Babyfoons - Kooptips (Consumentenbond)

Hoe oud is de babyfoon?

Gevraagd door: Anouk Peronne  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (56 stemmen)

Lindbergh jr. De directeur van een Amerikaans bedrijf kwam hierdoor op het idee te experimenteren met een baby monitor systeem in de hoop zulke incidenten voortaan te voorkomen. Dit leidde in 1937 tot de 'Radio Nurse', 's werelds eerste babyfoon.

Wat is een DECT babyfoon?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. DECT is bedoeld voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter. Het voordeel van DECT is een helder geluid en de ongevoeligheid voor storing.

Waarom een babyfoon?

Voordelen van een babyfoon met camera

Het is fijn voor je eigen gemoedsrust, omdat je kunt zien wat er in de kamer en het babybedje gebeurt. Als je kindje huilt, kun je vaak ook direct zien waarom. Je loopt niet voor niets naar de babykamer. Ook 's nachts kun je je kindje zien, door middel van de infraroodcamera.

Waar plaats je babyfoon?

Zoek de beste locatie in de babykamer uit, waarmee jij het meest optimale beeld krijgt en je je kindje het beste kunt horen. Zorg dat je het hele bedje in beeld hebt en de baby goed kunt zien. Veel ouders zetten de babyfoon op een hoge kast neer of bevestigen deze aan een (zweef)plankje, de muur of het bedje.

Hoe zet je een babyfoon aan?

1. Veiligheid bij het plaatsen van de camera van de babyfoon
 1. Zorg dat de camera en adapter minimaal 1 meter buiten het bereik zijn van de baby en/of kinderen. ...
 2. Plaats de camera van de babyfoon NOOIT in de wieg of het bedje.
 3. Zorg dat adaptersnoeren veilig zijn weggewerkt.

37 gerelateerde vragen gevonden

Kan een babyfoon in brand vliegen?

Er is ook nog brandgevaar als de babyfoon zijn warmte niet kwijt kan, bijvoorbeeld omdat hij op een deken staat of omgeven is door knuffels. De beste plek voor een babyfoon is dan ook zeker niet op een verwarming, omdat dan de kans bestaat dat de babyfoon smelt en brand vat.

Heb je een babyfoon nodig?

Je hebt geen babyfoon nodig als:

– Je in een klein huis of appartement woont. Als de baby in de kamer naast je ligt en dus altijd dichtbij is, zul je hem of haar ook altijd kunnen horen. – Je de babyfoon vooral voor 's nacht wil gebruiken, maar de baby slaapt in een wiegje naast je.

Wat is de beste babyfoon met camera?

De 5 beste babyfoons met camera in een oogopslag

Alecto DVM-200 - De beste babyfoon voor een 100% storingsvrije digitale verbinding. Philips Avent SCD843/01 - Dit model is het beste voor een veilige en persoonlijke verbinding. Luvion Easy - De no-nonsense babyfoon met camera voor dag en nacht duidelijk beeld en geluid.

Hoe werkt een babyfoon met camera?

Een babyfoon bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender blijft staan in de kinderkamer. Dit onderdeel van de babyfoon heeft niet alleen een microfoon, maar ook een camera. De ontvanger nemen de ouders mee naar de plek waar ze de ouderunit kunnen zien en horen.

Welke babyfoon heeft een groot bereik?

De 6 beste babyfoons met een ver bereik
 • Alecto DBX-92 PMR Babyfoon. Deze Alecto babyfoon heeft een groot bereik van maximaal 3 km buitenshuis, en 100 meter binnenshuis. ...
 • Alecto DBX-62 Digitale babyfoon. ...
 • BC-6500D DIGITAL EXCLUSIVE. ...
 • Alecto DBX-82 PMR. ...
 • Babymoov Premium Care. ...
 • Alecto – DBX-60.

Welke babyfoon is het beste?

Misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken, is of je een babyfoon met camera of zonder camera koopt. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs. Een voordeel van een babyfoon met camera is dat je je kindje beter in de gaten kan houden.

Hoe werkt een digitale babyfoon?

Babyfoon met camera (met wifi)

Bij beeldbabyfoons met wifi heb je een camera (babyunit) en gebruik je je smartphone als ouder-unit. Meestal is het idee dat je via wifi niet alleen verbinding maakt met je thuisnetwerk, maar ook met het internet. Dan kun je ook naar je slapende kind kijken als je niet thuis bent.

