Dr. Sean McConnell: Arnica and it's amazing benefits!

Is Arnica zalf hetzelfde als Arniflor?

Gevraagd door: mr. Chris Doris Bin Sijlvanus D  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.6/5 (41 stemmen)

Arniflor gel en zalf bevatten allebei hetzelfde natuurlijke bestanddeel Arnica montana. Daar- naast bevat Arniflor gel ook Calendula officinalis, voor de ondersteuning van het herstellend ver- mogen van de huid. Arniflor zalf is een zalf met een vette basis, deze is met name geschikt voor een droge huid.

Wat is arniflor?

Arniflor zalf is een homeopathisch geneesmiddel. Het wordt in de vorm van een zalf gebruikt als behandeling tegen kneuzingen, verstuikingen en blauwe plekken. Tip: voor blauwe plekken bij kinderen van 0-6 jaar verkopen we Arnikind vallen en stoten gel 0-6 jaar 40 gram.

Waar helpt arniflor tegen?

Arniflor helpt je bij kneuzingen, verstuikingen en blauwe plekken en is gemaakt op natuurlijke basis. Arniflor zalf is een natuurlijke zalf op basis van arnica-extract. Arnica is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, ontstekingen en blauwe plekken.

Wat is beter Arnica gel of zalf?

De verschillen tussen zalf en gel zitten in de toepassing. De vettige zalfbasis geeft de Arnica geleidelijker af, maar is moeilijker afwasbaar en kan dus niet worden toegepast op de behaarde (hoofd)huid. De gel wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en droogt snel op.

Waar helpt Arnica zalf tegen?

Arnica is voornamelijk bekend door haar lokale toepassing en gunstige werking bij acute traumata:
 • stijve, vermoeide spieren.
 • blauwe plekken.
 • kneuzingen.

17 gerelateerde vragen gevonden

Welke Arnica zalf is het beste?

Als eerste hulp middel adviseren wij Arnica Gel. - Gebruik Arnica Zalf niet bij overgevoeligheid voor Arnica, andere samengesteldbloemigen of één van de overige bestanddelen. - De zalf bevat wolvet en sesamolie. Arnica en wolvet kunnen plaatselijke huidreacties veroorzaken.

Is Arnica ontstekingsremmend?

Arnica Montana (tinctuur 13%)

Heeft ontstekingsremmende, pijnstillende en artritiswerende eigenschappen. In de fytotherapie wordt het gebruikt bij kneuzingen, verstuikingen, reumatische aandoeningen, rugpijn, spier- en gewrichtspijn. Kalmeert de pijn, voorkomt bloedingen en versnelt de absorptie van bloeduitstortingen.

Wat is het verschil tussen arniflor zalf en gel?

Arniflor zalf is een zalf met een vette basis, deze is met name geschikt voor een droge huid. Arniflor gel is niet vet, wordt gemak- kelijk geabsorbeerd en droogt snel op. Arniflor gel en zalf mag je uitsluitend gebruiken op een intacte huid. Arniflor gel niet gebruiken in de omgeving van de ogen en slijmvliezen.

Is Arnica hetzelfde als Calendula?

Calendula is goedkoper dan arnica en dat is tevens de reden dat calendula in de kruidenhandel vaak door gaat voor arnica. Calendula wordt uitwendig gebruikt bij huidontstekingen, slecht helende wonden, verbrandingen en eczeem. Tevens wordt het als gorgelmiddel gebruikt bij ontstekingen in mond- en keelgebied.

Is Arnica goed voor blauwe plekken?

Arnica crème is een 100% natuurlijke herstellende crème van Argital met Arnica extract. Het bevordert de doorbloeding, versnelt de regeneratie en genezing van kneuzingen en blauwe plekken. Daarnaast heeft het, een zeer gunstig effect op de overbelaste spieren en spierstijfheid.

Wat kun je smeren op blauwe plekken?

Blauwe plekken zalf

Je kunt de blauwe plek behandelen door je huid in te smeren met een zalf of crème. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan VSM Arniflor.

