Mohammed werkt 6 dagen per week in een fabriek

Doet shein aan kinderarbeid?

Gevraagd door: Thijn Visser  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (52 stemmen)

Shein ontkent zelf ten zeerste gebruik te maken van (kinder)arbeid in slechte omstandigheden, maar is tegelijkertijd niet heel transparant over hun productieketen.

Wie maakt de kleding van SHEIN?

Waar komen de producten van Shein vandaan? De producten van Shein komen uit China en worden vanuit China verzonden. Omdat ze zelf produceren, hebben ze geen transportkosten en marges die ze hoeven te betalen. Ze verkopen het direct aan klanten – er is geen tussenhandel – waardoor dit veel geld scheelt.

Is SHEIN verantwoord?

Shein degradeert kleding tot een ultiem wegwerpproduct

En terugsturen doe je niet snel bij zulke lage bedragen, dus veel mensen houden hun bestelling ook nog. Shein degradeert kleding tot een extreem wegwerpproduct en je kunt je voorstellen wat deze mentaliteit betekent voor de snelgroeiende afvalberg.

Hoe kan het dat SHEIN zo goedkoop is?

Dus SHEIN verkoopt zo goedkoop omdat hun fabrieken elke dag kleding maken en hun magazijniers kleding sturen naar klanten die via hun online winkel bestellen. Dus de uitverkoop resulteert in genoeg geld om het bedrijf te behouden, ook al zijn de prijzen laag.

Waarom is SHEIN ineens zo duur?

Shein invoerrechten vanaf 1 juli 2021

SHEIN ziet er misschien uit als een Nederlandse webshop, maar het komt soms uit China. Let dus bij het afrekenen goed op of je je producten afrekent met al de BTW of deze later nog in Nederland moet betalen (check de site van de Douane voor de kosten).

19 gerelateerde vragen gevonden

Waarom niet kopen bij SHEIN?

Wie hier bestelt neemt een gok: pakketjes komen niet altijd compleet aan, in een flink aantal gevallen zelfs helemaal niet. Daarnaast is het retourbeleid soms onduidelijk en de klantenservice nagenoeg onbereikbaar.

Is SHEIN betrouwbaar in Nederland?

Top! Ik heb al heel vaak via Shein besteld en ik heb er nog nooit een probleem mee gehad. Sommige kwaliteit is betere dan andere maar voor de prijs die je betaald is het top! (Ik raad wel aan om onder de 100,- euro per bestelling te betalen.)

Is SHEIN een goed merk?

De kleding van Shein & kwaliteit

Ze hebben een gi-gan-tisch assortiment aan leuke dingen. Vaak heb je bij Chinese kleding webshops -of ome AliExpress- dat de kwaliteit in het echt een stuk minder is dan het op de foto leek.

Is SHEIN net als AliExpress?

Ook word er op meerdere sites gesproken over 'het chineese merk SHEIN'. Nog mooier is dat SHEIN dus eigen producten verkoopt op AliExpress maar ook producten doorverkoopt die dus helemaal niet uit hun fabriek komen.

Heeft SHEIN invoerkosten?

Invoerrechten bij een Shein bestelling

Bij een bestelling boven de € 22,- vanuit China, moet je soms inklaringskosten en BTW betalen. Bij bestellingen boven de € 150,- kunnen er ook invoerrechten bijkomen. Wil je zekerheid en geen gedoe, dan bestel je onder de € 22,- want dan ben je vrij van alle mogelijke kosten.

Welk land zit SHEIN?

SHEIN begon in 2008 als een 'kleine groep gepassioneerde, modebewuste mensen' uit het Amerikaanse New Jersey, zo schrijft het bedrijf op zijn website. De webshop heeft naast het hoofdkantoor in de VS ook vestigingen in China en België.

Waar is winkel SHEIN?

Er is momenteel geen fysieke winkel van SHEIN. Je kunt dus niet naar een SHEIN winkel, de webshop is natuurlijk wel altijd voor je open.

Hoe lang duurt het voor SHEIN aankomt?

