Kun je als je zwanger bent nog een keer zwanger worden?

Gevraagd door: Renske Dogan  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (66 stemmen)

Het is algemeen bekend dat je niet nóg een keer zwanger kunt raken tijdens de zwangerschap. Toch? Wat blijkt, het is toch wel mogelijk om zwanger te raken, terwijl je al zwanger bent! Echter is het wel héél erg zeldzaam, dus geen zorgen.

Kan je nogmaals zwanger worden tijdens zwangerschap?

Zwanger worden tijdens je zwangerschap, het klinkt bijna te bizar voor woorden. Toch bestaat het en het heet superfoetatie. Superfoetatie is extreem zeldzaam en komt iets vaker voor bij dieren dan bij mensen. Er zijn maar 10 menselijke gevallen wereldwijd bekend met dit fenomeen.

Waarom extra vruchtbaar na zwangerschap?

Ongeveer 6 weken na de bevalling kun je weer seks hebben omdat je baarmoeder dan weer hersteld is en het bloedverlies is gestopt. Je kunt dan wel weer voor het eerst menstrueren en dus ben je weer vruchtbaar. 4 weken na de bevalling kun je alweer zwanger worden.

Kun je zwanger worden als hij niet in je is geweest?

Vrouwen kunnen zwanger worden bij vrijen zonder penetratie (dus zonder dat de man in de vrouw komt). Ook bij huid-op-huidcontact van vagina en penis is er altijd een kleine kans op zwangerschap. Zowel via voorvocht als via sperma.

Hoe lang moet je blijven liggen om zwanger te worden?

Blijf na het vrijen nog even liggen en geniet na met je partner. Veel vrouwen gaan na het vrijen direct naar het toilet. Het is goed om na het vrijen te plassen, want dit maakt de kans op een blaasontsteking kleiner. Maar voor een grotere kans op een zwangerschap kan je het beste tien minuten op je rug blijven liggen.

1 week zwanger? Bekijk symptomen, informatie over de echo en je kindje en je lichaam | ikenmama.nl

25 gerelateerde vragen gevonden

Is het normaal dat sperma uit je vagina loopt?

Het zaad baant zich vanzelf een weg naar de baarmoeder en eileiders. Blijf na het insemineren 5 tot 10 minuten liggen. Bij het opstaan, zal een deel van het sperma weer uit de vagina lopen. Dat is heel normaal en gebeurt ook na de gemeenschap.

Hoeveel dagen na de seks ben je zwanger?

Als je zwanger wil raken, kan je het beste vanaf zes dagen voor de eisprong vrijen. Je hebt dan de grootste kans op een bevruchting. Sperma blijft namelijk nog een tijdje in leven. Ook duurt het even voordat de zaadcellen de eicel bereikt hebben.

Hoe groot is de kans dat je de eerste keer zwanger raakt?

De veronderstelling is dat daardoor het sperma minder snel naar buiten loopt. De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.

Kan je 2 weken na bevalling zwanger worden?

Je menstruatiecyclus kan 2 of 3 weken na je bevalling alweer terugkomen. Zodra je een eisprong hebt kan je ook weer zwanger worden. Zo kan het dus ook voorkomen dat je onverwacht snel weer zwanger raakt.

Hoe vruchtbaar ben je na een miskraam?

Hoe snel je weer zwanger zult worden na een miskraam, is lastig te zeggen. Dat is voor iedere vrouw anders en is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het kan wat langer duren als er vruchtbaarheidsproblemen meespelen. De meeste vrouwen worden echter na een miskraam binnen 4 maanden weer zwanger.

Waarom geen seks na bevalling?

Voor behoorlijk wat vrouwen geldt dat zij liever een stuk langer wachten dan de minimale 6 weken. Lichamelijk is het belangrijk dat je gestopt bent met vloeien. Als je nog bloedt, is de kans op infecties namelijk groter. Meestal stopt het vloeien na ongeveer 3 weken, maar dit kan langer duren.

Kun je 2x zwanger raken?

Het is ook mogelijk (wel heel erg zeldzaam), dat er meerdere eitjes in dezelfde ovulatieperiode op verschillende momenten bevrucht worden, dat heet superfecundatie. Een vrouw kan dan zwanger zijn van een tweeling van verschillende vaders.

Kun je een eisprong hebben als je zwanger bent?

Superzwanger. Peters legt uit dat, als je zwanger wordt, er allerlei processen plaatsvinden die zo'n dubbele zwangerschap juist moeten voorkomen. Zwangerschapshormonen onderdrukken de eisprong, en als er al een embryo ingenesteld is in de baarmoeder, wordt de innesteling van een nieuw embryo tegengehouden.

