Hoe voelt het om gepest te worden? Animatie film How does it feel to be bullied?

Hoe voelt het om bedrogen te worden?

Gevraagd door: Joost Mohammad D  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (65 stemmen)

Bedrogen worden doet pijn en het doet je zelfvertrouwen doorgaans geen goed. Hysterische huilbuien, oncontroleerbare woedeaanvallen, maar ook heftige vrijpartijen kunnen het gevolg zijn. Gun jezelf de nodige tijd en ruimte om het onfortuinlijke voorval te verwerken.

Hoe voelt een bedrogen vrouw zich?

Als je ontdekt dat je bedrogen bent, zul je in eerste instantie vooral boos zijn. Daarnaast voel je je natuurlijk ook gekwetst. Vooral dit laatste overheerst vaak als de eerste boosheid gezakt is. Je denkt dat jullie relatie blijkbaar niet zo goed was als je dacht.

Wat doet vreemdgaan met een mens?

De impact is groter op vrouwen dan op mannen. De invloed die overspel heeft op jouw relatie maar ook op jou als persoon mag niet onderschat worden. Vreemdgaan deukt je zelfvertrouwen, je verliest het vertrouwen in je huidige en toekomstige partners en je geloof in het begrip 'relatie' daalt.

Wat doet pijn aan vreemdgaan?

Als je partner vreemd is gegaan kun je het gevoel hebben dat de wereld onder je vandaan is geslagen. Pijn kan letterlijk hartverscheurend door je lijf razen en je de ene keer tot grote woede drijven en de andere keer tot diep en intens verdriet. Al deze emoties zijn een gezonde reactie op een heftige gebeurtenis.

Wat is erger dan vreemdgaan?

Er is een verschil tussen een zwoele sekspartij en emotioneel vreemdgaan. Hoewel beiden niet worden gewaardeerd, vinden de meeste mannen (63%) en vrouwen (57%) seksueel vreemdgaan het ergst. Maar er zijn ook mannen (37%) en vrouwen (47%) die het erger vinden als hun partner emotioneel vreemdgaat.

21 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang duurt het herstel na vreemdgaan?

Voor de revalidatie van je relatie is veel geduld nodig. Je kunt het beter goed aanpakken en er wat langer over doen, want haasten heeft geen zin. Houd er rekening mee dat het al met al een jaar of twee jaar duurt, voordat je weer een stap verder bent, elkaar weer gevonden hebt en er opnieuw vertrouwen ontstaat.

Hoeveel mensen gaan uit elkaar na vreemdgaan?

Slechts 18 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen beëindigt een relatie nadat hun partner is vreemdgegaan. Dat is heel erg weinig, maar wel te verklaren, legt Jean-Pierrre uit.

Wat moet je doen als je bedrogen bent?

Wat te doen als je partner vreemdgaat? 4 tips om er op een goede manier mee om te gaan
 1. Praat met hem of haar over jouw bevindingen. ...
 2. Jullie besluiten de relatie voort te zetten. ...
 3. Jullie besluiten de relatie te beëindigen. ...
 4. Herstel het vertrouwen, in jezelf en een ander.

Wat is de grens van vreemdgaan?

Waar ligt nou eigenlijk de grens? Volgens de Dikke van Dale is de betekenis van 'vreemdgaan': 'het hebben van seks met een ander dan je vaste partner'. Daaruit valt te concluderen dat zolang je maar geen seks hebt met een ander, er niemand vreemdgaat en er dus geen gevaar dreigt.

Wat is mentaal vreemdgaan?

'Er is sprake van emotionele ontrouw als je liever bij die ander bent dan bij je partner. Als je geneigd bent te vergelijken, en je geliefde er bekaaid vanaf komt. Maar ook als de balans scheef is: je brengt meer en meer vrije tijd door met die ander en vraagt je steeds af wat hij of zij van iets vindt.

Hoe controleren vreemdgaan?

Yona-app voor Android

Dan zijn ook daarvoor speciale apps verkrijgbaar, waarmee je je partner in de gaten kunt houden. Soms hebben die een heel andere insteek dan je in eerste instantie zou denken. De app Yona is gericht op jongeren, die te veel met hun smartphone bezig zijn.

