Maxi-Cosi Pebble autostoel productvideo (NL/BE)

Waar moet je op letten bij een Maxi-Cosi?

Gevraagd door: Naomi van den Oever  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.5/5 (31 stemmen)

De 4 belangrijkste punten in deze nieuwe standaard zijn:
  • i-Size biedt een betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek.
  • i-Size staat voor veiliger achterwaarts gericht vervoer voor kinderen tot tenminste 15 maanden oud.

Welke Maxi-Cosi moet ik kiezen?

Om een Maxi-Cosi te bevestigen, moet je kijken wat voor auto je hebt en welk model stoeltje. De meeste Maxi-Cosi's kun je met de autogordels bevestigen, maar het is veel makkelijker om te kiezen voor een Isofix-base. Die zet je vast op de achterbank van je auto en daar klik je je Maxi-Cosi dan in.

Hoe lang mag een pasgeboren baby in de Maxi-Cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Waarom maar 2 uur in Maxi-Cosi?

Baby's hebben namelijk maar weinig bewegingsvrijheid in het stoeltje. Te lang in dezelfde houding zitten is niet goed voor kleine kinderen en kan zelfs de lichamelijke ontwikkeling in de weg zitten. Het advies is dan ook om jouw baby niet langer dan twee uur achter elkaar in de Maxi-Cosi te laten zitten.

Kunnen alle Maxi-Cosi in auto?

U bent verplicht om een kinderzitje te gebruiken dat voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Controleer bij de aankoop van een autostoeltje of het een goedgekeurd model is. Op het oranje label van het stoeltje staat dan ECE 44/03 of 44/04. Autostoeltjes van het type i-Size zijn ook goedgekeurd.

20 gerelateerde vragen gevonden

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Is een Isofix verplicht?

Bijna alle auto's na 2006 zijn uitgerust met het Isofix-systeem. Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn.

Waarom niet slapen in Maxi-Cosi?

LONDEN (ANP) - Baby's tot ongeveer een jaar oud zouden niet te slapen moeten worden gelegd in autostoeltjes, zoals een maxi-cosi. De kinderen lopen dan een verhoogd risico te overlijden door verstikking. Dat zeggen onderzoekers in de British Medical Journal van deze week.

Is het veilig voor baby's om in de reiswieg te slapen?

Een reiswieg is een lichte, draagbare wieg met handgrepen, vergelijkbaar met, maar kleiner dan het lichaam van een kinderwagen, en vaak te bevestigen aan een frame op wielen. Je baby kan de eerste paar maanden in de reiswieg slapen en het bedje kan aan het frame worden vastgemaakt om eruit te gaan.

Hoe lang kan een baby van 1 maand in een autostoeltje zitten?

Kindergeneeskunde, veiligheidsexperts en de meeste autofabrikanten raden echter aan dat baby's niet langer dan 2 uur achter elkaar in een autostoeltje mogen zitten en dat ze er regelmatig uit moeten worden gehaald.

Hoe lang rijden met pasgeboren baby?

Een lange autorit met je baby

Maak liever geen lange autoritten. Een autostoel is heel veilig, maar je baby kan zich niet vrij bewegen. Dit is niet goed voor de motorische ontwikkeling van je baby. Het advies is om een kind niet langer dan één uur achter elkaar in de autostoel te vervoeren.

Mag je reizen met een newborn?

Doorgaans is vliegreizen geschikt voor de meeste gezonde, voldragen baby's . Overweeg echter voordat u met uw baby gaat vliegen: de leeftijd en gezondheid van uw baby. De zorgverlener van uw baby zal waarschijnlijk kort na de geboorte onnodige vliegreizen ontmoedigen.

Hoe vervoer je een pasgeboren baby in de auto?

Het wordt aangeraden om je baby in zijn autostoeltje op de achterbank te vervoeren. Die plek is veiliger dan voorin. Babystoeltjes mogen eventueel voorin op de passagiersstoel worden geplaatst, op voorwaarde dat de airbag op die plek is uitgeschakeld. .

Is Maxi Cosi een goed merk voor baby's?

Maxi-Cosi is een populair en bekend merk met een paar uitstekende eigen kinderwagens . Veel andere kinderwagenfabrikanten leveren ook adapters voor Maxi-Cosi-zitjes. Als dat voor jou het geval is, zou je zonder aarzelen de Mico Max 30 moeten aanschaffen.