Hoe lang mag je Arnica gebruiken?

U gebruikt Arnica tot ongeveer twee weken (of zolang nodig is) na de operatie. De druppels en tabletten kunt u kopen bij uw apotheek of drogist. Het is verstandig extra vitaminen C te slikken. U start hiermee twee weken voor de operatie tot twee weken erna.

Welke crème helpt tegen blauwe plekken?

Blauwe plekken/Traumata & Verstuiking
 • Mobilat Gel 100g. Geneesmiddel. ...
 • Hirudoid Crème 100g. Geneesmiddel. ...
 • Hirudoid Gel 100g. Geneesmiddel. ...
 • Reparil 1% Gel 100g. Geneesmiddel. ...
 • Hirudoid Crème 50g. Geneesmiddel. ...
 • Hirudoid Gel 50g. Geneesmiddel. ...
 • Mobilat Gel 50g. Geneesmiddel. ...
 • Algis-Spray 150ml. Geneesmiddel.

Waar koop ik Arnica zalf?

Etos Arnica Zalf 75 ML 75 GR | Etos.

Is Arnica goed voor spieren?

Arnica Zalf verwarmt gevoelige spieren, ondersteunt het herstel en bevordert de doorbloeding van de spieren. Plantaardige olie, bijenwas en wolvet hebben een verwarmende en verzachtende invloed.

Waar koop je Arnica zalf?

Weleda Arnica Zalf kopen bij Holland & Barrett.

Wat doet arniflor gel?

Arniflor Eerste Hulp gel wordt toegepast bij kneuzingen, verstuikingen en blauwe plekken ten gevolge van letsel. De gel bevat het natuurlijke bestanddeel Arnica montana, wat een stimulerend effect heeft op de doorbloeding van spieren en gewrichten, in het bijzonder indien deze verstoord is door een kneuzing.

Wat doet arnika?

Arnica kan ontstekingsremmend, pijnstillend en verzachtend werken bij de volgende kwaaltjes: Stijve of vermoeide spieren. Blauwe plekken. Kneuzingen of zwellingen.

Waar helpt calendula zalf tegen?

Bij eczeem, acne, jeuk en uitslag heeft Calendula zalf een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Bij lichte brandwonden en zonnebrand om je huid te kalmeren. Bij kloven, scheurtjes en barstjes. Vooral in de winter kunnen je lippen en handen pijnlijk zijn door de vrieskou.

Welke zalf helpt tegen zwelling?

Hirudoid toont een ontstekingsremmende werking, versnelt het oplossen van oppervlakkige mikrotrombi en gaat het ontstaan ervan tegen. Hirudoid bevordert de resorptie van zwellingen, verzacht snel de pijn en doet de spanning in het aangedane gebied afnemen. Hirudoid bevordert het herstel van het bindweefsel.

Hoe vaak Arnica zalf smeren?

Arnica Zalf twee tot drie maal per dag aanbrengen op de te behandelen plek en licht inmasseren. Arnica Zalf is geschikt voor alle leeftijden.

Wat werkt sneller zalf of crème?

Een zalf is dus gemaakt op basis van olie. Daarom zal een zalf bijna niet in de huid trekken, maar zal deze eerder op de huid blijven liggen. De actieve ingrediënten krijgen zo de kans om optimaal hun werk te doen. Omdat een crème meestal op waterbasis is gemaakt, trekt een crème makkelijker in de huid dan een zalf.

Is Arnica vochtafdrijvend?

Het werkt vochtafdrijvend, bloedsuikerverlagend en zweetbevorderend.

Welke Arnica voor ooglidcorrectie?

U kunt, indien gewenst, 14 dagen voor de ingreep beginnen met het innemen van Arnica D4 of D6 druppels of pillen.

Hoeveel Arnica per dag?

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2 tabletten, in acute gevallen elk kwartier 1 tablet innemen gedurende een periode van maximaal 1 uur.

Vorige artikel
Waarom moet je havermout weken?
Volgende artikel
Wat hoort een baby te wegen?