How to Find the ISOFIX Points in your Car

Hoe weet je of je Isofix hebt?

Gevraagd door: Sami Lips  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (45 stemmen)

De beste manier om dat te controleren is door in de handleiding van je auto te kijken. Als jouw auto ISOFIX heeft, vind je een ISOFIX-logo of -label op je autostoel achterin de auto.

Wat als mijn auto geen Isofix heeft?

Isofix is de veiligste en makkelijkste methode. Als jouw auto geen Isofix aansluiting heeft, dan kun je gebruik maken van een base die je met de 3-punts autogordel monteert.

Kan Isofix voorin auto?

Volgens de nieuwe R129-regelgeving moeten kinderen minimaal tot 15 maanden achterstevoren in een autostoeltje met ISOFIX-bevestiging worden vervoerd. Ook mogen kinderen alléén nog achterstevoren in een kinderzitje voorin de auto worden vervoerd mits de airbag van de bijrijdersstoel wordt uitgeschakeld.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Is een Isofix verplicht?

Bijna alle auto's na 2006 zijn uitgerust met het Isofix-systeem. Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn.

23 gerelateerde vragen gevonden

Wat kost Isofix inbouwen?

De installatie duurt meestal slechts 30 tot 60 minuten. Reken ook op montagekosten van 50 tot 100 euro. Over het algemeen bedragen de kosten voor het achteraf inbouwen van de Isofix in de auto ongeveer 100 tot 200 euro.

Kan Isofix autostoel ook met gordel?

De meeste op de markt verkrijgbare Isofix autostoeltjes hebben naast een voertuigspecifieke goedkeuring ook een universele goedkeuring voor bevestiging met autogordels.

Kunnen alle Maxi-Cosi op Isofix?

Er zijn verschillende Isofix bases verkrijgbaar. Niet ieder Maxi-Cosi autostoeltje past op iedere Maxi-Cosi Isofix base, dus let daar goed op bij de aanschaf.

Hoeveel Isofix in auto?

Drie kinderzitjes naast elkaar gaat bijna nooit

De meeste auto's zijn uitgerust met Isofix bevestigingspunten en hebben ook bevestigingspunten voor een top tether (een extra gordel bovenaan het zitje).

Hoe oud mag een kind voorin de auto zitten?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Hoelang bestaat Isofix?

1990: lancering van Isofix

In 1990 werd de ISO-norm 'Isofix' gelanceerd, in een poging om de bevestiging van autostoeltjes te standaardiseren. Isofix-autostoeltjes worden met twee haken vastgemaakt aan twee beugels, die rechtstreeks verbonden zijn met het chassis van de auto.

Waar mag de Maxi-Cosi in de auto?

Wij bij Maxi-Cosi raden je aan om je autostoeltje op de achterbank te plaatsen, bij voorkeur in het midden. Maar je kunt ook een andere plek overwegen als je bijvoorbeeld meerdere autostoeltjes moet plaatsen of als je auto niet geschikt is om het stoeltje in het midden te plaatsen.

Hoe Maxi-Cosi met gordel vastmaken?

2) Riempjes van de maxi-cosi
  1. Zonder isofix: Zet de autostoel voor baby's vast met de gordel. Klik eerst het korte deel van de gordel vast (deel over de beentjes) en zet deze vast in de gleufjes. ...
  2. Met isofix: installeer het draagsysteem volgens de gebruiksaanwijzing. Let erop dat de poot van het systeem op de grond rust.

Hoe kun je zien welke Maxi-Cosi je hebt?

Om een Maxi-Cosi te bevestigen, moet je kijken wat voor auto je hebt en welk model stoeltje. De meeste Maxi-Cosi's kun je met de autogordels bevestigen, maar het is veel makkelijker om te kiezen voor een Isofix-base. Die zet je vast op de achterbank van je auto en daar klik je je Maxi-Cosi dan in.

Wat is het verschil tussen ISOFIX en FamilyFix?

Het verschil zit vooral in de installatie-indicatoren, die bij de 3 duidelijker zijn dan bij de 2 (geen audio), en het aantal compatibele stoeltjes. Qua kinderautostoelen zijn ze hetzelfde, maar op de FamilyFix 3 passen dubbel zoveel draagbare autostoelen. De FamilyFix 2 is dus ook (licht) goedkoper.

Welke ISOFIX Base past in mijn auto?

De meeste auto's die in de afgelopen 10 jaar zijn geproduceerd, hebben ISOFIX-bevestigingspunten, u kunt uw auto controleren om te zien of het ISOFIX-systeem van een autostoeltje een optie voor u is!

Welke stoel past op IsoFix?

De Isofix-base kan worden gebruikt met de autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. De base is te gebruiken vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Wat is een family Fix?

De FamilyFix is een IsoFix bevestigingsplatform van het topmerk Maxi-Cosi en is geschikt voor de autostoelen Pebble, CabrioFix en Pearl van Maxi-Cosi. Dit betekent dat de FamilyFix één base is voor twee opeenvolgende autostoeltjes van baby naar peuter. Hierdoor kunt u dus jarenlang van de FamilyFix gebruik maken.

Hoe lang moet een kind zijn om gebruik te mogen maken van de autogordel?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter moet u in een kinderautostoeltje vervoeren. Kinderen langer dan 1,35 meter mogen ook de autogordel gebruiken.

Wat kost een Isofix?

Voor een Isofix-onderstel komt daar algauw tussen de €150 en €200 bij. Zo kost een babystoeltje op een Isofix-onderstel tussen de €300 en €350. Je gebruikt dit stoeltje grofweg alleen het eerste levensjaar. Ook Isofix-peuterstoeltjes kosten minimaal €100 meer dan de autostoeltjes die je met een gordel vast zet.

Hoe werkt een Isofix autostoel?

Wat is Isofix (autostoel)?

Je klikt je kinderstoeltje vast aan Isofix haken die in de auto zijn gemonteerd. Deze vind je tussen de rugleuning en zitting. Met Isofix zet je dus in wezen het kinderstoeltje veiliger vast in de auto, waardoor je ook meteen de veiligheid van je kind vergoot!

Volgende artikel
Hoe voel je je na abortuspil?