About Acupuncture and Fertility: Acupuncture for Pregnancy

Wat doet acupunctuur bij zwanger worden?

Gevraagd door: Gerrit Overeem  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.8/5 (11 stemmen)

Een goede, regelmatige cyclus is namelijk belangrijk voor je kans om zwanger te worden. De theorie gaat ervan uit dat acupunctuur de energie en de doorbloeding van de geslachtsorganen versterkt en zorgt voor een goede hormoonhuishouding, rust en het verminderen van stress.

Kan acupunctuur helpen om zwanger te worden?

Acupunctuur bij IVF

Onderzoek heeft aangetoond dat een acupunctuurbehandeling voorafgaand aan de terugplaatsing de kansen op een zwangerschap vergroot. Wij proberen altijd op de ochtend van de terugplaatsing een behandeling te plannen. Dit kan bij ons ook in het weekend.

Hoe vaak acupunctuur kinderwens?

Het is belangrijk om ongeveer 6 tot liefst 8 weken voorafgaand aan een vruchtbaarheidsbehandeling te starten met acupunctuur. Deze tijd is nodig om te zorgen voor een goede basis(conditie). Voor mannen met verminderde vruchtbaarheid wordt behandeling gedurende minimaal 3 maanden geadviseerd.

Wie zwanger door acupunctuur?

IVF, IUI en ICSI

Een eerder Duits onderzoek, gepubliceerd in Fertility and Sterility (2006), liet zien dat van de vrouwen die vlak voor en vlak na de terugplaatsing van een eicel met acupunctuur werden behandeld, 42,5% zwanger werd. Een even groot aantal vrouwen in de controlegroep kreeg alleen terugplaatsing.

Wat is acupunctuur en hoe werkt het?

Bij acupunctuur worden er kleine naaldjes in delen van het lichaam gestoken om kwalen of pijn te helpen genezen of voorkomen. Deze punten worden acupunctuurpunten genoemd. De naaldjes stimuleren zenuwuiteinden in de huid die vervolgens pijnverlichtende endorfines gaan produceren.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat mag je niet doen na acupunctuur?

Wat te doen na een acupunctuur behandeling? Rust gedurende 2 uur, indien mogelijk. Als de behandeling voor een pijnlijke aandoening is, vermijd inspannende activiteit voor 2 dagen na de behandeling, zelfs als u pijnvrij bent. Doorgaan met medicijnen te nemen zoals voorgeschreven door uw arts.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

Na die eerste drie of vier keer kun je meestal voelen dat acupunctuur 'iets' voor je doet.

Hoe vaak mag je acupunctuur doen?

Je mag in principe ieder dag acupunctuur te doen. Afhankelijk van je klachten, de meest toepasbare frequentie is één keer of twee keer per week.

Hoe effectief is acupunctuur?

Ook een NCBI onderzoek uit 2021, gebaseerd op 29 onderzoeken, bevestigt dat acupunctuur effectief en veilig is, waarbij het zowel een onmiddellijk als langdurig effect kan hebben op pijn (symptomen).

Wat zijn de bijwerkingen van acupunctuur?

Acupunctuur heeft geen vervelende bijwerkingen.

Waarom werkt acupunctuur niet?

Artsen neigen te stellen dat het bestaan van de medianen niet is aangetoond, en dat acupunctuur daarom niet zou kunnen werken. De werking is volgens hen dan niet bewezen. Ook stellen sommige artsen zonder opleiding in de acupunctuur dat acupunctuur alleen maar een placebo-effect geeft.

Is acupunctuur blijvend?

Acupunctuurpunten kunnen worden gebruikt om het letsel en de bijbehorende pijn aan te pakken, om de harmonie in het lichaam te herstellen. Door de diepere spierweefsels in de huid te behandelen, die de bron zijn van letsel gerelateerde pijn, kan acupunctuur een blijvend verschil maken.

Hoeveel behandelingen nodig bij acupunctuur?

Een behandelserie – hoeveel behandelingen zijn nodig.

Drie tot zes behandelingen volstaan meestal bij een enkelvoudige, kort bestaande klacht. Naarmate de klacht langer bestaat of als er sprake is van meervoudige klachten, neemt het aantal behandelingen toe. U kunt dan uitgaan van acht tot twaalf behandelingen.

