Hoe schrijf je een kaart?

Wat schrijf je op een kaart ziek kind?

Gevraagd door: Noa Koç  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.3/5 (53 stemmen)

Voorbeeldteksten:
 • Beterschap lief kind.
 • Lieve zoon / dochter ik hoop dat je snel beter wordt.
 • Snel beter worden he.
 • Ik wens je heel veel sterkte toe.
 • Bij deze een leuk kaartje / cadeau of jou beterschap te wensen.

Wat schrijf je op een Beterschapskaart kind?

Snel weer spelen. Lieve [naam], We willen jou heel veel sterkte en beterschap wensen. Hopelijk voel je je snel beter, zodat je weer lekker kan spelen.

Wat schrijf je aan een klein kind dat ziek is?

Wat ben ik geschrokken van dit vreselijke nieuws, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Weet dat ik veel aan je denk en dat ik het ontzettend erg vind voor je. Als er iets is of als ik iets voor je kan doen, laat je het dan weten? Ik kom ook graag langs, maar alleen als jij dat ook wilt.

Wat zeg je tegen iemand met een ziek kind?

Nu je je wat beter kunt inleven in de zieke is het ook wat makkelijker om iets te schrijven, bijvoorbeeld: dat je geschrokken bent van het bericht. dat je het heel erg vindt en dat je meeleeft. dat je graag iets wilt doen om te helpen.

Wat zet je op een kaartje voor iemand die ziek is?

Het beste wat je kunt doen is die persoon sterkte wensen. Geef aan dat je meeleeft en wens hem of haar kracht toe. Het kan zijn dat je echt niet weet wat je moet zeggen. Geef dat gewoon eerlijk toe.

36 gerelateerde vragen gevonden

Wat zet je op verjaardagskaart van iemand die ernstig ziek is?

Maar hoe jij (haar) hebt gekend, die herinnering gaat nooit verloren... Het leven gaat verder, dat weet je, zo hoort het ook te zijn. Maar ineens is er zo'n bijzondere dag en dan doet het stiekem toch weer even pijn… Wat een moeilijk jaar was het, met zoveel verdriet en gemis.

Hoe steun je iemand die ziek is?

10 tips om iemand die ziek is te steunen
 1. Blijf naar elkaar luisteren, blijf in contact. Het is makkelijk om als iemand ziek is, elkaar kwijt te raken. ...
 2. Zorg voor balans in je relatie. Het leven moet niet in z'n geheel om een van de twee gaan draaien.
 3. Neem degene die ziek is niet in bescherming tegen jouw emoties.

Wat geef je iemand met een ziek kind?

Geef dan bijvoorbeeld een zakje bloemzaadjes, een klein sterretje of een hartje. Een lief kaartje erbij en je maakt iemand heel blij met jouw mooie gebaar. Kom je er niet helemaal uit? Vlinderkusje heeft troostpakketten samengesteld met verschillende items zoals kaartjes, lichtjes, knuffels en boekjes.

Hoe vertel je je kind dat hij ziek is?

Vertel je kind bijvoorbeeld vanaf het begin dat je naar de huisarts of dokter gaat omdat je je zorgen maakt. Vertel ook wanneer je de uitslag of behandelingen krijgt. Je kunt slecht nieuws dan in alle eerlijkheid stap voor stap brengen en er samen over praten.

Wat zeg je als iemand uitbehandeld is?

Wens iemand sterkte

Zeg tegen jouw dierbare dat je het verschrikkelijk vindt wat er is gebeurd en je met hem meeleeft. Wens hem alle kracht toe die hij nodig heeft. Geef bovendien aan dat je er altijd voor hem bent en dat hij altijd op jouw steun kan vertrouwen en hulp aan je kan vragen.

Wat kan je schrijven op een Beterschapskaart?

Beterschap teksten voorbeelden:
 • Beterschap dat wens ik jouw, Heel veel kusjes en hopelijk tot gauw!
 • Een warme wens. en een bloemenboeket. om je een beetje op te beuren. wij hopen voor jou een spoedig herstel. ...
 • Heel veel vriendschap, Heel veel liefde, En een kusje voor de pijn,

Wat zeg je tegen iemand die iets gebroken heeft?

Je wilt natuurlijk jouw beste beentje voorzetten en deze persoon zo goed mogelijk ondersteunen bij de dingen die hij/zij nu niet meer goed zelf kan. Laat de pechvogel daarom weten dat je voor hem/haar klaarstaat met een opbeurende beterschapskaart.

