Hoeveel taart babyborrel?

Gevraagd door: Aaron Pieters van der Maes  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 5/5 (35 stemmen)

Op een babyborrel eten de meeste mensen graag twee à drie stukken taart. Op basis van het aantal genodigden kun je dus inschatten hoeveel taarten je nodig hebt. Normaal snij je een taart van 22 cm diameter in acht stukken, maar voor een babyborrel snij je ze beter wat kleiner.

Wat serveer je op een babyborrel?

Hier zijn wat ideeën voor wat je aan hapjes kan serveren op je babyborrel:
 • Beschuit met muisjes!
 • Cupcakes. Lekker dik besmeerd met glazuur en eventueel versierd.
 • Soesjes.
 • Augurken. ...
 • Stokbrood met smeerseltjes. ...
 • Voor kinderen die langskomen eventueel iets van snoep.
 • Poffertjes! ...
 • Chocolaatjes.

Hoeveel kost een babyborrel per persoon?

Mensen komen en mensen gaan. Feesten van een paar duizend euro zijn voorbij. Niet iedereen heeft zin om zowat elke week ergens aan tafel bij te schuiven. Grote dessertbuffetten, mega ontbijten, receptie formules voor een babyborrel met prijzen van 15 tot 25 à 30 euro per persoon.

Wie nodig je uit voor babyborrel?

De kans is groot dat jullie ouders, naaste familie en allerbeste vrienden al zijn langsgekomen om je kleintje te bewonderen. De rest van je familie, sportploegen, hobbyclubs, buren en collega's volgen vaak nog. Zo'n babyborrel is dus erg handig om iedereen op hetzelfde moment kennis te laten maken.

Hoelang na de bevalling babyborrel?

Meestal wordt een babyborrel 4 tot 8 weken na de bevalling gehouden. Zo kunnen jullie in alle rust (zonder al te veel bezoek) genieten van de baby, bijkomen van de bevalling, en wennen aan dit nieuwe leventje. Plan je de borrel snel, dan heb je zelf misschien nog niet zoveel energie voor een feestje.

Simple Baby Shower Cake

18 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel weken na geboorte kraamfeest?

Een ideaal moment om een kraamfeest te organiseren is 4 tot 8 weken na de bevalling. Dan is de kans groter dat je weer wat aangesterkt bent, ook na een keizersnede. Plan het kraamfeest in op een moment van de dag dat voor jou en je baby het beste uitkomt.

Hoeveel hapjes per persoon babyborrel?

Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.

Hoeveel dessert per persoon babyborrel?

12 Euro tot 20 euro en méér per persoon voor een klassiek dessertbuffet met chocoladetaart en bavarois. Aangevuld met soesjes en confituurtaartjes. Dat is toch allemaal niet meer van deze tijd. Een invulling van een babyborrel met een buffet vraagt om beleving.

Hoeveel geld geven grootouders bij geboorte kleinkind?

15 euro per kleinkind is een mooi bedrag, waar kleinkinderen altijd blij mee zijn.

Kan je 2 meters en 2peters hebben?

En een stijgend aantal mensen vraagt zelfs meer dan één peter of meter per kind, of vraagt twee meters en geen peter of vice versa. Peters en meters worden vandaag soms peetoom of peettante genoemd, ook al behoren ze strikt gezien niet altijd tot de eigen familie.

Hoeveel geef je als geboortegeschenk?

Gemiddeld geven mensen €50, met uitschieters tot €100 of zelfs €200. Oudere mensen geven meer dan jongeren. Meestal hebben mensen een duidelijk bedrag in hun hoofd, waar ze niet makkelijk van afwijken. Mensen geven liever geld dan een cadeau, om zich aan het bedrag te kunnen houden dat ze in hun hoofd hadden.

Hoeveel geld verjaardag kleinkind?

Vanaf hun elfde verjaardag houdt u op met de cadeautjes. Voor die leeftijd valt in speelgoedwinkels toch niets meer te vinden en dan gaat u over op een geldgift. 15 euro per kleinkind is een mooi bedrag, waar kleinkinderen altijd blij mee zijn.

Hoeveel gram hapjes per persoon?

Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.

Hoeveel hapjes per persoon als maaltijd?

Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.

Hoeveel tapas hapjes per persoon?

Ga ongeveer uit van 5 tot 6 tapas per persoon als je het als hoofdmaaltijd serveert. Voor een borrel heb je genoeg aan ongeveer 2 tot 3 gerechtjes.

Hoeveel schuimwijn per persoon?

Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld een glas wijn. Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld anderhalf glas. Verder is het handig om te weten dat er ongeveer 5 glazen uit een fles wijn gaan en 6 uit een fles prosecco, cava of champagne.

Hoeveel hapjes per persoon bruiloft?

Hoeveel hapjes per persoon bruiloft

Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt. Ter afsluiting zou je een broodje hamburger of een patatje kunnen aanbieden. Veel bruidsparen kiezen echter voor iets meer hapjes.

Hoeveel hapjes per persoon walking dinner?

Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want alle gerechtjes worden gepresenteerd in een glazen coupe of op een klein bordje. De gasten wordt telkens twee hapjes gepresenteerd zodat iedereen verschillende smaken krijgt voorgeschoteld.

Hoeveel hapjes voor 40 personen?

Hoeveel hapjes voor 40 personen? Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt.

Wat geef ik mijn kleinkind?

Een kinderwagen, wiegje of maxi cosi bijvoorbeeld. Ook zijn kleertjes altijd welkom, je kunt dan een aantal dingen geven in verschillende maten. Van rompertjes, slabbetjes of hydrofiel luiers heb je er ook nooit te veel.

Hoeveel geld voor feestje?

Gemiddeld geven mensen €25 per persoon of €50 per koppel wanneer ze naar de receptie gaan. Wanneer ze ook naar het avondfeest gaan stijgt het bedrag naar €50 tot €100 per persoon indien er eten voorzien wordt. Het komt er dus op neer dat je de berekening moet maken hoeveel jouw aanwezigheid ongeveer zal kosten.

Hoeveel geld verjaardag neefje?

Eigen kinderen heel verschillend, ligt eraan wat ze willen/nodig hebben. Neefjes en nichtjes zou ik denk ik rond de 20 euro doen.

Wat geef je als cadeau bij een doop?

Voor kinderen
 • 1) Boek: Je bent gedoopt. Dit boek is speciaal gemaakt voor het belangrijke moment van de doop. ...
 • 2) Zilveren plaatarmbandje. ...
 • 3) Poster: ik ga slapen, ik ben moe. ...
 • 1) Lifeprints geschenkboek: 'Ik zal er zijn' ...
 • 2) Armband met Bijbeltekst. ...
 • 3) Boek: Pen de Preek. ...
 • 4) Trui met christelijke tekst.

Vorige artikel
Waarom ben ik niet vruchtbaar?