HOW TO DARKEN YOUR BABY ROOM | DIY BABY NURSERY ROOM

Wat voor raambekleding op babykamer?

Gevraagd door: ds. Noa Borman BA  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (20 stemmen)

Gordijnen in een babykamer
Gordijnen zijn ideaal in een babykamer. Net als rolgordijnen en plissé gordijnen kunnen ze de kamer goed verduisteren. In het begin is dit iets minder belangrijk, omdat kleine baby's toch wel slapen.

Wat voor raambekleding babykamer?

Raamdecoratie voor de kinderkamer
 1. Rolgordijnen in de kinderkamer. Rolgordijnen worden vaak gekozen voor in de kinderkamer, vanwege de uitstekende combinatie van uitstraling en functionaliteit. ...
 2. Plisségordijnen in de kinderkamer. ...
 3. Gordijnen kinderkamer. ...
 4. Jaloezieën voor de kinderkamer. ...
 5. Duo rolgordijnen voor de kinderkamer.

Welke raambekleding kinderkamer?

Als raamdecoratie in de kinderkamer is een rolgordijn een goede keuze. Bij rolgordijnen kan er worden gekozen uit een standaard stof, een verduisterende stof, een transparante stof en een groot aantal kleuren waarvan er altijd wel een bij de kinderkamer past.

Wat voor gordijnen kinderkamer?

Voor de babykamer zijn verduisterende gordijnen het meest geschikt. Een donkere kamer is van groot belang voor de nachtrust van een baby. Kies daarom voor verduisterende rolgordijnen of overgordijnen, zodat de kamer volledig verduisterd is.

Welke soorten raambekleding zijn er?

Welke soorten gordijnen en raamdecoratie zijn er allemaal?
 • Klassieke gordijnen. Dit type gordijn is bij iedereen wel bekend. ...
 • Inbetween gordijnen. Inbetween betekent 'tussenin'. ...
 • Rolgordijnen. Rolgordijnen sluit je door ze naar beneden te rollen. ...
 • Duo rolgordijnen. ...
 • Vouwgordijnen. ...
 • Plissé gordijnen. ...
 • Duette gordijnen. ...
 • Jaloezieën.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de beste raambekleding?

Gordijnen (nemen ruimte in maar geven tegen normale kosten wel direct sfeer en zijn geluidsdempend) Rolgordijnen tegen de muur erboven (goedkoop maar vaak niet heel mooi) Rolgordijnen op de kozijnen (Mooier,strakker maar wel wat duurder dan de optie hierboven) Jaloezieën (Mooi, subtiel maar nog kostbaarder vaak)

Wat is de trend voor raambekleding?

Dus ook wat raamdecoratie betreft gaan we anno 2023 veel natuurlijke materialen en kleuren terugzien. Heerlijk toch! Volgend jaar kiezen we voor kleuren die warmte en geborgenheid gaan brengen. Denk bijvoorbeeld aan 'houten' jaloezieën in zachte zandtinten maar ook bruinen en aardetinten worden populair.

Hoe donker moet een babykamer zijn?

Als je baby ongeveer drie maanden oud is, kan je de gordijnen overdag het beste dicht doen. Vanaf die leeftijd maakt je baby in het donker namelijk het slaaphormoon melatonine aan, wat ervoor zorgt dat je baby beter in slaap kan vallen. Buitenlucht en daglicht hebben een positieve invloed op het slaapritme van je baby.

Hoe maak ik een babykamer donker?

U kunt het best een babykamer donker maken door te kiezen voor half of compleet verduisterende gordijnen. Dit is een hele goede optie, ze maken de slaapkamer een stuk donkerder. Deze gordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in veel leuke kleuren en prints. Daarnaast is het een zeer betaalbare oplossing.

Wat in plaats van gordijnen?

Alternatieven voor gordijnen
 • Rolgordijen. Rolgordijnen komen in verschillende uitvoeringen, je kiest gewoon wat het beste bij je past. ...
 • Jaloezieën. Ook jaloezieën zijn alternatieven voor gordijnen. ...
 • Raamfolie. Raamfolie is het goedkoopste alternatief voor gordijnen.

Welke raambekleding is het meest verduisterend?

Een rolgordijn met zijgeleiding is de beste optie om de kamer zoveel als mogelijk te verduisteren. Dankzij de zijgeleiders waar het rolgordijn doorheen beweegt ontstaan er geen lichtkieren naast het rolgordijn. Zoek je een rolgordijn voor je draai-kiepraam? Kies dan voor het rolgordijn met mini-cassette.

Welke raambekleding tegen warmte?

