‘Frisdrank? Meest ongezonde wat je kunt doen’ - RTL LATE NIGHT

Wat is de gezondste frisdrank?

Gevraagd door: drs Sam Rouwhorst  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 5/5 (9 stemmen)

Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Wat zijn de gezondste frisdranken?

Frisdranken: 7 gezonde alternatieven
 • RUSSIA COLA: zwarte thee infusie mét natuurlijke kruidenextracten.
 • CHAI BIRDS: biologische energy drink met groene thee.
 • KOKOVITA kokoswater: 100% puur kokossap.
 • PINEO: mineraalwater recht uit de bron.
 • LUSCOMBE: klassieke limonade zonder prik.
 • PRESTATIE DRANKEN van Amanprana.

Welke frisdrank is het minst ongezond?

Een betere keus dan frisdrank of energiedranken. Het bakje troost bevat antioxidanten en geen calorieën. Het heeft ook een licht stimulerende werking op de stofwisseling. Drink de koffie wel zwart, want met melk en suiker wordt het effect van de verhoogde stofwisseling weer teniet gedaan.

Welke frisdrank heeft minste calorieën?

Spa rood + citroen: 0 kcal/ 250 ml. Bruiswater met smaakje: 0 kcal/ 250 ml. Zelfgemaakte ijsthee: 0 kcal/ 250 ml. Light/ zero frisdranken (bv Cola light): 0.4 kcal/ 250 ml.

Wat is een goede vervanger voor cola?

 • Infused water. Een makkelijke manier om meer water te drinken in plaats van frisdrank, is het drinken van infused water. ...
 • Astis bubbles. ...
 • Kokoswater. ...
 • Groente elixer water: Berkenwater en artisjokwater. ...
 • Groene smoothies. ...
 • Groente shotjes en groentesap. ...
 • Zelfgemaakte ijsthee. ...
 • Kombucha.

24 gerelateerde vragen gevonden

Waarom is Rivella gezond?

Rivella is in de basis gemaakt van water (wat gezond is). Hieraan worden concentraten, kunstmatige zoetstoffen, aroma's en andere zuren als citroenzuur aan toegevoegd. Door kunstmatige intensieve zoetstoffen te gebruiken blijft de frisdrank zeer laag in calorieën.

Welke frisdrank kun je het beste drinken?

Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze producten leveren op hun beurt ook gezondheidsvoordelen.

Welke frisdrank om af te vallen?

Light-dranken

Frisdrank is eigenlijk een no-go tijdens een dieet. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor de light variant, omdat deze vaak geen calorieën bevatten. Ook bij light-frisdrank geldt, dat het beter is ze met mate te drinken.

Wat kun je het beste drinken als je wilt afvallen?

De betere keuze. Water drinken is een betere keuze dan frisdrank en vruchtendranken. Daar zitten veel suikers en dus calorieën in. Als je wilt afvallen, kies dan vooral voor water of thee en koffie zonder suiker.

Is frisdrank Zero slecht voor je?

Light frisdrank, zoals cola zero, bevat geen energie en voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en is daarom niet gezond. Een gezond voedingspatroon betekent echter niet dat je alleen maar voedingsmiddelen hoeft te eten, die bijdragen aan je gezondheid. Een goede balans hiertussen is belangrijk.

Is Cola Zero beter voor je?

Qua calorie inname gezonder

Als we naar de calorie inname kijken dan is Cola Zero een stuk gezonder dan gewone frisdrank. Suiker levert immers een hoop calorieën op, en in Cola Zero zitten er bijna geen. Maar het lichaam zal ook op zoetstoffen reageren en hier kunt u negatieve effecten van ervaren.

Wat als je elke dag frisdrank drinkt?

Frisdrank bevat veel suiker en dus veel calorieën. Het drinken van veel frisdrank vergroot de kans op overgewicht en diabetes type 2. Bovendien zijn de zuren in frisdrank slecht voor het gebit. Vanwege de kans op overgewicht en diabetes type 2 geldt het advies zo min mogelijk frisdrank te drinken.

