10 Uniekste Kinderen ter Wereld

Wie kreeg de meeste kinderen ter wereld?

Gevraagd door: mr. Lorenzo van den Brink  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.1/5 (13 stemmen)

De record houdster met de meeste gebaarde kinderen was de vrouw van een Russische landwerker, Feodor Vassilyev. Volgens het Guinness book of records zette de vrouw maar liefst 69 kinderen op de wereld tussen 1725 en 1765. Dit kan haast niet zonder de 16 tweelingen, 7 drielingen en de 4 vierlingen.

Wie heeft de meeste kinderen ter wereld gekregen?

Haar naam is onbekend, ze staat bekend als 'de vrouw van Feodor Vassilyev' en leefde in de 18e eeuw in Rusland. Volgens het Guiness Book of Records is zij de meest vruchtbare vrouw uit de geschiedenis. Ze baarde maar liefst 69 kinderen gedurende 27 zwangerschappen. Daar zaten dus een hoop meerlingen tussen.

Wat is het hoogste aantal meerlingen?

Meerlingen zijn sowieso erg uitzonderlijk. De kans dat je zwanger wordt van een zesling is één op de 4,7 miljard. Toch is het straffe verhaal van de Amerikaanse geen record. De grootste meerling werd in de VS geboren: de toen 33-jarige Nadya Suleman zette een achtling ter wereld in vijf minuten tijd.

Kan je een Tienling krijgen?

Nieuw record meerling geboren

Toen het nieuws naar buiten kwam dat de vrouw bevallen zou zijn van tien kinderen, nam de pers over de hele wereld dat over. Maar tot op heden is er nog geen bevestiging van de geboorte van de tien kinderen.

Waar is de Tienling geboren?

De 37-jarige Gosiame Thamara Sithole, uit Zuid-Afrika, is maandagnacht bevallen van maar liefst tien baby's. Hiermee haalt de kersverse mama het Guinness Book of World Records voor de grootste zwangerschap. Hiermee stoot ze de 25-jarige Halima Cissé uit Mali van de troon.

21 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kinderen kun je krijgen in een keer?

Zes jaar geleden kreeg ze ook al een tweeling. Het Guinness Book of World Records onderzoekt of het wereldrecord "meeste levendgeboren kinderen bij één geboorte" nu op de naam van Sithole zal komen te staan. Nu behoort dat record toe aan Nadya Suleman, een Amerikaanse vrouw die in 2009 beviel van acht kindjes.

Wat is het record van kinderen hebben?

De record houdster met de meeste gebaarde kinderen was de vrouw van een Russische landwerker, Feodor Vassilyev. Volgens het Guinness book of records zette de vrouw maar liefst 69 kinderen op de wereld tussen 1725 en 1765. Dit kan haast niet zonder de 16 tweelingen, 7 drielingen en de 4 vierlingen.

Wat is het grootste gezin van de wereld?

In India is de man overleden die aan het hoofd zou hebben gestaan van wat lokale media 'de grootste familie ter wereld' noemen. Ziona Chana werd 76 jaar en laat 39 vrouwen, 94 kinderen en 33 kleinkinderen na. Chana stond aan het hoofd van een christelijke sekte die zijn vader in 1942 had opgericht.

Hoeveel kinderen kan je natuurlijk krijgen?

Vierlingen en hogere meerlingen zijn heel erg zeldzaam. De kans is 1 op ruim 500.000 voor een vierling zwangerschap. Voor zover bekend werd in 1992 de laatste Nederlandse vijfling geboren.

Hoeveel Achtlingen zijn er?

Er wonen in Nederland en Vlaanderen meerdere vijflingen en zeslingen. We hebben voor zover bekend geen zevenlingen of achtlingen.

Hoeveel vierlingen zijn er op de wereld?

De kans op een natuurlijke identieke vierling is 1 op 67 miljoen. Vrij klein, dus. Er zijn ongeveer 70 identieke vierlingen op de wereld.

Hoeveel Negenlingen zijn er?

