Uitleg over de BIBs-speen

Waarom BIBS niet uitkoken?

Gevraagd door: Norah van Zwaben  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.4/5 (7 stemmen)

Waarom mag je een BIBS speen niet uitkoken? Een BIBS speen van 100% natuurlijk rubber mag je niet uitkoken in kokend water, magnetron of vaatwasser. Door een latex speen uit te koken tast je het natuurrubber aan, waardoor de speen sneller zal slijten. Het natuurrubber kan dan van kleur veranderen of plakkerig worden.

Kan je BIBS spenen uitkoken?

Steriliseren door overgieten met kokend water

Giet kokend water over de fopspenen. Laat de fopspenen ongeveer 5 min. weken. Haal ze eruit en laat ze drogen op een schone handdoek.

Hoe vaak BIBS speen uitkoken?

Voor extra veiligheid en zekerheid moet je de speen regelmatig uitkoken en maandelijks vervangen. Erosie van het natuurrubber is namelijk mogelijk en de veiligheid van een speen neemt dan sterk af. Ook is het beter om de speen niet in de magnetron of vaatwasser te doen, omdat dit het natuurrubber aantast.

Hoe lang BIBS speen uitkoken?

Het beste voor de BiBS speen is het volgende: Breng het water aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en leg de speentjes hier 3-5 minuten in. (maximaal 5 minuten!) Wanneer de speen te warm wordt kan deze zacht worden of verkleuren.

Hoe steriliseer je BIBS speen?

Steriliseren met kokend water

Verwijder de speenhouder en die de fopspeen in de fopspeendoos. Giet kokend water over de fopspeen, zorg er daarbij voor dat de speen volledig onder water komt. Laat de fopspeen ong. 5 minuten weken.

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang mag je een BIBS speen gebruiken?

Wij adviseren de fopspenen iedere 4-6 weken te vervangen, zowel om hygiënische als om veiligheidsredenen. Let goed op veranderingen in het oppervlak, veranderingen in grootte en vorm en scheurtjes in het materiaal en vervang de fopspeen als je veranderingen opmerkt.

Waarom moet je een speen uitkoken?

De eerste zes maanden moeten fopspenen elke dag gesteriliseerd worden. Nieuwe fopspenen moeten voor het eerste gebruik ook gekookt worden om ze te ontdoen van vuil en ziektekiemen.

Waarom dr Brown niet uitkoken?

De fabrikant van Dr. Brown-flessen waarschuwt dat deze flessen niet geschikt zijn voor uitkoken, omdat de flessen kunnen vervormen. Als je toch wil uitkoken, dan wordt aangeraden om het vuur uit te zetten zodra het water kookt.

Is een bibs speen goed?

De Bibs speen is niet persé slechter voor het gebit dan andere spenen. Spenen in het algemeen kunnen nadelige gevolgen hebben voor het gebit. Logopedist Maaske Treurniet heeft uitgelegd aan Editie NL dat de kaak in de breedte moet uitgroeien zodat tijdens het wisselen de tanden goed kunnen doorkomen.

Waarom een bibs speen?

Wat zijn de voordelen van de BIBS spenen? Veilig: De BIBS spenen zijn geheel vrij van schadelijke stoffen. Lichtgewicht: De speentjes zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en dit zorgt er voor dat deze spenen een stuk lichter zijn dan de spenen van veel andere merken.

Waarom verschillende maten BIBS?

Waarom ziet de maat van de nieuwe speen er anders uit? Als je een nieuwe BIBS speen ontvangt, dan kan het zijn dat de vorm en het uiterlijk van de speen verschilt van de spenen die je al hebt. De fopspenen van BIBS zijn namelijk gemaakt van natuurrubber. Natuurrubber zet uit door gebruik.

Hoelang van te voren spenen uitkoken?

De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, 8 minuten voor de flessen en 5 minuten voor de spenen. Na deze eerste keer is het het veiligst de flessen en spenen 1 keer per dag uit te koken. De flessen 3 minuten en de spenen 1 minuut.