Houden gordijnen warmte tegen? Gordijnen kunnen warmte tegenhouden, wanneer je kiest voor lichte gordijnen of gordijnen met een lichtgekleurde voering. Dit weerkaatst het zonlicht, waardoor de gordijnen helpen tegen de zon én de bijkomende warmte.

Welke raambekleding tegen zon?

Er zijn meerdere producten goed geschikt voor het buitenhouden van zon uit huis. In principe zijn jaloezieën, rolgordijnen, Duette®, Plissé en Facette® en Twist shades goed geschikt om de zon buiten te houden.

Wat als babykamer te koud is?

Te koude kinderkamer

Zet in de winter gerust de verwarming wat hoger, maar houd er rekening mee dat de lucht dan droger wordt. Een luchtbevochtiger en ventileren helpen hiertegen. Een goed geïsoleerd huis helpt ook mee aan een behaaglijke en stabiele temperatuur.

Hoe lang van te voren babykamer klaar?

Zorg ervoor dat deze stoffen kunnen uitwasemen. Lucht de babykamer voor de geboorte daarom goed. Begin daarom het liefst rond de 26 weken zwangerschap of al eerder met het klaarmaken van de babykamer. Kies verantwoord je spullen en materialen én ventileer de kinderkamer goed.

Welke kleur is niet geschikt voor een babykamer?

Rood prikkelt en emotioneert (het staat voor passie en vurigheid), wat kan uitmonden in een snellere hartslag, hogere bloeddruk en een snelle ademhaling. Je hoeft geen kleurenpsycholoog of slaapexpert te zijn om in te zien dat rood dus niet een van de meest geschikte kleuren voor de babykamer is.

Welke kleur is het meest geschikt voor babykamer?

Dat de babykamer een rustige en sfeervolle ruimte voor je kleine moet zijn staat buiten kijf. Kies daarom niet voor felle, harde kleuren of drukke printjes. Dat kan teveel prikkels geven waardoor de baby minder goed slaapt. Kleuren die rust geven zijn bijvoorbeeld blauw- en groentinten.

Welke kleur is het meeste geschikt voor een babykamer?

Kies dus best voor rustgevende kleuren (blauw, groen), lichte kleuren (pastel), en neutrale kleuren (beige, gebroken wit, heel licht grijs,…). De rustgevende kracht zullen een positief effect hebben op uw kind. Je kan de kamer eveneens aankleden met stickers, behang, kaders en foto's.

Hoe warm mag het zijn op een babykamer?

Een ideale kamertemperatuur voor een slapende baby is 16 tot 20 graden Celsius. Je baby mag dan slapen in slaapkleding met een dekentje of slaapzakje.

Hoe lang doe je met een babykamer?

Er is geen vaste leeftijd bepaald waarop alle kindjes overgaan naar een peuterbed. Vaak is dit ergens tussen de 18 maanden en 3,5 jaar. De meeste peuterbedden zijn dan ook vanaf ongeveer 18 maanden. Het belangrijkste is dat je kindje eraan toe is om deze grote stap te maken.

Hoe maak je een babykamer gezellig?

Met de volgende tips maak je van de kinderkamer een fijne plek voor je kindje.
 1. Maak verschillende zones. ...
 2. Een vloerkleed als fijne ondergrond. ...
 3. ⒸHiphuisje.nl. ...
 4. Gezelligheid met muurversieringen. ...
 5. Creëer voldoende opbergruimte. ...
 6. Zorg voor fijne, warme verlichting.

Hoe richt je een grote babykamer in?

Kies bij de babykamer inrichten voor neutrale kleuren als mint en lichtpaars op de muren en maak het af met leuke accessoires: muurstickers, één hele grote knuffel, leuke nachtlampen, een groeimeter en creatieve letterslingers. Ook schilderijen en foto's zullen leuk staan op de muren. Denk ook aan meegroeiende meubels.

Welke raambekleding isoleert?

Voornamelijk plisségordijnen, gordijnen en rolgordijnen worden gebruikt als isolerende raamdecoratie. Door een extra laag aan te brengen tussen het raam en de ruimte blijft de warme of koude lucht langer hangen in een ruimte.

Wat is de goedkoopste raambekleding?

De goedkoopste raamdecoratie is raamfolie. Dit is een folie die je op het raam kunt plakken. Daarmee voorkom je inkijk. Het is met name praktisch in de badkamer, omdat je met raamfolie geen problemen krijgt in een vochtige omgeving.

Welke gordijnen 2023?

Ga je het liefst voor gordijnen als raamdecoratie? Die zien we in 2023 veel terug en dan met name dikke gordijnen gemaakt van luxe stoffen zoals veloursgordijnen. Deze gordijnen zien er niet alleen luxe en stijlvol uit, maar houden ook goed kou buiten en warmte binnen.

Volgende artikel
Hoe warm mag je douchen zwanger?