De verwachte levertijd is exclusief coronavertraging. De geschatte levertijd bedraagt - zonder corona - doorgaans maximaal 10 werkdagen na verzending, welke tot 7 werkdagen na de bestelling plaatsvindt. In totaal zouden de artikelen vanaf het moment van bestellen dus binnen 17 werkdagen bezorgd moeten zijn.

Welk bedrijf bezorgd SHEIN?

We weten dat SHEIN in ieder geval met DHL, GSL en FedEx werkt. Welke bezorger jouw pakketje verwerkt, kun je zien bij jouw Track & Trace code.

Wat is Verzendgarantie?

Wij verzenden met PostNL, uiterlijk twee werkdagen na ontvangst van de betaling. Onder normale omstandigheden levert de post de volgende dag bij u in de brievenbus. Dus bijvoorbeeld op maandag bestellen, is donderdag in huis.

Kan SHEIN snel leveren?

Hoewel SHEIN redelijk snel tot snel is met bezorgen, lukt het niet altijd om de pakketjes binnen 2 weken in huis te hebben. Bestel gewoon altijd op tijd; zo'n 3-4 weken voordat je het nodig hebt. Mocht er dan nog vertraging optreden, heb je de spullen wel gewoon op tijd binnen.

Is er een SHEIN in België?

Shein is een groot bedrijf wat in meer dan 150 landen wereldwijd zit, en dus ook in België een shop heeft. Het motto van Shein is "iedereen laten genieten van mode". Bij Shein België wordt een groot assortiment aan mode producten aangeboden, maar wel tegen een aantrekkelijke prijs.

Is SHEIN betrouwbaar in België?

In België moet je bestellen op de algemene webshop van SHEIN. Maak niet zoals mij de fout om op de Nederlandse webshop rond te kijken en alles in het winkelmandje te gooien om nadien te beseffen dat ze niet verzenden naar België. Bestel niet meer dan 21 euro om douanekosten te vermijden.

Heeft SHEIN invoerrechten 2021?

Voor gebruikers in de Europese Unie vanaf 1 juli 2021, als de producten verkocht op SHEIN geen BTW bevatten, zullen ze automatisch worden tegengehouden door de douane en zult u de BTW van uw land op dit product moeten betalen en het beheer van deze betaling door de rederij (ongeveer 20 euro).

Hoeveel douanekosten moet ik betalen SHEIN?

SHEIN en de Douane

In het algemeen kunnen nog de volgende kosten bijkomen op uw bestelling: vanaf 22€ Inkoopwaarde: 21% invoerbelasting. vanaf 150€ Inkoopwaarde: 21% invoerbelasting + douanekosten (bij Mode: ~12%)

Hoeveel moet je extra betalen bij SHEIN?

Update: vanaf 1 juli 2021 gelden nieuwe regels in verband met douanekosten bij producten onder 22 euro. Alle informatie hieronder over het bedrag van 22 euro is vanaf 30 juni 2021 niet meer van toepassing.

Hoe moet je SHEIN betalen?

Er zijn verschillende betaalmogelijkheden bij SHEIN.
...
SHEIN betalen: deze mogelijkheden zijn er
  1. PayPal.
  2. iDeal.
  3. Klarna.
  4. Krediet/Debet kaart.
  5. Cadeaubonnen.
  6. Kortingsbonnen en -codes.
  7. Bonuspunten.

Hoe worden invoerrechten berekend?

U berekent de invoerrechten over de waarde van de goederen die u laat invoeren. Dat is de prijs van de goederen plus onder andere commissies, de kosten voor het vervoer (inclusief verzekeringskosten) tot tot aan de buitengrens Europese Unie (EU). U berekent de btw over de waarde van de goederen die u laat invoeren.

Hoe douanekosten betalen?

Bij de zogeheten inklaring van je pakje worden de douanerechten, btw en eventuele andere kosten (zoals anti-dumpingrechten en milieurechten) berekend. Deze dien je als ontvanger op voorhand te betalen via de My bpost app of via Track & Trace. Je krijgt hiervoor een e-mail, sms of brief met een betalingsuitnodiging.

Vorige artikel
Kan een baby te snel aankomen?
Volgende artikel
Hoeveel eet een baby van 1 week?