Hoe zwaar kind 38 weken?

Gevraagd door: Josephine van der Horst AD  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (27 stemmen)

Je bent nu 38 weken zwanger en dichtbij de bevalling. De meeste kindjes worden tussen de 38e en 42e week geboren. De baby weegt 3200 gram en is 48 centimeter lang. Hij is voldragen en groeit niet veel meer.

Hoeveel weegt een baby bij 38 weken zwangerschap?

Je baby in week 38

48 cm, zo groot als een prei en weegt ongeveer 3200 gram. Je baby is nu echt helemaal af en kan ieder moment geboren worden. Gebruikelijk worden baby's tussen week 38 en 42 geboren. Je baby schudt nog de laatste donshaartjes van zich af.

Hoeveel harde buiken week 38?

In de laatste weken van je zwangerschap kan het zijn dat je regelmatig last hebt van voorweeën. Dit zijn pijnlijke harde buiken die met een zekere regelmaat kunnen komen. Deze voorweeën zijn vaak kort van duur (20-40 seconden). Ze komen met name 's nachts voor en kunnen wel enkele uren aanhouden.

Hoeveel procent bevalt bij 38 weken?

Zo'n 80% van de baby's wordt geboren binnen de 10 dagen rond de uitgerekende datum. Slechts 5% wordt geboren op de datum zelf. Vanaf week 38 is je baby officieel voldragen, je zwangerschap zit er bijna op!

Wat te doen 38 weken zwanger?

38 weken zwanger tot 39 weken zwanger

Zorg dus dat je een dagelijkse routine hebt die je kan doorlopen. Dan heb je altijd iets omhanden, en weet je ook waar je over een uur mee bezig bent. Ook al bestaat je structuur uit het kijken van je favoriete serie, gevolgd door een dutje…

38 weken zwanger | ikenmama.nl

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe kom ik de laatste weken zwangerschap door?

Doe dingen lekker in je eigen tempo en zorg ervoor dat het je niet te veel wordt. Rust en je goed voelen is op dit moment het allerbelangrijkste! Dit is meestal wel gemakkelijk, omdat de meeste zwangere vrouwen naarmate de bevalling nadert erg in zichzelf keren. Maak jezelf niet iedere dag gek met: dit kan dé dag zijn!

Wat zijn de eerste symptomen van bevalling?

De volgende elf voortekenen laten je weten dat je bevalling binnenkort gaat beginnen.
  • Je baby daalt in. ...
  • Meer kramp en rugpijn. ...
  • Je gewrichtsbanden worden losser. ...
  • Diarree. ...
  • Geen extra zwangerschapskilo's meer. ...
  • Extra moe of nesteldrang. ...
  • Verweken en verstrijken van je baarmoedermond. ...
  • Verliezen van de slijmprop.

Hoeveel procent bevallen met 39 weken?

Hoeveel procent van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum? Maar 5% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum.

Hoeveel procent bevalt wanneer?

Ruim 75% van de zwangere vrouwen bevalt vlak voor of vlak na de uitgerekende datum. Na 42 weken is 6 tot 9% van de zwangere nog niet bevallen. Officieel ben je pas over tijd na 42 weken zwangerschap. Beval je tussen de 37 en 42 weken zwangerschap dan is dat heel normaal en mag je gewoon thuis bevallen.

Welke week bevallen meeste vrouwen?

De meeste vrouwen bevallen in de periode tussen 37 en 42 weken van de zwangerschap. Als je zwangerschap langer duurt dan 42 weken, nemen de risico's voor kind en moeder toe. Je verloskundige verwijst je naar het ziekenhuis voor de bevalling.

Hoeveel harde buiken per dag is normaal?

Harde buiken kunnen meestal geen kwaad. Is inspanning de oorzaak? Doe het dan iets rustiger aan. Bel je verloskundige als een harde buik pijn doet, als je een paar uur lang meer dan zes harde buiken hebt of als je bloed of vruchtwater verliest.

Hoe vaak per uur harde buiken?

Wanneer bel je je verloskundige bij harde buiken? Komen de harde buiken meerdere keren (6-7) per uur, ben je nog niet zover dat je mag gaan bevallen, vermindert het niet als je een uurtje gaat liggen met een warme kruik, waarschuw dan je verloskundige.

