Ni Hau | An introduction (Hello China #2)

Wat betekent Ni Hau?

Gevraagd door: Jordy van de Brink  |  Laatste update: 29 februari 2024
Score: 4.7/5 (44 stemmen)

Nǐ hǎo (你好) is het Mandarijnse woord voor 'hallo'. Letterlijk vertaald betekent het 'jij goed', maar het is geen vraag, tenzij het 'vraagwoord' ma (吗 / 吗) wordt toegevoegd aan het einde.

Hoe noemen Chinezen China?

De dagelijkse naam was en is voor Chinezen Zhōngguó (vereenvoudigd Chinees: 中国; traditioneel Chinees: 中國; pinyin: Zhōngguó). De officiële Chinese namen van de Volksrepubliek China en van de Republiek China (Taiwan) bevatten niet het karakter voor Qin, maar de karakters voor Zhōngguó.

Hoe gaat het in het Mandarijn?

Mandarijn is heel erg ingesteld op respect, dus spreek je tegen een persoon die ouder is dan jij dan is het 您好,您好吗?(nin'hao, nin'hao'ma?) Als je tegen een leeftijdsgenoot praat dan is het 你好, 你好吗?(ni'hao, ni'hao'ma?) En als je tegen een leraar praat dan is het 老师好,老师好吗?(lao'shi'hao, lao'shi'hao'ma?)

Hoe groet je Chinezen?

Begroeten. Wanneer de Chinezen elkaar begroeten geven ze elkaar een hand waarbij ze toch een klein beetje naar voren buigen. Een handkus bij een eerste ontmoeten van een Chinese dame is een absolute NO-go volgens de Chinese etiquette. Ook mensen die elkaar vaker hebben gezien zullen een hand geven of gedag wuiven.

Hoe zeg je Hoi in het Chinees?

Nǐ hǎo (你好) is het Mandarijnse woord voor 'hallo'. Letterlijk vertaald betekent het 'jij goed', maar het is geen vraag, tenzij het 'vraagwoord' ma (吗 / 吗) wordt toegevoegd aan het einde.

37 gerelateerde vragen gevonden

Wat komt er na een Chinese achternaam?

Chinese namen bestaan uit een familienaam (姓, xing, of 氏 shi, naam van de clan), die altijd als eerste wordt vermeld en een daarop volgende persoonlijke naam (名, ming). Bij de uitspraak van Chinese namen zijn de toon-sandhiregels van toepassing.

Wat is in het Chinees Ik hou van jou?

(wǒ ài nǐ)

Hoe heet Chinese leider?

Xi Jinping (vereenvoudigd Chinees: 习近平; traditioneel Chinees: 習近平; pinyin: Xí Jìnpíng) (Peking, 15 juni 1953) is een Chinees politicus. Hij is sinds 15 november 2012 Secretaris-Generaal van de Communistische Partij van China (de hoogste politieke ambt in China).

Wat praten ze in China?

Mandarijn is de officiële taal in China en wordt door het overgrote deel van de bevolking gesproken. Daarnaast zijn er nog 12 andere Chinese talen (waaronder Cantonees). De meeste Chinezen spreken geen andere taal. Studenten in de grote steden spreken vaak wel Engels en vinden het leuk om een praatje met u te maken.

Wat heeft China bedacht?

Naast de klassieke vier uitvindingen – kompas, papier, buskruit en boekdrukkunst – bedachten de Chinezen de kruiwagen, het smeedijzer en lucifers. De Chinese vindingrijkheid werd pas na de Tweede Wereldoorlog in het Westen bekend.

Waar geloven China in?

Over het algemeen houden de meeste Chinezen voor zich wat hun geloof is. Traditionele levensfilosofieën en religies zijn confucianisme, taoïsme en boeddhisme. Verder is er een kleine moslim- en christenminderheid.

Hoe zeg je ei in het Chinees?

(dàn) (Hier vind je geen automatische vertalingen!)

Hoe bedank je een Chinees?

(xiè-xie)

Wat is de betekenis van 5201314?

Bijvoorbeeld 'ik hou voor altijd van jou' is 5201314. De 5 klinkt namelijk een beetje als 'ik', de 2 als 'houden van' en de 0 als 'jij/jou'. De resterende 1314 staat voor 'één leven één wereld' en dat betekent zoiets als 'voor altijd en eeuwig'.

Wat is een typische Chinese naam?

De meest bekende zijn Li (李), Wang (王) en Zhang (张). Van alle 12.000 achternamen, bestaan er ongeveer 5.000 uit één karakter.

Welke landen hebben geen achternaam?

In IJsland hebben ze geen familienamen zoals wij dat hebben. Bij de geboorte krijg je namelijk een patroniem, de naam van de vader met een toevoeging.

Hoeveel karakters zijn er in China?

Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Hanzi-tekens geïdentificeerd, maar een goed opgeleide, belezen Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000. Om een Chinese krant te kunnen lezen dient men ongeveer 3000 karakters te kennen. Met een vocabulaire van zo'n 1500 tekens is de strekking nog te volgen.

Hoe zeg je gelukkige verjaardag in het Chinees?

祝你生日快乐! Zhù nǐ shēngri kuàilè! Gefeliciteerd met je verjaardag!

Hoe vier je je verjaardag in China?

“Chinezen vieren hun verjaardag met vrienden en familie, meestal buiten de deur. De jarige hoeft niets te doen. Het feest wordt door anderen georganiseerd.”

Hoe zeg je goed in het Chinees?

1. 你好 – Nǐ hǎo.

Hoe zeg je in het Chinees water?

(shuǐ) (Hier vind je geen automatische vertalingen!)

Wat betekent foe yong hai?

Foeyonghai is een Chinees eiergerecht. In Nederland wordt het vaak als een omelet gebakken en met zoetzure tomatensaus en rijst gegeten. Volgens het traditionele recept wordt foeyonghai met krab gemaakt, hai betekent namelijk krab. In Nederland wordt het gerecht vaker vegetarisch of met garnalen en kip gemaakt.

Hoe zeg je loempia in het Chinees?

Buiten het Minnan-dialect spreekt men meestal van "juan" (spreek uit als: [Djwen]) 卷. Loempia's behoren bij de tradities van het Chinese Nieuwjaar, de belangrijkste feestdag van het jaar, waarmee het begin van de lente wordt gevierd. In het buitenland vindt men dan ook vaak het woord voor "lente" in de naam.

Wat is de grootste godsdienst in de wereld?

De grootste godsdiensten zijn het christendom (2,4 miljard mensen, 30 procent van de wereldbevolking), de islam (24 procent), het hindoeïsme (15 procent) en het boeddhisme (6 procent). Zo'n 15 procent van de wereldbevolking (1,2 miljard mensen) zegt geen godsdienst aan te hangen.

Wat is het grootste geloof in Japan?

De twee belangrijkste godsdiensten in Japan zijn Shinto en Boeddhisme.