoe noem je een neef van je moeder?

De nicht van haar moeder? Een achtertante? Of heet dat gewoon ook een achternicht, net zoals dat mijn nichtje voor mijn moeder ook een nichtje is.

Hoe noem je het kind van je schoonzus?

[familie] een zoon van iemands broer of zus. [familie] een zoon van iemands schoonbroer of schoonzus.

Vorige artikel
Welk fruit zit vitamine K in?
Volgende artikel
Hoeveel graden geen jas aan?