Zijn autostoeltjes die niet Isofix zijn veilig?

Denkt u dat een niet-ISOFIX-zitje, indien correct gemonteerd, net zo veilig is als ISOFIX? Een autokinderzitje dat niet ISOFIX is, presteert bij een aanrijding net zo goed als een ISOFIX-kinderzitje als ze beide correct zijn bevestigd , maar ISOFIX wordt als veiliger beschouwd omdat het gemakkelijker te plaatsen is.

Hebben autostoeltjes van Maxi Cosi een basis nodig?

Bij Maxi-Cosi bieden we een ISOFIX-oplossing in elke leeftijdscategorie; baby, peuter en kind. Voor baby-autostoeltjes heb je een extra autostoelbasis nodig om ISOFIX te gebruiken . De meeste nieuwe ouders installeren onze autostoeltjes voor baby's correct dankzij de gebruiksvriendelijke ISOFIX-basis.

Waar moet ik mijn pasgeborene overdag neerleggen?

Waar moet mijn baby overdag slapen? Eigenlijk gelden overdag dezelfde regels als 's nachts. In het ideale geval slaapt uw ​​baby de eerste zes maanden in hun Mozes-mand of -bedje in dezelfde kamer als u, zelfs voor hun dutjes overdag .

Waar leg je je baby overdag te slapen?

Tot je kindje echt een duidelijk dag en nachtritme heeft ontwikkeld maakt het niet zoveel uit waar je kindje slaapt overdag. Volg hier vooral je eigen gevoel in. Slaapt je kindje fijn bij jou in de draagzak of doek, bovenop jou in jouw armen, of juist in zijn eigen bedje. Het is allemaal goed.

Kan een pasgeborene 's nachts in een kinderwagen slapen?

Productveiligheid Australia & Red Nose raden een kinderwagen niet aan als slaapomgeving, vooral 's nachts als er geen toezicht is, aangezien ze geen normen hebben als slaapomgeving . Vermijd slapende kinderen in kinderwagens of kinderwagens... Als ze slapen, houd dan regelmatig toezicht.

Moeten pasgeborenen plat worden gelegd?

Belangrijke informatie. Houd het slaapoppervlak van je baby vlak . De matras, het kinderbedje of de baby niet kantelen, kantelen of steunen. Dit zal niet helpen bij reflux en het is onwaarschijnlijk dat verkoudheidssymptomen verbeteren.

Kan een pasgeboren baby in een autostoeltje slapen?

"Als je baby zit, kan zijn zware hoofd naar voren vallen, waardoor hij moeilijk kan ademen... en zelfs kan stikken", legt dr. Harvey Karp uit. "Daarom zijn autostoeltjes - behalve in bewegende auto's - niet veilig voor dutjes of nachtrust gedurende het eerste levensjaar ."

Wanneer moet de baby naar buiten kijken in de kinderwagen?

Wanneer kunnen baby's naar voren kijken in kinderwagens? Voorwaarts gerichte kinderwagens zijn typisch voor baby's vanaf ongeveer 4 tot 6 maanden , omdat ze dan hun hoofd omhoog beginnen te houden en nieuwsgierig worden naar de wereld om hen heen.

Is Isofix veiliger dan riem?

Is ISOFIX veiliger dan een veiligheidsgordel? Onafhankelijke tests tonen aan dat ISOFIX-gemonteerde stoelen uiterst veilig zijn . In plaats van te vertrouwen op een gordel, wordt het autostoeltje rechtstreeks op de basis van het kinderzitje bevestigd. Dat betekent dat er bij een ongeval minder beweging in de stoel is, met name een zijdelingse botsing.

Kunnen alle Maxi-Cosi op Isofix?

Er zijn verschillende Isofix bases verkrijgbaar. Niet ieder Maxi-Cosi autostoeltje past op iedere Maxi-Cosi Isofix base, dus let daar goed op bij de aanschaf.

Heb je een gordel nodig bij een Isofix?

Isofix-connectoren bevestigen de stoelverhoger in de auto op dezelfde manier als hierboven, maar zowel het kind als het zitje worden ook op hun plaats gehouden door de veiligheidsgordel voor volwassenen. Leid de veiligheidsgordel door de rode geleiders of sleuven.

Vorige artikel
Is een narcist te genezen?
Volgende artikel
Waarom iemand feliciteren?