Wat zeggen harde buiken?

Wat zijn harde buiken? Als je last hebt van harde buiken, ook wel Braxton-Hicks contracties of oefenweeën genoemd, voelt je buik plotseling hard of gespannen aan. Dit komt doordat je baarmoeder zich samentrekt. Dit doet je baarmoeder om zich klaar te maken voor je bevalling.

Hoe ziet een baby van 38 weken eruit?

Je baby bij 38 weken zwanger

Eerst wordt in week 38 van je zwangerschap nog aan de laatste details gewerkt. Je kleine schudt de overgebleven lanugohaartjes af, al is er een kans dat er bij de geboorte nog wat dons op het lijfje zit. Het extra vet dat er deze week nog bijkomt, geeft je kindje de schattige baby-look.

Hoe gaat inleiden met 38 weken?

Bij grotere groei van uw kindje, zal u met de gynaecoloog in gesprek gaan over inleiding van de bevalling bij 38 weken of het afwachten van het natuurlijke beloop. Beide situaties hebben voor- en nadelen. Wanneer de bevalling ingeleid wordt is er een kleiner risico op een schouderdystocie en breuken.

Wat voel je bij Indalingsweeen?

De meeste vrouwen omschrijven het als een menstruatieachtige pijn. Dit gaat soms gepaard met een stekende pijn in de vagina of liezen. In tegenstelling tot weeën tijdens de bevalling, duren indalingsweeën vaak maximaal 30 seconden en stopt het na een paar uur.

Hoeveel procent bevalt te laat?

Waarschijnlijk weet je dat maar 5 procent van de zwangere vrouwen echt op de uitgerekende datum bevalt, maar je bent zo benieuwd naar je baby! Met je verloskundige kan je de mogelijkheden bespreken om je bevalling op te wekken.

Hoeveel procent bevalt tussen 40 en 41 weken?

Op basis van de landelijke perined cijfers van 2018 blijkt 16,5% van de vrouwen tussen 41 en 42 weken zwangerschap te bevallen en 1,2% na 42 weken zwangerschap.

Kun je voorspellen wanneer je gaat bevallen?

Het is niet te voorspellen wanneer en hoe een bevalling begint. Het is mogelijk dat je een aantal dagen voordat de bevalling zich aankondigt, al last hebt van onregelmatige samentrekkingen van de baarmoeder. Dit zijn de zogenaamde oefenweeën.

Hoeveel procent bevalt in week 40?

Ongeveer 8 van de 10 vrouwen die zwanger zijn van 1 kindje bevallen voor de 41 weken zwangerschapsduur. Na de 41 weken zwangerschap nemen de risico's voor je baby iets toe.

Hoeveel procent over tijd?

Dit komt voor bij ongeveer 20% van de zwangeren. Een klein gedeelte (2-5%) van hen bevalt na 42 weken. In dat geval ben je 'overtijd', oftewel serotien.

Wat deed je de laatste dagen voor de bevalling?

Probeer zo min mogelijk te gaan zitten wachten en zorg voor een beetje afleiding. Ga eens lekker bij een vriendin koffie drinken of maak nog een mooi fotoboek. Misschien ben je wel bang dat wanneer je net van huis weg bent de bevalling begint. Het is echt niet nodig om daarvoor thuis te blijven.

Hoe gedraagt de baby zich vlak voor de bevalling?

Er zijn sterke aanwijzingen dat de baby het signaal geeft dat de bevalling begint. De kleine heeft een soort kalender en weet zelf wanneer het tijd is om geboren te worden. Door signalen van de baby wordt in het lichaam van de moeder een aantal processen in gang gezet waardoor de bevalling begint.

Welke week zwangerschap het zwaarst?

Jij in je derde trimester

Het derde trimester is het laatste trimester, maar gelijk ook het zwaarste. Een aantal zwangerschapskwaaltjes uit het eerste trimester komen terug, maar je krijgt ook last van nieuwe klachten. Daarnaast wordt je buik zo groot, dat deze een handicap kan worden in je dagelijks leven.

Hoeveel stappen einde zwangerschap?

Streef naar 10.000 stappen per dag, dat is een haalbaar doel dat je met behulp van een stappenteller kunt bereiken.