Kun je verder na vreemdgaan?

Iemand die bedrogen is, zit met verdriet en boosheid. Probeer daar als partner niet van weg te lopen. Iemand kan daar het gevoel aan over houden dat je er eerst niet was en nu hij/zij met de brokken zit opnieuw wegloopt. Of dat nu terecht is of niet, het helpt als je partner boosheid en verdriet met je kan delen.

Kun je vreemdgaan verzwijgen?

– Cynthia J. Jenni Skyler, sekstherapeut en directeur van The Intimacy Institute reageert hierop: 'Uiteraard is vreemdgaan slecht voor je relatie, maar het geheimhouden van je slippertje kan zelfs nog slechter zijn. Dit komt omdat in een betekenisvolle relatie eerlijkheid voorop staat.

Welke vormen van vreemdgaan zijn er?

1. Seksueel vreemdgaan
 1. Seksueel vreemdgaan. Seksuele ontrouw is waar de meeste mensen aan denken als ze aan vreemdgaan denken. ...
 2. Emotioneel vreemdgaan. Soms bekend als niet-fysiek bedrog. ...
 3. Romantisch vreemdgaan. ...
 4. Intellectueel vreemdgaan. ...
 5. Cyber-vreemdgaan.

Waar is vreemdgaan strafbaar?

Nederlandse burgerlijke wetgeving

Echtbreuk is sinds 1971 in Nederland niet meer strafbaar.

Kan vreemdgaan niet verwerken?

Dit kan heel erg lijken op de symptomen van post-traumatische stress, afhankelijk van hoe ernstig het vreemdgaan is geweest of hoe het is ervaren. Wanneer je het verliezen van je partner lastig kunt verwerken wordt dit vaak gezien als een “adjustment disorder”.

Kan het gevoel terug komen?

Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van. Probeer daarom niet om datzelfde gevoel terug te krijgen.

Hoeveel relaties overleven overspel?

Slechts 31 procent van de huwelijken overleeft overspel, zegt het Journal of Marital and Family Therapy. De rest loopt stuk op het beschadigde vertrouwen.

Hoe weet je dat de liefde over is?

Wel zijn er een paar terugkerende signalen die je in de gaten kan houden. Volgens Kromwijk-Lub is een van de eerste tekenen van wegkwijnende liefde dat je je steeds meer aan elkaar gaat ergeren. Je gaat elkaar vermijden, in gesprekken wordt er kortaf gereageerd en er is minder interesse in elkaars leven.

Hoe weet je dat je nog van iemand houdt?

Om te weten of je genoeg van hem houdt, moet je eerlijk naar je gevoel kijken. Zijn de gevoelens aanwezig? Een ding is zeker: als je ons om hulp vraagt, hou je in ieder geval genoeg van hem om er moeite voor te doen! Als 'houden van' niet genoeg is.

Hoe groot is de kans dat vreemdgaan uitkomt?

Zo groot is de kans

Hoewel de meeste denken dat de kans dat iemand vreemdgaat zo rond de 42 procent ligt, valt het in de realiteit zwaar tegen. De kans dat iemand vreemdgaat in een relatie is namelijk, niet schrikken, 76 procent blijkt uit onderzoek.

Hoe lang duurt gemiddeld een affaire?

De 'verliefde'-fase van een affaire duurt echter meestal ongeveer 6 tot 18 maanden. Deskundigen zijn het er unaniem over eens dat affaires voortduren zolang beide partijen uit de affaire krijgen wat ze willen en meestal wordt de affaire na zo'n 6-12 maanden beëindigd.

Welke app om stiekem te appen?

Onopgemerkt appen

Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.

Hoe partner traceren?

Iemands locatie opvragen
 1. Open de Google Maps-app. op je Android-telefoon of -tablet.
 2. Tik op je profielfoto of initiaal. Locatie delen.
 3. Tik op het profiel van de persoon die je wilt vinden. De locatie van de persoon updaten: Tik op het icoon van een vriend Meer. Vernieuwen.

Hoe vaak gebeurt vreemdgaan?

Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de vier Nederlanders wel eens vreemdgaat.

Volgende artikel
Heeft een kind een eigen risico?