👶🏻🌟BABYNAMEN💕🍼: Hoe mijn KINDEREN anders geheten zouden hebben

Hoe noem je het kind van je tantezegger?

Gevraagd door: bacc. Kyara Adryaens B  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.5/5 (18 stemmen)

Neef (m.) en nicht (v.) zijn twee verschillende familierelaties: Een zoon respectievelijk dochter van iemands broer/zus, ook wel oomzegger of tantezegger.

Hoe noem je het kind van de dochter van je zus?

Volgens de Dikke Van Dale is een achterneef de zoon van een neef of nicht en een achternicht de dochter van een neef of nicht. Omdat er verschillende soorten neven en nichten zijn, zijn er ook verschillende soorten achterneven en achternichten: De kleinkinderen van je broers en zussen.

Wat is de dochter van de nicht van mijn moeder van mij?

de achternicht zelfst. naamw. (v.) Verbuigingen: achternichtenVerbuigingen: achternichtje de dochter van een neef, nicht, oudoom of oudtante Voorbeeld: `Anna is mijn achternicht.

Hoe noem je familieleden?

Eerstegraads familieleden: partner, ouders (ook adoptie- en stiefouders), schoonouders, kinderen (ook adoptie- en stiefkinderen), schoondochters- en schoonzonen. Tweedegraads familieleden: broers, zussen, kleinkinderen, opa's, oma's, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.

Wie zijn 1e en 2e graads familie?

Eerstegraads familieleden: partner*, ouders (ook adoptie- en stiefouders), schoonouders, kinderen (ook adoptie- en stiefkinderen), schoondochters- en zonen. Tweedegraads familieleden: broers en zussen, kleinkinderen, grootouders, schoonzussen en zwagers, stiefbroers- en zussen.

38 gerelateerde vragen gevonden

Wat is een tantezegger?

kind van een broer of zus

`

Wat is mijn dochter van de dochter van mijn nicht?

Het kind van een neef of nicht is een achterneef/achternicht.

Hoe heet het nichtje van mijn vader?

Antwoord: Achteroom, omdat zijn vader jouw oom is.

Wat is een oomzegger?

kind van een broer of zus

`De oom en de oomzegger zijn per definitie van verschillende generaties.

Wat is een achterneef?

achterneef - ach'terneef, m. (-neven), mannelijk persoon die één of meer graden verder dan een neef tot iemand in bloedverwantschap staat; ook oneig.

Hoe heet de kleinzoon van mijn zus?

De kleinzoon van de zus van je vader, dus van je tante, is jouw achterneef. Dat lijkt verwarrend, omdat ook de kleinzoon van je eigen broer of zus, jouw achterneef is. Dit heeft te maken met het feit, dat we in het Nederlands twee "soorten" neef/nicht hebben. Een neef/nicht is de zoon/dochter van je oom/tante.

Wie is mijn achterneef?

de zoon van een neef, nicht, oudoom of oudtante.

Wat is de zus van mijn oma?

Reacties. De broer van de oma zelf is een oudoom. De dochter van de broer van de oma is een achternicht; dezelfde term die ook gebruikt wordt voor een kleindochter van je oom (oftewel een dochter van je neef of nicht). Zoals je in dit overzicht ziet (bron), wordt de term achterneef/nicht veel meer gebruikt.

Hoe noem je het kind van je oom?

De meeste mensen noemen het neef of nicht. Maar de officiële term is tantezegger of oomzegger. Jouw neef en nicht zijn de kinderen van de broer of zus van je eigen ouders. Het woord tantezegger/oomzegger wordt echter niet gebruikt in Nederland en voor het gemak zeg je dan dat het je neefje of nichtje is.

Hoe noem je de nicht van je ouders?

Tante Hans. Toegevoegd na 50 minuten: Ok, ok Ik noem haar tante, maar ze is mijn achtertante zoals je in bijgevoegde link zelf kunt vaststellen.

Wat is mijn tante van mijn kind?

Je bent dan haar tantezegger. Een nichtje of het wordt ook weleens tantezegger genoemd.

Wat is het verschil tussen Cousin en Neveu?

Een kozijn is dan een zoon van iemands oom of tante, een neef is een zoon van iemands broer of zus. Hetzelfde onderscheid wordt gemaakt in het Frans (cousin, neveu ) en in het Engels (cousin, nephew ). In het Standaard-Nederlands wordt voor beide betekenissen neef gebruikt.

Wie is mijn Achtertante?

Taalnerd: jawel, jij bent de achternicht van de kinderen van je neef of nicht. Ik vind achtertante net iets als schoonbroer ipv zwager, dat is meer Belgisch.

Wat is de man van mijn nicht?

Neef definities

(m.) Uitspraak: [nef] Verbuigingen: neven (meerv.) 1) zoon van een broer of zus van vader of moeder aangetrouwde neef (echtgenoot van een nicht, geen bloedverwant) 2) zoon van broer of zus Voorbeeld: &nbs...

Wat is de vrouw van mijn broer?

schoonzus - zelfstandig naamwoord uitspraak: schoon-zus 1. de zus van je echtgenoot of echtgenote ♢ mijn schoonzus is opgegroeid met mijn man 2. de vrouw met wie je broer of de broer van je vrouw getrouwd is ...

Wat is een overgroot oma?

"Overgrootoma is geen Nederlands, het is overgrootmoeder." Ik wil het uitleggen, maar het lukt niet. "Het staat mooi in het rijtje", zegt hij. "Onze geliefde moeder, schoonmoeder, oma, overgrootoma." Ik kijk mijn moeder aan.

Wat is een achternicht?

achternicht - zelfstandig naamwoord uitspraak: ach-ter-nicht 1. dochter van een neef of nicht, van een oudoom of oudtante ♢ Zoë is de dochter van de zoon van Oom Peter, zij is dus mijn achternicht Zelfstandig naamwoord: ach-ter-nicht ...

Wat is je overgrootmoeder?

Het begrip overgrootmoeder heeft 2 verschillende betekenissen: 1) moeder van een grootouder. moeder van een van de vier grootouders van iemand. 2) vrouw met achterkleinkinderen.

Hoe noem je de tante van je vader?

, tante van vader of moeder.

Hoe noem je de ouders van je grootouders?

[familie] een vader van een grootouder.

Vorige artikel
Hoe vaak per dag baby op buik?