Hoe werkt babyfoon op wifi?

De babyfoon aansluiten op je wifi netwerk

Dit apparaat bestaat alleen uit een babystation, dat je vervolgens via wifi met je thuisnetwerk verbindt. Zodra er verbinding is, kun je overal ter wereld je kindje monitoren met je smartphone (of tablet). Je smartphone fungeert daarbij als ouderstation.

Hoe werkt een babyfoon met app?

Cloud Babyfoon (Cloud babymonitor)

Hij waarschuwt als het geluidsniveau van je baby verandert en de baby wakker lijkt te worden. De app kan de gebaren van je kindje herkennen en simuleert baarmoedergeluiden zoals witte ruis. Je kunt ook terugpraten naar je kindje.

Hoe werkt een wifi babyfoon?

Een smartphone babyfoon of wifi babyfoon is verbonden via, je verwacht het al, wifi. Hierdoor heeft deze draadloze babyfoon met camera altijd en overal direct bereik. Zelfs aan de andere kant van de wereld kun je je baby bewonderen, zolang je maar verbonden bent met internet.

Welke babyfoon met camera en app?

 • Top 10 beste babyfoon met camera 2022: 1 . ...
 • Alecto DVM 200 babyfoon met camera. ...
 • Luvion Prestige Touch 2 babyfoon. ...
 • ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app. ...
 • Luvion Grand Elite 3 Connect (met app) ...
 • Motorola Comfort 40 Connect babyfoon. ...
 • Philips AVENT babyfoon met camera SCD833. ...
 • Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met camera.

Welke babyfoon 2021?

De Motorola MBP-944 is het paradepaardje van alle babyfoons. Het apparaat is niet zomaar een babyfoon: hij beschikt over meerdere handige functies die helpen bij het in slaap laten vallen van je kindje. Denk bijvoorbeeld aan slaapliedjes, verschillende “white noise” geluiden en zelfs een projector.

Kan babyfoon gehackt worden?

Gemiddelde beveiliging

Een wifi of smartphone babyfoon kan je hacken. Dit komt doordat ze met via het draadloze netwerk communiceren. Hackers kraken het wachtwoord van de app of van jouw wifi netwerk. Zo is het mogelijk om mee te kijken of zelfs door de camera je baby toe te spreken.

Kan een oplader in brand vliegen?

Over het algemeen zijn telefoon opladers veilig en is het risico op vlammen zo klein dat het geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn. Echter, elk elektronisch apparaat in je huis kan vlamvatten, ook telefoonopladers. Het is daarom van belang dat je goed om gaat met je oplader.

Hoe groot is de kans dat je oplader in de brand vliegt?

Een betrouwbare oplader

De laders kunnen brandgevaar opleveren als de connectoren (stekkers) overladen worden of wanneer er kortsluiting ontstaat. De komt vaker voor bij USB-laders die verkeerd zijn geproduceerd. De connectoren van deze laders worden te heet waardoor ze smelten of zelfs exploderen en in brand vliegen.

Kan een vriezer in brand vliegen?

Koelkast Vriezer / koel vriescombinatie

Het stof achter een koelkast vriezer vat gemakkelijk vlam. Plaats de koelkast minstens 10 cm van de muur af. Zorg voor ventilatie achter de koelkast bij ingebouwde exemplaren. Stofzuig regelmatig de achterkant van de koelkast of viezer indien mogelijk ook bij een inbouwkoelkast .

Wat is digitale verbinding?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. In het kort komt het erop dat DECT bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Waar de gsm bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is DECT voor binnenshuis. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter.

Wat is PMR verbinding?

PMR staat voor 'Personal Mobile Radio'. Het geluidssignaal uit de babykamer wordt via elektromagnetische golven naar de ouder-unit gestuurd. Dankzij deze techniek is het bereik van PMR-babyfoons heel groot: tot wel 3 kilometer (buitenshuis).

Hoe kies je een babyfoon?

Als je dit type wilt kopen, is het belangrijk om te kijken naar het bereik, de grootte van het scherm en de kwaliteit van de camera. Het grote voordeel is dat je nooit last hebt van storing, omdat de communicatie digitaal verloopt. Ook kun je (meestal) terugpraten tegen je kind.