Wat merk je van de bevruchting?

De meeste vrouwen zullen eerder symptomen ervaren van het zwangerschapshormoon (HCG) dat wordt aangemaakt vanaf de innesteling. Symptomen kunnen zijn: je misselijk voelen, gevoelige borsten en stemmingswisselingen. Sommige vrouwen ervaren ook lichte rugpijn of steekjes in hun baarmoeder.

Welke maand zwanger welke maand bevallen?

De eisprong en de eventuele bevruchting vinden meestal plaats 2 weken na het begin van je laatste menstruatie. Tussen de bevruchting en de geboorte liggen ongeveer 266 dagen of 38 weken. De vermoedelijke bevallingsdatum is maar een richtdatum.

Hoe is eerste menstruatie na bevalling?

Soms is je eerste menstruatie dan pas na een jaar of zelfs langer. Je ongesteldheid kan uitblijven tot je stopt met borstvoeding, minder borstvoeding gaat geven of totdat je stopt met de nachtvoedingen. Toch worden vrouwen die borstvoeding geven gemiddeld vier tot zes maanden na de bevalling weer ongesteld.

Hoeveel dagen over tijd is normaal?

Er is echter een normale speling tussen de 37 en 42 weken. Dus als je binnen deze periode bevalt is dat heel normaal. Als je langer dan 2 weken overtijd loopt, noemen we dat serotien. Het is heel normaal om wat overtijd te lopen.

Hoe voorkom je dat sperma uit de vagina loopt?

Je man moet proberen zijn penis tijdens de zaadlozing zo diep mogelijk in de vagina te houden, zodat er zoveel mogelijk zaad op de goede plek terechtkomt. Blijf na de zaadlozing nog even liggen, zodat het zaad niet meteen uit je vagina loopt.

Kan je 4 dagen voor eisprong zwanger raken?

De kans op zwangerschap is het grootst als je vrijt in de dagen voor de eisprong (ovulatie). Dat kan wel tot vijf dagen voor de eisprong zijn, omdat de zaadcellen ongeveer drie tot vijf dagen in leven blijven. De eisprong is meestal twee weken voor de menstruatie.

Hoeveel dagen na je eisprong ben je vruchtbaar?

Week één begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Als je een regelmatige cyclus hebt, volgt over 14 dagen de eisprong en kan de bevruchting plaatsvinden. De zwangerschapsduur duurt gemiddeld 40 weken.

Kun je 2 keer een eisprong hebben?

Is het mogelijk om twee of zelfs drie keer te ovuleren tijdens dezelfde menstruatiecyclus? Veel vrouwen zijn ervan overtuigd dat ze twee keer per cyclus of meer ovuleren, omdat ze denken symptomen van een eisprong op te merken, maar fysiek gezien is dat onmogelijk.

Hoeveel keer moet je seks hebben om zwanger te worden?

Wanneer vrijen om zwanger te worden? Om zwanger te worden is het meestal genoeg als je ongeveer om de 2 tot 3 dagen vrijt. Vaker kan ook, maar is niet nodig. De zaadcellen blijven een paar dagen leven in de baarmoeder.

Waarom lukt zwanger worden niet in 1 keer?

Afgesloten eileiders, waardoor de eicel en de zaadcel elkaar niet kunnen bereiken, maakt de kans op spontane zwangerschap onmogelijk. Verklevingen aan eileiders en/of eierstokken kunnen ook problemen veroorzaken. Een hormoonstoornis, waardoor er bijvoorbeeld geen eisprong optreedt, kan een andere oorzaak zijn.

Hoe lang geen zin in seks na bevalling?

Niet lang na de bevalling is je partner weer helemaal klaar voor seks. Gelukkig kan je hem/haar nog een paar weken in toom houden met het advies van de verloskundige om minimaal 6 weken te wachten. Er zijn ook veel vrouwen die daarna ook nog helemaal geen zin hebben in seks.

Kan seks de bevalling opwekken?

Bevalling opwekken door te vrijen

Als je een orgasme hebt, komt er oxytocine vrij. Dit hormoon heb je nodig voor de bevalling. Door dit hormoon trekt je baarmoeder samen en dat kan net dat extra zetje zijn voor de weeën. Maar vrijen werkt ook op een andere manier: in sperma zit ook een hormoon.

Vorige artikel
Is enigst kind juist?