Originele felicitatie

Waarom iemand feliciteren?

Gevraagd door: Luke Janse  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (49 stemmen)

"Feliciteren betekent letterlijk 'gelukwensen'. Het is logisch om de jarige geluk te wensen voor het komende jaar, maar niet de rest van de familie", weet etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema. "Deze felicitatie-wildgroei is de zoveelste vorm van omgangsvormeninflatie. Alles moet steeds meer in de overtreffende trap.

Waarom feliciteer je iemand?

Op zich is het niet zo gek, als je feliciteren ziet als synoniem voor 'ik ben blij voor je'. Voor familie en vrienden is het even fijn als voor het feestvarken dat die laatste weer een jaar overleefd heeft. Maar feitelijk klopt het niet. Feliciteren betekent letterlijk 'gelukwensen'.

Hoe iemand origineel feliciteren?

10 leuke en nieuwe manieren om "Gefeliciteerd!" te zeggen
 • Meertalig worden. ...
 • Ga voor een dierlijke analogie. ...
 • Kies een hippe quote. ...
 • Zoek een rijm. ...
 • Kies een tijdperk, elk tijdperk. ...
 • Een superheld. ...
 • Wees een voorspeller. ...
 • Keer terug naar de natuur.

Wat zeg je om iemand te feliciteren?

Een verjaardagswens voor een vriend of vriendin

Je bent mijn beste vriend en ik hoop dat we nog vele jaren samen gaan vieren. Lieve jarige, ik wens je een hele fijne dag met veel taart en nog meer cadeautjes. En ik wens ook dat we samen door dik en dun zullen blijven gaan, ik ben zo blij dat we vrienden zijn.

Hoe noem je iemand die jarig is?

1) Een jaar ouder 2) Geboortedag 3) Geboortedag gedenkend 4) Geboortedag herdenkend 5) Geboortedag vierend 6) Je geboortedag vierend 7) Jongensnaam 8) Verjaardag 9) Verja...

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe laat je iemand echt jarig voelen?

Tip: laat de gever via videobellen online meekijken bij het uitpakken! Versier samen een feeststoel, met slingers en ballonnen, waar de jarige de hele dag op mag zitten. Hang een poster bij de deur of voor het raam met de tekst: Roep Hieperdepiep Hoera voor de jarige. Hopelijk doet iedereen die langsloopt mee.

Waarom moet je je verjaardag vieren?

Het herinnert ons namelijk niet alleen aan het leven, maar ook aan de dood. We vieren daarom niet alleen het feit dat we weer een jaartje langer leven, maar impliciet ook onze eindigheid. Verjaardagsfeestjes staan ook stil bij de eindigheid van het leven, van 'Lang zal die leven' tot nummers op de taart.

Wat is een ander woord voor gefeliciteerd?

proficiat (tw) : gefeliciteerd, geluk gewenst, mijn gelukwensen.

Hoe wens je iemand geluk?

“Veel liefde en geluk gewenst.” “Veel plezier met elkaar.” “Ik hoop dat jullie veel prachtige jaren tegemoet gaan.” “Ik wens jullie samen veel liefde toe.”

Wat te schrijven op een verjaardagskaart grappig?

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is dat je je niet naar je leeftijd gedraagt. Jij ziet er niet uit alsof je een jaar ouder bent, maar een dag ouder… vergeleken met gisteren! Verjaardagen zijn net pilsjes: je geniet er veel meer van als je niet telt hoeveel je er hebt gehad.

Hoe feliciteer je iemand die 50 jaar wordt?

50 jaren van geluk

50 mooie jaren van geluk! Met deze hartelijke felicitatie kan jouw verjaardag hopelijk niet meer stuk. Proost op je leeftijd en dat je gezond en gelukkig blijven mag, een toost op je gezondheid en een hele fijne dag!

Wat zeg je als iemand 50 jaar wordt?

50 jaar van het leven zijn nu om, maar nog steeds ben je een jonge bloem. Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal in je leven. En een toast op alle goede jaren die nog mogen komen. Als je in de vijftig bent, is het alsof je in de 60 bent zonder alle voordelen.

