Maxi-Cosi | Things to keep in mind when buying a car seat

Kan je een Maxi-Cosi tweedehands kopen?

Gevraagd door: Elize Dekker  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.7/5 (41 stemmen)

Deze vraag krijgen we vaak. En om maar meteen antwoord te geven: Ja het is veilig een tweedehands Maxi Cosi te gebruiken, mits het autostoeltje aan een aantal veiligheidsvoorwaarden voldoet.

Hoe weet je of Maxi-Cosi nog goed is?

Controleer op scheuren en breuken

Haal de bekleding eraf en controleer op scheuren, vervormingen of breuken. Kijk daarnaast of de gordels in goede conditie zijn. Hier mag je geen scheuren of duidelijke gebruikssporen zien. Ook moeten de gordelbeschermers aanwezig zijn en het slot moet goed werken.

Hoeveel jaar gaat een Maxi-Cosi mee?

Onze alleen voorwaarts gerichte autostoeltjes, Titan i-Size en Titan Pro i-Size houden je kleintje veilig tot 12 jaar (vanaf 15 maanden)! Onze Maxi-Cosi Beryl autostoeltjes kunnen worden gebruikt in beide reisrichtingen tot aan ongeveer 7 jaar oud.

Waar op letten bij tweedehands autostoel?

Controleer op scheuren en breuken

Haal de bekleding eraf en controleer het zitje op scheurtjes, vervormingen en breuken. Eventuele aanwezige gordels moeten in goede conditie zijn, dus geen scheuren, rafels of duidelijke knelsporen. Gordelbeschermers moeten nog aanwezig zijn en het gordelslot moet goed functioneren.

Waar op letten bij kopen Maxi-Cosi?

Om het autostoeltje te kiezen wat het beste bij jouw gezin past is het verstandig om rekening te houden met je eigen situatie én voorkeuren.
  1. In welke auto of auto's wil je de autostoel gebruiken?
  2. Is er ISOFIX in de auto('s) aanwezig?
  3. Wil je gebruik maken van ISOFIX of installeer je liever met de autogordel?

42 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang mag een baby in een Maxi-Cosi in de auto liggen?

Tot wanneer in een Maxi-Cosi? Volgens de R129 indeling zijn babyautostoeltjes dus geschikt voor kinderen van 45 tot 83 cm en een leeftijd van 0 tot 15 maanden. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw kind al vóór de 15 maanden langer dan 83 cm is en niet meer goed in de Maxi-Cosi past.

Hoe lang mag een baby in de Maxi-Cosi liggen?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Is een tweedehands autostoel veilig?

Expert veilig vervoer Mariëlle Hermans antwoordt: 'Het is belangrijk dat de tweedehands autostoel niet betrokken is geweest bij een aanrijding. De stoel kan daardoor beschadigd zijn, maar zo'n beschadiging zie je niet altijd aan de buitenkant. Vraag het dus altijd na bij de verkoper.

Hoelang mag je een autostoel gebruiken?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Hoeveel uur mag een kind in de Maxi-Cosi?

Hoe lang mag een baby in een autostoeltje zitten? Veel ouders vragen zich af hoe lang een baby in een autostoeltje mag zitten. Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen.

Waarom Maxi-Cosi achterstevoren?

Ons advies is om je baby zo lang mogelijk achteruit te vervoeren. Want het nekje is bij jonge kinderen kwetsbaar, omdat het hoofd in verhouding zwaar is. Als je baby achteruit zit, wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd.

Hoe Maxi-Cosi reinigen?

Het schoonmaken van een Maxi-Cosi autostoeltje is eenvoudig. Veel van de bekledingen van onze autostoeltjes zijn machinewasbaar. Verwijder eenvoudigweg de bekleding van het autostoeltje en gooi die in je machine. Als je de bekleding niet kunt verwijderen, gebruik dan een natte spons of doekje voor het schoonmaken.

Is een Maxi-Cosi verplicht?

In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto verplicht worden vervoerd in een goedgekeurd autostoeltje. Vanaf de geboorte tot je kind 13 kilo weegt, gebruik je een Maxi-Cosi groep 0+ (tot 13 kilo) of een R129/i-Size stoeltje geschikt voor kinderen tot 83 centimeter én minimaal 15 maanden oud.

Waar mag de Maxi-Cosi in de auto?

Wij bij Maxi-Cosi raden je aan om je autostoeltje op de achterbank te plaatsen, bij voorkeur in het midden.

Hoelang achteruit rijden baby?

Als je baby achteruit zit, wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd. Hoe lang je je baby achteruit moet vervoeren, hangt af van de autostoel die je hebt: Bij i-Size autostoeltjes, die voldoen aan de nieuwe regels (R129), moet je je baby achteruit vervoeren tot hij minimaal 15 maanden oud is.

Wat kost een goede autostoel?

Want goed scorende autostoeltjes voor baby's kosten rond de €200. Voor een Isofix-onderstel komt daar algauw tussen de €150 en €200 bij. Zo kost een babystoeltje op een Isofix-onderstel tussen de €300 en €350. Je gebruikt dit stoeltje grofweg alleen het eerste levensjaar.

Hoe vaak Maxi-Cosi gebruiken?

De autostoelen van Maxi-Cosi zijn absoluut aan te raden wanneer u een langere reis gaat maken met uw kind(eren). Maxi-Cosi raadt aan om een autostoel uit groep 0+ (baby), 1 (kleuter) en 2/3 (peuter plus) voor maximaal 2 kinderen te gebruiken en daarna de autostoel te vervangen.

Wat is de veiligste plek voor een autostoel?

Zet je baby op de achterbank

De achterbank is de veiligste plek om je baby te vervoeren. In de wet staat dat je je babyautostoel ook voorin mag zetten. Als je dit doet, moet je de airbag uitschakelen. Dit staat altijd op de sticker op de autostoel.

Waarom baby 2 uur in Maxi-Cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Kan baby slapen in Maxi-Cosi?

Het algemene advies is om je baby niet langer dan twee uur in een maxi cosi te leggen. Slapen op een vlakke ondergrond is de meest veilige houding en dit is niet mogelijk in een autostoeltje.

Hoe lang mag baby van 3 maanden in Maxi-Cosi?

Tot wanneer in een Maxi-Cosi? Volgens de R129 indeling zijn babyautostoeltjes dus geschikt voor kinderen van 45 tot 83 cm en een leeftijd van 0 tot 15 maanden. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw kind al vóór de 15 maanden langer dan 83 cm is en niet meer goed in de Maxi-Cosi past.

Hoe oud is een pasgeboren baby?

Een pasgeboren baby wordt tot de leeftijd van dertig dagen of gedurende zijn verblijf op een neonatale afdeling boreling, neonaat of neonatus (Latijn: nieuwgeborene) genoemd. Vanaf dertig dagen tot één jaar wordt een baby zuigeling genoemd.

Hoe baby in auto laten slapen?

Een zitverkleiner voor baby´s zal je baby een veilige en comfortabele cocon bieden. Maak gebruik van raamblindering of een zonnekap op je autostoeltje om de ruimte donkerder te maken en je baby te stimuleren om te gaan slapen.

Waarom vallen baby's in slaap in de auto?

"Het schommelen van de auto herkennen baby's uit de baarmoeder. Daardoor vallen kinderen soms wel in slaap in de auto." Ze begrijpt wel dat ouders het doen, maar toch vindt Lampe het belangrijk dat kinderen gewoon in een bed leren slapen.

Volgende artikel
Kan vader abortus eisen?