Wat zeg je tegen iemand die een hartinfarct heeft gehad?

Hopelijk doet het jouw hart heel wat goed. Ik ben dan wel geen dokter, maar ik heb toch goede raad. Blijf vooral lachen en dan ben je zo weer de oude! Ook al zit het even tegen, vertrouw toch maar op jezelf.

Hoe kind uitleggen dood?

Gebruik duidelijke en concrete woorden als u praat over de dood. Vertel wat er is gebeurd en waarom oma is overleden. Geef het kind de keuze om afscheid te mogen nemen van de overledene of om mee te gaan naar de begrafenis of crematie. Leg wel uit hoe deze zich tijdens een begrafenis of crematie hoort te gedragen.

Hoe vertel je je kind dat hij dood gaat?

"Het is een enorm gevoelig proces, maar erover praten is heel belangrijk. Kinderen doen dat in stukjes. We kijken vaak welke ervaringen een gezin al heeft met de dood.
...
Wat je niet moet doen:
 • Zeg niet: 'Bel me als je hulp nodig hebt'. ...
 • 'Meehuilen met de wolven'. ...
 • Alleen in het begin helpen.

Hoe vertel je een kind wat kanker is?

Gebruik de naam van uw ziekte, dus spreek gewoon over kanker. Voor kinderen is dat namelijk een gewoon woord. Kanker heeft voor kinderen nog niet de duidelijke lading die het voor volwassenen heeft. Door de dingen bij de naam te noemen, krijgt u er vat op en kunt u erover praten en lezen.

Wat geef je een ziek kind cadeau?

Denk hierbij aan kleurboeken, mokken, toilettasjes of puzzels. Kortom alles zodat de zieke prettiger kan herstellen.

Wat geef je iemand die ernstig ziek is?

Een andere mogelijkheid is om een verse beterschap fruitmand online te bestellen. Dit kan je doen via deze link. Deze fruitmand kan je ook laten bezorgen, als je bijvoorbeeld zelf niet zomaar even langs kan gaan maar toch een beterschap cadeautje wilt geven.

Wat geef je iemand om sterkte te wensen?

Troostcadeautjes
 • Armbandje met positief werkende edelsteentjes. ...
 • Bijzonder huisje met sterkte gedichtje. ...
 • Bijzondere Quote Doosjes met porseleinen beeldje. ...
 • Bloemzaadjes in leuke zakjes met tekst in giftbox! ...
 • Doosje vol Dankbaarheid. ...
 • Echte witte bloemetjes door de brievenbus.

Wat zeg je tegen een collega die ziek is?

Ik wou je bij deze even van harte beterschap wensen en hopen op een spoedig herstel. En om je toch even wat op te beuren: Je kunt beter een been breken dan je nek! Je bent nu ziek dat is niet zo fijn. Ik wens je een voorspoedig herstel, en dat je maar weer snel de oude mag zijn.

Hoe feliciteer je iemand die ernstig ziek is?

Gewoon er zijn is al fijn, een bloemetje erbij. Misschien kun je iets afspreken om samen te doen, een bucket list noemen sommigen dat, wie weet staat er een wens op.

Hoe lang herstel hartinfarct?

Meestal mag je na een hartinfarct na een paar dagen naar huis. In de eerste weken ben je nog niet meteen de oude. Je moet thuis verder herstellen en langzaam weer je leven oppakken.

Hoe voel je je na een hartinfarct?

Na een hartaanval kunt u langere tijd bang of somber blijven. Misschien slaapt u slecht omdat u zich zorgen maakt over uw hart. Sommige mensen worden beter en kunnen snel verder na een hartaanval. Voor anderen is het een zware periode met veel onzekerheid en angst.

Hoe lang duurt het voor een hartinfarct komt?

Bij een hartinfarct ontstaat plots een pijnlijk, beklemmend, soms bandvormig gevoel op de borst, meestal achter het borstbeen, dat minstens 20 minuten duurt. Bij mannen straalt de pijn vaak uit naar de (linker)arm, soms ook naar de schouders, hals, kaak, rug of bovenbuik.

Hoe wens je iemand beterschap formeel?

Beterschapswensen & teksten
 • Berenknuffel. Met een knuffel van deze beer, doet het ziek zijn vast minder zeer! ...
 • De helft van het herstel. ...
 • Hopelijk snel weer goed. ...
 • Mijn wens is maar klein. ...
 • Ontbijt op bed in het ziekenhuis. ...
 • Weer snel hersteld. ...
 • Beterschap is makkelijk gezegd. ...
 • Snel weer spelen.