Hoe noem je iemand die 60 jaar is?

Een aantal kroonjaren is genoemd naar Bijbelse personen. Is de jarige een vrouw, dan wordt in plaats daarvan vaak de vrouw van de Bijbelse persoon genoemd: 50 jaar: Abraham (of Sara) 60 jaar: Isaak (of Rebekka)

Hoe feliciteer je iemand te laat?

Leuke teksten zijn bijvoorbeeld:
 • Ik wou de laatste persoon zijn om je een gelukkige verjaardag te wensen zodat je me nooit meer vergeet!
 • Goed nieuws! ...
 • Ik ben je verjaardag niet vergeten, ik wou gewoon dat hij wat langer duurde!
 • Je ziet er nog zo jong uit dat ik vergeten was dat je weer een jaartje ouder bent.

Wat zet je in een felicitatie kaart?

Feliciteer de jarige in de kaart dus met zijn of haar verjaardag en wens diegene een fijne dag. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende traditionele verjaardagswensen! Hoera, het is je verjaardag! Door corona kunnen we elkaar helaas niet zien, maar ik hoop dat je toch een hele fijne dag hebt vandaag.

Wat zeg je om iemand succes te wensen?

 • Geloof in jezelf en alles is mogelijk! ...
 • Ik zou je veel succes wensen, maar dat heb je niet nodig. ...
 • Ik weet dat vandaag niet makkelijk zal zijn, maar ik weet ook dat je de uitdaging aan kunt. ...
 • Gewoon relax en doe je best. ...
 • Alles ziet er nu misschien moeilijk uit, maar uiteindelijk zal het makkelijker worden, veel succes!

Is geluk belangrijk?

Mensen die aangeven gelukkig te zijn, blijken ook gezonder dan mensen die niet gelukkig zijn. Gelukkige mensen zijn weerbaarder voor ziektes, optimistischer, eten gezonder, sporten vaker en langer, hebben meer vrienden en kwalitatief betere relaties, blijken vaker een hoger inkomen te hebben en… leven langer.

Hoe wens je iemand beste wensen?

Gelukkig Nieuwjaar! Gelukkig 2023! Op een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit. Denk aan de mooie momenten en goede tijden van 2022, en maak je klaar voor de nog betere tijden van 2023!

Wat is het verschil tussen gefeliciteerd en proficiat?

op goeievraag.nl 'Wat is het verschil tussen 'proficiat' en 'gefeliciteerd'? ' was het verkozen antwoord: Het betekent hetzelfde, al is gefeliciteerd gangbaarder in het grootste deel van Nederland.

Wat is de afkorting van gefeliciteerd?

7. FELI – is gefeliciteerd.

Wat is een ander woord voor Proficiat?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: proficiat (tw) : gefeliciteerd, geluk gewenst, mijn gelukwensen.

Waarom is een verjaardag belangrijk?

Verjaardagen zijn belangrijk omdat ze de jarige een dag geven om zich bijzonder te voelen en te merken hoeveel de mensen om hen heen van hen houden. Jouw speciale dag, daar mag je net zoveel genieten als je deed toen je nog een kind was.

Wat als je je verjaardag niet viert?

Het is geen verplichting waaraan je moet voldoen

Je verjaardag vieren doe je in de eerste plaats dan ook niet voor een ander, want je moet het zelf leuk vinden om in de belangstelling te staan en het feest te organiseren. De keuze om wel of niet je verjaardag te vieren is dus helemaal aan jou.

Waarom trakteren op verjaardag?

Naast dat de jarige cadeautjes krijgt, is het in Nederland heel gebruikelijk dat de jarige ook wat lekkers uitdeelt. Deze traditie is ontstaan uit bijgeloof. Dat schrijft namelijk voor dat iemand die verjaart de hele dag gul en hartelijk moet zijn, omdat dat een positieve invloed heeft op het jaar dat komen gaat.