Wat is beter cola of ice tea?

Met een glas ijsthee (250 ml) drink je gemiddeld 2,5 suikerklontjes op. Ter vergelijking: in een glas cola zitten bijna 6,5 suikerklontjes. Aan zero ijsthee is geen suiker toegevoegd. De zoetigheid komt dan alleen van de zoetstoffen.

Is Crystal Clear goed voor je?

Nee. Al met al kan af en toe een glaasje Crystal Clear dus geen kwaad, maar gebruik het niet alleen maar in plaats van water. Door je lichaam steeds het verlangen naar zoet te geven door de zoete drank, wordt het moeilijk om van je zoete trek af te komen.

Waarom je beter geen light frisdrank drinkt?

Waarom drink je dan toch beter niet te veel light–frisdrank? Zoetstoffen maken je té gewoon aan de zoete smaak. Om die reden geldt ook het advies om geen zoetstoffen toe te voegen aan koffie of thee. Het fosforzuur in de dranken is slecht voor je tanden.

Kun je Cola Zero drinken bij afvallen?

Cola ZERO bevat geen suiker en ook geen calorieën. Hierdoor heeft het drinken van cola ZERO geen invloed op je calorie-inname.

Wat s avonds drinken om af te vallen?

Water bij het avondeten

Water drinken bij de avondmaaltijd kan helpen om af te vallen. Het zorgt er namelijk voor dat je maag gevuld wordt samen met het voedsel dat je eet. Drink je elke avond een glas wijn bij het eten en stop je daar liever niet mee? Zorg dan dat je er genoeg water bij drinkt.

Hoe kan ik zo snel mogelijk 10 kilo afvallen?

10 kg afvallen, zo doe je dat
 1. Bereken jouw persoonlijke caloriebehoefte. ...
 2. Hou 2 maanden een calorietekort van 10% per dag aan. ...
 3. Neem daarna een break van 3 tot 6 weken. ...
 4. Hou nog 2 maanden een calorietekort van 10% aan. ...
 5. Blijf op gewicht door je caloriebehoefte aan te houden.

Wat zijn de gezondste vruchtensappen?

Helemaal bovenaan de lijst komt het sap van blauwe druiven, gevolgd door pompelmoes (grapefruit), veenbessen (cranberries) en troebel appelsap. Het slechtst scoorden wit druivensap, sinaasappelsap, helder appelsap, granaatappelsap en ananassap.

Wat is gezonder Pepsi of Coca Cola?

Pepsi is citrusachtiger, terwijl Coca Cola smoother is en een wat vanille-achtiger smaak heeft. Dat ligt aan de hoeveelheid suiker: Pepsi bevat iets meer suiker, calorieën en cafeïne dan Coca Cola, die weer meer natrium bevat.

Wat hydrateert beter dan water?

Wetenschappers probeerden verschillende dranken in het onderzoek en maakten een lijstje met de best hydraterende dranken. Magere melk staat bovenaan, gevolgd door volle melk en daarna sinaasappelsap. Frisdrank staat boven light-frisdrank, en daarna komen koude thee, warme thee en sportdrankjes.

Waarom zit er MELKserum in Rivella?

Melkserum is het gezonde bijproduct van melk en is een belangrijk ingrediënt dat bijdraagt aan het naturelle karakter van Rivella. Vervolgens wordt hier een mix van kruiden en vruchtenextracten aan toegevoegd wat resulteert in de vertrouwde en verfrissende Rivella smaak.

Hoe gezond is ginger ale?

Ginger ale is een drank die oorspronkelijk werd gemaakt van gefermenteerde gember. Gember is een specerij dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn gezonde werking. Zo kan gember helpen om: Spijsverteringsstoornissen te verzachten.