Top tien tips TEGEN verkoudheid! Dit werkt echt!!

Wat te doen tegen verkoudheid als je zwanger bent?

Gevraagd door: Kyra Zhang  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.4/5 (26 stemmen)

Zwanger en verkouden, we hebben 15 tips voor je!
 1. Slaap.
 2. Slaaphouding.
 3. Neusspray met Xylometazoline.
 4. Zink verkort verkoudheid.
 5. Stomen.
 6. Genoeg blijven drinken.
 7. Dranken met een verzachtend effect.
 8. Mentolzalf.

Is verkoudheid schadelijk tijdens zwangerschap?

Is griep schadelijk tijdens de zwangerschap? Het hebben van griep is meestal niet schadelijk voor je zwangerschap en ongeboren baby. Vertrouw je het niet of heb je een paar dagen achter elkaar koorts of is de koorts meer dan 38,5 graden, ga dan naar je huisarts. Hoge koorts kan bijvoorbeeld vroegtijdig weeën opwekken.

Wat te doen bij hoesten als je zwanger bent?

Bij prikkelende hoest kan je een hoestdrank gebruiken. Veel zwangere vrouwen gebruiken middelen met noscapine. Toch is de veiligheid hiervan niet wetenschappelijk onderzocht. Gebruik dit daarom alleen voor korte tijd (maximaal een paar dagen achter elkaar).

Wat te doen bij keelpijn en zwangerschap?

Tips om keelpijn te verzachten als je zwanger bent
 1. Drink genoeg water. Veel drinken helpt je lichaam om sneller te genezen. ...
 2. Rust goed uit. ...
 3. Drink thee met honing. ...
 4. Neem een pijnstiller in. ...
 5. Zuig op een keelsnoepje. ...
 6. Geef je keel genoeg rust. ...
 7. Werk aan een goede weerstand.

Waarom geen xylometazoline tijdens zwangerschap?

Achtergrondinformatie. Alfa-sympathicomimetica zoals tramazoline, nafazoline, oxymetazoline en xylometazoline kunnen bij hoge doseringen in theorie vasoconstrictie van de bloedvaten in de placenta veroorzaken. Bij normale dosering lijkt er geen reden tot bezorgdheid. In de praktijk worden deze middelen veel gebruikt.

34 gerelateerde vragen gevonden

Waarom geen neusspray tijdens zwangerschap?

Het gebruik van decongestiva, middelen die slijmvlieszwelling tegengaan, tijdens de zwangerschap kan leiden tot afwijkingen aan het spijsverteringskanaal, het oor en het hart van de baby. Tot de meest gebruikte decongestiva behoren efedrine, fenylefrine en oxymetazoline.

Wat zijn de gevolgen als je een neusspray gebruikt tijdens zwangerschap?

3 ♥ Neusspray met Xylometazoline

Neusspray met Xylometazonline (bijvoorbeeld Otrivin) mag je, volgens de fabrikant, in de normale dosering en maximaal 1 week tijdens je zwangerschap en het geven van borstvoeding gebruiken.

Welke Keeltabletten tijdens zwangerschap?

Als u bovengenoemde voorzorgen respecteert, mag u Medica keeltabletten gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

Waarom geen Strepsils tijdens zwangerschap?

Strepsils geeft geen interactie met antibiotica, wat geassocieerd gebruik mogelijk maakt. Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid. Er zijn geen of beperkte gegevens beschikbaar over het gebruik van dit geneesmiddel tijdens deze periodes.

Wat moet je doen als je keelpijn hebt?

Wat kan ik zelf doen tegen keelpijn?
 1. Drink regelmatig koud water. Hierdoor kan de pijn minder worden.
 2. Zuig op een snoepje. Ook hierdoor kan de pijn minder worden. ...
 3. Rust genoeg uit. Zeker als u koorts heeft en u zich niet lekker voelt.
 4. Praat zo weinig mogelijk. Als u wel praat, praat dan gewoon en ga niet fluisteren.

Kun je door hoesten een miskraam krijgen?

Hierdoor kun je makkelijker een contactbloeding krijgen dan buiten de zwangerschap. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na gemeenschap (vrijen), veel hoesten, persen bij harde ontlasting, zware lichamelijke belasting, maar soms ook zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.

Welke hoest siroop bij zwangerschap?