Waarmee kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur is breed inzetbaarheid: van een eenvoudige koortslip tot chronische darmklachten. En ook astmatische klachten, stressklachten, verstuikte enkel, somberheid, concentratieproblemen, overgangsklachten, burn-out, eczeem. Soms kan de reguliere geneeskunde u niet verder helpen.

Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

De voordelen van acupunctuur op een rij:
  • Natuurlijke behandeling zonder bijwerkingen.
  • Persoonlijke behandeling, volledig op maat.
  • Balanceert lichaam en geest.
  • Zorgt voor diepe ontspanning.
  • Geeft direct pijnverlichting.
  • Kan naast andere behandelmethoden worden ingezet.
  • Vermindert bijwerkingen van Westerse behandelingen.

Wat kun je genezen met acupunctuur?

Wereldwijd wordt acupunctuur als een goede en efficiënte behandeling beschouwd voor pijn : hoofdpijn, rugpijn, schouder- en arm pijn, pijn in de benen, kniepijn, enkelpijn, nekpijn, buikpijn, menstruele en gynaecologische pijn, fibromyalgia, rheumapijnen, artrosepijnen, aangezichtspijn, uitstralingspijnen, pijnen ...

Wat zijn de kosten van acupunctuur?

De kosten voor acupunctuur kunnen verschillen en zijn afhankelijk van wat je nodig hebt. Gemiddeld kost een losse acupunctuurbehandeling ongeveer 60 euro. De maximale vergoeding per jaar verschilt per zorgverzekeraar. Jaarlijkse vergoedingen variëren tussen 100 en soms 1.000 euro.

Hoe vaak acupunctuur herhalen?

Er zijn gemiddeld 12 tot 15 behandelingen nodig om een langdurig resultaat te bereiken. Vaak is één behandeling per week voldoende. Aan te raden is om na de twaalfde behandeling eens in de één à drie maanden een herhalingsbehandeling te blijven ondergaan om voor optimaal resultaat te zorgen.

Is acupunctuur fiscaal aftrekbaar?

In geschil is of de aftrek van de zorgkosten slechts deels is toegestaan en of de aftrek van het negatieve resultaat overige werkzaamheden terecht is geweigerd. Rechtbank Den Haag oordeelt dat de uitgaven voor de alternatieve genezer en de acupunctuurbehandelingen niet aftrekbaar zijn.

Hoeveel kost een sessie acupunctuur?

Volgens cijfers van het KCE kost een bezoek aan een acupuncturist tussen 35 en 50 euro. De sociale zekerheid vergoedt acupunctuur als zodanig niet.

Wat merk ik na acupunctuur?

Er zijn wel soms reacties na de acupunctuur: vermoeidheid, duizeligheid, emotionele ontlading of een “Genezing Crisis” tijdens de eerste periode. Geen zorgen, dit betekend dat uw lichaam een reactie toont en het herstel proces is gestart. Zorg er voor dat u altijd met de acupuncturist communiceert hoe u zich voelt.

Waarom doet acupunctuur pijn?

Soms voel je een klein prikje maar pijnlijk is dat beslist niet. Soms voel je iets wat op een golfje lijkt, alsof er iets op gang wordt gebracht op die plek. Dat is een teken dat er iets gebeurt in je lichaam: de energie (Qi genaamd) gaat stromen. Na een paar seconden ebt dat gevoel weer weg.

Waar zitten de acupunctuurpunten?

De acupunctuurpunten bevinden zich voor alle mensen op dezelfde plek. Ongeveer 80 procent van de acupunctuurpunten bevindt zich in holtes of holtes onder de huid. Daar bevinden zich bundels fijne bloedvaten en zenuwvezels, moderne onderzoeksmethoden hebben dit bevestigd.

Is acupunctuur goed voor stress?

Acupunctuur helpt tegen stress, een burn-out of andere stressklachten, zoals een hoge bloeddruk, hoofdpijn of slapeloosheid. De behandelingen hebben een positieve invloed op stress.

Wat doen de naalden van acupunctuur?

Door naalden op een bepaalde manier op of langs meridianen kanalen in het lichaam waarlangs energie circuleert te plaatsen, kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. Hierdoor zou een betere doorstroom en verdeling van energie ontstaan, de zogenoemde Qi.

Vorige artikel
Wat eten kuikens van 1 dag?
Volgende artikel
Wat houd katholieke geloof in?