Hoe Frigg speen uitkoken?

- Leg de Frigg speentjes van natuurlijk rubber 3 tot 5 minuten in gekookt water. - Knijp het water uit de speen en droog af. - De speentjes van natuurlijk rubber dus niet uitkoken! - Wissel elke 6 weken je speen ivm hygiëne.

Hoe vaak fles en speen uitkoken?

Regelmatig fles uitkoken

Je maakt eventuele bacteriën en schimmels onschadelijk door de fles en speen regelmatig uit te koken. De eerste paar dagen doe je dit dagelijks, daarna wekelijks. Leg de fles 10 minuten in een pan met kokend water.

Waarom BIBS maat 3 zo groot?

Bibs speen veschil maat 2 en 3

Tussen maat 2 en 3 zit een groter verschil dan tussen maat 1 en 2. Maat 3 is namelijk een stuk langer en breder dan maat 2. Doordat deze speen een stuk groter is, is het erg geschikt voor wat grotere kindjes.

Hoe speen uitkoken magnetron?

Plaats het opbergdoosje in de magnetron. Schakel de magnetron gedurende drie minuten in op 700-1000 W. Neem het doosje uit de magnetron en laat het gedurende vijf minuten afkoelen. Giet het water uit het doosje.

Waarom geen ronde speen?

De speen beïnvloedt niet alleen de stand van de tong, maar ook de stand van het gebit. De tandjes van je kind kunnen bij veelvuldig gebruik van de speen scheef gaan staan. De kans op gaatjes neem toe én kinderen krijgen eerder last van verkoudheid en oorproblemen.

Welke speen is het minst slecht?

Orthodontisch of dental speentje: volgens tandartsen het meest tandvriendelijk voor je baby. De bolle en platte kant stimuleren de ontwikkeling van het gehemelte en de spieren in de mond en kaak.

Welke speen lijkt op BIBS?

FRIGG is een nieuw Deens merk fopspenen met verschillende vormen en kleuren, gemaakt van natuurrubber of siliconen. Ze hebben dezelfde look en feel als de BIBS speentjes maar hebben ervoor gekozen om ook speentjes in een siliconen-variant aan te bieden. Deze zijn ook geschikt voor kindjes met een latex-allergie.

Hoe vaak moet je flesjes steriliseren?

Steriliseren doe je nog steeds voor het eerste gebruik. Bij een gezonde baby volstaat het daarna om grondig af te wassen.

Waarom nieuwe fles uitkoken?

Om maag- of darmproblemen te voorkomen en de ophoping van ziektekiemen en bacteriën tegen te gaan, is het belangrijk om babyflessen regelmatig en goed schoon te maken. Spoel alle onderdelen van het flesje na elke voeding meteen om om melkresten te verwijderen.

Welke speen bij anti reflux voeding?

De Dental flessenspeen is geschikt voor kindjes met reflux, kindjes die zich snel verslikken, kindjes die te snel drinken of premature kindjes. De Dental flessenspeen heeft een platte kant, waardoor de voeding zich beter in de mond verspreidt.

Hoe vaak speen schoonmaken?

Voor de keren hierna: als je baby de speen elke dag gebruikt, is het advies om deze elke dag te reinigen. Voor baby's vanaf 6 maanden is één keer per week reinigen voldoende. Blijf tussendoor controleren of de speen nog schoon is voordat je hem aan je kindje geeft.

Is steriliseren hetzelfde als uitkoken?

Het steriliseren van flesjes en speentjes of het uitkoken van deze spullen komt eigenlijk op hetzelfde neer. Zowel bij steriliseren als bij uitkoken dood je alle bacteriën, zodat je kindje daarna weer veilig uit het flesje kan drinken of op zijn/haar speentje kan sabbelen.

Wat is de beste speen?

Als je baby een sterke zuigkracht heeft, kan een fopspeen met een ronde speen de voorkeur hebben. Als je baby gevoelig is voor tepelverwarring, kan een orthodontische fopspeen beter zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de maat van de fopspeen.