Wat is de beste luier? - Paneltest (Consumentenbond)

Wat zijn de best geteste luiers?

Gevraagd door: Linde Maas  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.7/5 (6 stemmen)

Pampers luiers zijn veruit de beste. De allerbeste luier is de Active Fit met een 8 op het rapport. De tweede plaats wordt ook door een Pampers luier ingenomen, namelijk de Premium Protection die een 7,8 mag bijschrijven op het rapport. De Beste Koop is de huismerkluier van Superunie, Bumblies.

Welke luiers zijn het beste Consumentenbond?

Pampers luiers scoorden als vanouds weer uitstekend en vullen met drie soorten luiers de top 3. Pampers Baby Dry luiers gaan er dan ook met de titel 'Beste Luier' vandoor.

Wat zijn goede betaalbare luiers?

Supermarktluiers
  • Albert Heijn Extra droog & zacht luiers. + Heeft een leuk dessin. + Goede pasvorm en is vrij dun. + Lijkt in alle opzichten veel op de Pampers-luier. ...
  • Lidl luiers: Lupilu. + Dunne luier. + Goedkoop. – Absorbeert erg slecht. ...
  • Bonbébé luierbroekjes Junior. + Zachte luier, goede pasvorm. + Absorptievermogen.

Wat zijn de beste luiers maat 1?

Mijn beste luier maat 1 2023

Op basis daarvan heb ik Pampers Premium Protection Luier Maat 1 als beste luier 1 verkozen. Pampers Premium Protection Luier Maat 1 is dan misschien wat prijziger dan de luiers van, maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Of nou ja, je kindje, natuurlijk!

Wat zijn de duurste luiers?

Pampers luiers zijn van alle geteste wegwerpluiers verreweg het duurst (gemiddeld 2 ½ keer duurder).

43 gerelateerde vragen gevonden

Heb je luiers maat 0 nodig?

Al snel groeien ze eruit en zijn ze toe aan luiers maat 2, die ze al vanaf 4 kilo passen. Als je kindje een kleintje is of wat eerder geboren, dan zal je gebruik maken van maat 0.

Hoeveel luiers gebruikt een baby per dag?

circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week!

Hoeveel pakken luiers kopen?

Ons advies is om ongeveer 2 pakken luiers in maat 1 te kopen. Zo weet je zeker dat je voldoende hebt. Tegen die tijd dat je pak bijna op is, kan je zelf beslissen of je nog een pak new born luiers erbij koopt of overstapt op een grotere maat luiers.

Welke luiers zijn goed voor de nacht?

De beste luier voor de nacht die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt is de Baby-Dry van Pampers. Eerst en vooral is deze nachtluier dermatologisch getest en OEKO TEX-gecertificeerd. Daardoor is hij geschikt voor het gevoelige babyhuidje.

Welke maat luier gebruik je het langst?

Baby van een paar maanden

Maat 4 (7 tot 18 kilo) is de maat voor dreumesjes. Deze maat gebruik je het langst.

Welke luiers zijn beter voor het milieu?

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers omdat je minder afval veroorzaakt en minder CO2 uitstoot. Ook als je wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu. Vind tips voor gebruik van wasbare luiers én wegwerpluiers. Met wasbare luiers hoef je niet in te leveren op comfort.

Wat kosten luiers per maand?

Voor luiers betaal je volgens het Nibud gemiddeld € 35-, per maand. En goed om te weten: een extra persoon per huishouden zorgt ook voor een hogere water- en energierekening.

Welke maat luiers begin je?

Welke maat luier koop je voor een pasgeboren baby? Ouders van pasgeboren baby's kopen vaak luiers in maat 1. Deze maat is geschikt voor kindjes met een gewicht tussen de 2 en 5 kilo. Maat 2 valt net iets groter, deze is bedoeld voor kindjes die tussen de 3 en 6 kilo wegen.

Welke luiers nemen het meeste vocht op?

De Pamper Baby Dry luiers doen precies wat je van een luier verwacht. Ze nemen veel vocht op en lekken niet door. Bovendien voelen ze super zacht aan. Hierdoor is er veel minder kans op geïrriteerde billen.

Hoe weet je of een luier te klein is?

Zijn er rode vlekjes rond de bovenbenen en de buik van de baby door het elastiek van de luier, dan is de luier hoogstwaarschijnlijk te klein van maat. Als de luier te nauw aansluit, dan is de luier waarschijnlijk ook te klein.

Hoeveel kosten luiers per dag?

Het derde en vierde jaar gebruikt een kindje elke vierentwintig uur gemiddeld vier luiers. De prijs van luiers varieert volgens de winkel waar je aankoopt, het merk dat je verkiest én de verpakkingshoeveelheid. Gemiddeld kost één luier tussen de 0,20 en 0,25 euro.

Hoe vaak per dag moet je een luier verschonen?

De eerste maanden verschoon je de baby het beste na elke voeding. Na een maand of drie is vier à vijf schone luiers per dag meestal voldoende voor je baby.

Hoeveel wasbare luiers heb je nodig voor een baby?

Vaak gebruik je tussen de 8 en 10 luiers op een dag. Voor deze periode adviseer ik ook 24 luiers te gebruiken en iets vaker te wassen. De kosten van 6 a 8 extra luiers zijn stevig en vaak heb je deze maar voor 2 a 3 maanden nodig. Wil je goed in de slappe was zitten, dan kan je met 30 luiers elke derde dag wassen.

Heeft Lidl luiers?

De luiers van Lidl zijn verkrijgbaar in de maten 1 t/m 6 en geschikt voor baby's en jonge kinderen met een gewicht van 2 t/m 30 kg. De submerken zijn: Comfort. Soft&Dry.