Koudschuim matrassen informatie

Hoe dik moet een koudschuim matras zijn?

Gevraagd door: drs Vincent van Kusen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.4/5 (60 stemmen)

Dikte koudschuim matras
Verder heeft de dikte van het matras veel invloed op het slaap- en ligcomfort. De regel is dat hoe dikker het matras, hoe comfortabeler. Ik zou u minimaal 18 cm aanraden maar nog beter is 22 of zelfs 25 cm dik.

Waar moet je op letten bij koudschuim matras?

Echt goed koudschuim heeft een goede Polyol verhouding, een relatief hoge HR-waarde, een goede densiteit en komt van een goede schuim-fabrikant. De beste HR-waarde voor koudschuimmatrassen is HR 50, 55, 60 of 65. HR = High Resilience wat voor hoge veerkracht staat.

Wat is de ideale dikte van een matras?

Dikte matras

Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker matras comfortabeler en biedt deze een langere levensduur. Als Europeaan zijn wij gewend aan matrassen van ongeveer 20 cm hoog.

Wat is hr45 koudschuim?

De koudschuim HR 45 soft wordt het meest gebruikt als matras of topmatras. De koudschuim HR 45 soft heeft een zachte opdruk en een goed ventilerende werking. Dit type koudschuim is ook nog eens zeer veerkrachtig, wat zorgt voor een uiterst comfortabele slaapkwaliteit.

Wat is een 7 zones koudschuim matras?

7-zone matras

Dit matras ondersteunt naast de drie belangrijkste zones – hoofd & nek, schouders en heupen – ook je taille. Net als bij een 5 zone-matras, is ook een matras met 7 zones te keren in de lengte. Dus ook in het 'onderste' gedeelte zijn er 3 zones ingebouwd voor je taille, schouders en hoofd & nek.

39 gerelateerde vragen gevonden

Wat slaapt beter koudschuim of traagschuim?

Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Wat is het beste koudschuim?

Op nummer één voor 'Beste uit de test' van de Consumentenbond komt de matras 'Meradiso', een 7-zones koudschuim matras in hardheid 3. Dit matras is te koop via de webshop van de Lidl en kost €100,- (90x200 centimeter).

Waarom geen koudschuim matras?

De nadelen van koudschuim

Dat is nog niet zo gemakkelijk, want beddenspecialisten zijn het er over eens: er zitten maar weinig nadelen aan dit materiaal. Toch zijn koudschuimmatrassen niet voor iedereen geschikt, omdat ze net wat minder zacht en bouncy aanvoelen, vrij zwaar zijn en altijd een beschermhoes nodig hebben.

Wat is koudschuim HR 40?

De koudschuim HR 40 is een stevige en goede kwaliteit schuimrubber. Te gebruiken in kussens voor zowel buiten als binnen. Door de stevige opdruk van het schuimrubber komt het schuim weer helemaal in model terug. En het verdraagt de druk op één plek ook nog eens goed.

Is koudschuim goed voor matras?

Voordelen van koudschuim

Dit betekent dat het matras goed ventileert. Het materiaal vormt zich naar je lichaam en verdeelt de druk gelijkmatig. Dat betekent dat je spieren zich ontspannen, de bloedcirculatie optimaliseert en je uitstekend slaapt. Bovendien heb je overdag minder last van spierklachten.

Wat voor matras is goed voor je rug?

Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA schuim, werkt namelijk drukverlagend. Een traagschuim matras vormt helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling.

Hoe weet je of je een goed matras hebt?

Het matras in vergelijking tot uw lichaamsbouw

Bij een gemiddelde lengte voldoet een standaard matras van 200 cm prima. Bent u echter lang, dan is een matras van 210 cm of zelfs 220 cm beter. Het ideale matras is circa 20 centimeter langer dan uw lichaamslengte. Uw gewicht is van belang voor de beleving van een matras.

Hoe weet ik of ik een goed matras heb?

Er is bijna niets zo persoonlijk als het kopen van een matras. De beste matras bestaat dus eigenlijk niet. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren en persoonlijke situatie. Het ligcomfort, de temperatuurregeling en de materialen zijn geheel afhankelijk van uw individuele slaapgedrag.

Hoe slaapt koudschuim?

Het matras dient zich aan te passen aan het lichaam. Op die manier krijgt het lichaam voldoende ondersteuning tijdens de slaap. Koudschuim geeft tegendruk: als men het koudschuim indrukt met het lichaam, veert deze deels terug. Daardoor krijgt men meer ondersteuning.

Hoe lang gaat koudschuim matras mee?

Koudschuim matrassen gaan door een open celstructuur en ventilerend vermogen over het algemeen het langst mee: reken hier op 12 -15 jaar.

Welke bedbodem voor koudschuim matras?

in doorsnee geldt voor lattenbodems hoe meer latten hoe beter de ondersteuning is en hoe meer draagkracht de bodem heeft. 12 tot 14 latten > voor personen tot 75 kg max. geschikt voor koudschuim, latex en traagschuim matrassen. 26 tot 30 latten > voor personen tot 110 kg max.

Is koudschuim goed voor rug?

Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten.

Is koudschuim hetzelfde als HR schuim?

Wat is koudschuim? Koudschuim is een comfortschuim gemaakt van polyurethaan of PU. Het wordt ook HR-schuim (high resilience) genoemd.

Wat kost een koudschuim matras?

Wat kost een goed koudschuim matras? Een goed koud schuim matras (HR 40 of meer) in de maat 90 x 200 met een dikte van 20 cm zou minimaal €300 moeten kosten. Een topkwaliteit matras met een dikte van 25 cm en een hoge HR 65 waarde kan gemakkelijk tussen de €700 en €1200 kunnen kosten.

Wat is het beste matras voor een Zijslaper?

Er zijn verschillende soorten matrassen die voor zijslapers geschikt zijn. Zo zijn een koudschuimmatras of een pocketveringmatras matras het meest geschikt voor deze slaaphouding.

Is een Emma matras koudschuim?

De prijs-kwaliteit verhouding van de Emma matras wordt sterk beïnvloed door grote kortingen. De matras is opgebouwd uit onder andere polyester en koudschuim.

Is koudschuim stevig?

Het voordeel van een koudschuim matras is dat het zeer veerkrachtig is maar toch stevig. Het matras heeft een goede progressieve tegendruk. Dit betekent dat wanneer er meer druk komt op het matras, deze ook meer ondersteuning geeft.

Welke matrassen worden gebruikt in ziekenhuizen?

Matrassen voor zorgbedden of voor in ziekenhuis gebruik

Er zijn twee type anti- decubitus matrassen: curatieve en preventieve matrassen. Preventieve anti-decubitus matrassen zorgen voor een egale drukverdeling waardoor het lichaamsgewicht goed verdeeld wordt waardoor de drukverdeling perfect is.

Is koudschuim koud?

Doordat koudschuim beter ventileert, is een koudschuim matras een koel type matras. Dat betekent niet dat je het koud krijgt op een koudschuimmatras. Dat is namelijk afhankelijk van je doorbloeding. Als je een goede doorbloeding hebt, heb je het sowieso minder snel koud.

Is koudschuim warm?

Koudschuim matrassen

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim nooit (te) warm aan.

Vorige artikel
Is er nog zika op Curaçao?