Gebruik van middelen met tijm, anijs, zoethout, guaiacol en ipecacuanha in de zwangerschap is acceptabel in normale doseringen. Let op: Gebruik promethazine niet vlak vóór de geboorte. Dit middel kan versuffend zijn voor het pasgeboren kind.

Welke hoestsiroop als je zwanger bent?

Hoestdrank met dextromethorfan: hoestdrank met dextromethorfan is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Houd je wel aan de dosering die de verpakking voorschrijft. Geef je borstvoeding? Overleg dan eerst met je huisarts voor je hoestdrank met dextromethorfan neemt.

Is verkoudheid een symptoom van zwangerschap?

Als je alleen last hebt van een verstopte neus of een loopneus, kan dit een zwangerschapskwaaltje zijn. Heb je ook andere klachten, zoals hoesten, niezen, hoofdpijn of koorts? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en is een griep of verkoudheid misschien de boosdoener.

Hoe lang duurt verkoudheid tijdens zwangerschap?

Als je vooral last hebt van hoesten, niezen en een droge keel, is de kans groot dat je een 'gewone' verkoudheid hebt. Een verkoudheid gaat vrij snel weer over. Zwangerschapsrhinitis kan al vroeg in de zwangerschap ontstaan, de hele zwangerschap aanhouden en verdwijnt snel na de bevalling weer.

Hoe lang kun je verkouden zijn?

Hoe lang duurt een verkoudheid normaal? Bij een persoon met een goede weerstand duurt een verkoudheid vaak een week. Mensen met een zwakkere gezondheid zijn vaak na zo'n twee weken genezen. Als de verkoudheid langer dan 15 dagen duurt, raadpleeg je best een arts.

Is Strepsils gevaarlijk?

Zijn Strepsils gevaarlijk? Wanneer dit geneesmiddel correct gebruikt wordt, houdt het geen gevaren voor de gezondheid in. Het langdurig gebruik van dit product is echter af te raden. Wanneer je klachten na 3 dagen niet verbeteren neem je het best contact op met een arts.

Waarom geen ibuprofen tijdens zwangerschap?

In het derde trimester wordt het gebruik van ibuprofen en andere NSAID's sterk afgeraden. Gebruik van NSAID's in de tweede helft van de zwangerschap kan bijvoorbeeld zorgen voor problemen bij de bevalling. Ze kunnen weeën remmen en het risico op veel bloedverlies tijdens de bevalling groter maken.

Is Strepsil een Nsaid?

Dit middel bevat flurbiprofen. Flurbiprofen behoort tot een groep geneesmiddelen die 'niet-steroïde antiinflammatoire geneesmiddelen' (NSAID's) worden genoemd.

Hoe goed werkt Trachitol?

Trachitol® is een snelwerkend geneesmiddel bij beginnende keelpijn. De zuigtabletten hebben een tweevoudige werking: zowel pijnstillend als bacterie- en virus remmend. Het zorgt ervoor dat je snel van de pijn af bent, maar remt ook de groei van bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Is neusspray slecht voor baby?

Een neusspray met de stof xylometazoline is niet veilig voor je baby. Deze stof kan bij kinderen onder de 2 jaar voor ernstige bijwerkingen zorgen. Is je kind ouder dan 2 jaar? Dan kan je bij ernstige verkoudheid xylometazoline 0,05% gebruiken.

Hoe vaak mag je xylometazoline gebruiken?

Gebruik het niet vaker dan 3 keer per dag. Gebruik het niet langer dan 7 dagen achtereen. Anders raakt uw neusslijmvlies beschadigd. Uw neus kan dan juist meer verstopt raken.

Hoe duur is xylometazoline?

€ 3.29 3 .

Kan niet zonder neusspray?

'Je kunt verslaafd raken aan neusspray' - Waar!

Daardoor kunt u weer vrij ademen. Maar als u de spray langer dan zeven dagen gebruikt, raken de vaten eraan gewend. Dat betekent dat uw neusslijmvlies juist opzwelt, als u met de neusspray stopt. U heeft dan steeds neusspray nodig om uw neus open te houden.

Hoe lang mag je Otrivin zoutoplossing gebruiken?

Zij kunnen middelen die het neusslijmvlies laten slinken, zoals xylometazoline, niet langer dan een week achtereen gebruiken. Bij langer gebruik kunnen namelijk bijwerkingen ontstaan. U merkt meteen dat u uw neus makkelijker kunt snuiten. Ingedikte korsten laten na enkele minuten makkelijker los.