Een zwangerschap van een negenling is uiterst zeldzaam en risicovol voor zowel moeder als baby's. Zover bekend is er nog nooit een negenling geboren waarvan een baby het heeft overleefd.

Wat is het grootste gezin in Nederland?

Het grootste gezin uit Nederland: 17 kinderen

Of het officieel het grootste gezin is van ons land weet ik natuurlijk niet, maar overal komt deze familie naar voren als grootste gezin: familie Flietstra uit Castricum. Maar liefst 17 kinderen lopen hier rond te springen. Om precies te zijn: 8 meisjes en 9 jongens.

Hoeveel kinderen heeft de vrouw met de meeste kinderen ter wereld?

6. De moeder die de meeste kinderen baarde. Ze staat ermee in het Guinness Book of World Records: in de achttiende eeuw beviel de vrouw van Feodor Vasillyev van maar liefst 69 kinderen. Ze kreeg zestien tweelingen, zeven drielingen en vier vierlingen.

Wie is de beste moeder ter wereld?

Haar naam was Valentina Vassilyev. Tussen 1725 en 1765 had ze 27 zwangerschappen. 16 tweelingen, 7 drielingen en 4 vierlingen. 67 van de 69 kinderen hebben het overleefd.

Wat is de zwaarste baby ooit geboren?

De zwaarste baby die ooit geboren werd is in 1955 op de wereld gezet. De Italiaanse Carmelina Fedele beviel van een zoon met het geboortegewicht van ruim 10,2 kilogram.

Hoeveel kinderen is de norm?

' Ook economische redenen zorgen ervoor dat twee kinderen 'de norm' is geworden. Latten: 'Kinderen kosten geld, en vrouwen willen ook carrière maken, studeren. Hoe meer kinderen, hoe meer dat wordt bemoeilijkt, even ongenuanceerd gezegd.

Waarom een groot gezin?

Een groot gezin zorgt voor veel gezelligheid in huis. En je hoeft je nooit te vervelen. Jouw eigen kinderen nemen ook weer vriendjes en vriendinnetjes mee en er gebeurt altijd wel iets leuks, geks, spannends of onverwachts. Jij zit de komende twintig jaar niet om entertainment verlegen.

Hoeveel grote gezinnen in Nederland?

Aantal gezinnen in Nederland

In 2021 zijn er ruim 2,6 miljoen gezinnen met thuiswonende kinderen, waaronder ruim 1,8 miljoen met een jongste kind onder de 18 jaar. Het aantal gehuwde paren met thuiswonende kinderen bedraagt ruim 1,5 miljoen en is daarmee in de meerderheid.

Wat is de snelste bevalling ooit?

Snelle bevallingen

Nicole is niet de enige met een snelle bevalling, al is vier minuten inderdaad heel snel. Op een oproep onze Facebookpagina stroomden de verhalen van moeders binnen. Zo vertelt Melissa Fiona dat de bevalling van haar eerste kindje twee uur duurde, maar de tweede maar tien minuten.

Welke familie heeft de meeste kinderen?

De meest vruchtbare vrouw van Oeganda wordt ze ook wel genoemd. En daar lijkt geen woord van gelogen: Mariam Nabatanzi (39) heeft maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet. Drie keer beviel ze van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling.

Waar wonen de grootste gezinnen in Nederland?

In de eerste plaats komt het door Urk. In 2016 bestond 28 procent van de huishoudens daar uit vijf personen of meer, terwijl in de rest van Nederland dat percentage op 5 procent ligt. In Nederland vinden we tegenwoordig gezinnen van drie, vier kinderen al groot. Urk is dus echt een uitschieter.

Hoe krijg je een 9 Ling?

Waardoor ontstaat een meerling?
  1. Bij deze twee-eiige tweelingen speelt een zekere mate van erfelijkheid via de familie van de vrouw een rol.
  2. De kans op een spontane tweelingzwangerschap neemt toe met de leeftijd van de zwangere.