Welke vakken heb je nodig voor Kraamverpleegkundige?

Gevraagd door: Job Kof  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (54 stemmen)

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.

Welke opleiding voor Kraamverpleegkundige?

Om Kraamverpleegkundige te worden moet je eerst de MBO (niveau 4) of HBO opleiding Verpleegkunde hebben afgerond. Beide opleidingen duren 4 jaar. Hierna moet je de de vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkunde volgen.

Hoe word je Kinderoncologieverpleegkundige?

Om de opleiding Kinderverpleegkundige te kunnen volgen, heb je een diploma MBO- of HBO-Verpleegkunde nodig. Ook moet je solliciteren naar een opleidingsplaats Kinderverpleegkunde.

Welk vakkenpakket heb je nodig voor verpleegkundige HBO?

Met een havodiploma kun je je aanmelden voor Verpleegkunde. Een diploma met biologie is niet verplicht, maar wel handig.
...
Havo
 • Natuur & Gezondheid (NG)
 • Natuur & Techniek (NT) biologie aanbevolen.
 • Economie & Maatschappij (EM) biologie aanbevolen.
 • Cultuur & Maatschappij (CM) biologie aanbevolen.

Welk profiel voor Verpleegkunde?

Je kunt je inschrijven als je in het bezit bent van:
 • Havo. Profiel Economie & Maatschappij. Profiel Cultuur & Maatschappij. Profiel Natuur & Gezondheid. ...
 • Vwo. Profiel Economie & Maatschappij. Profiel Cultuur & Maatschappij. Profiel Natuur & Gezondheid. ...
 • Mbo en andere. Mbo-4 diploma. Hbo- of wo-propedeuse. Hbo- of wo-bachelor.

Obstetrieverpleegkundige verloskamer

30 gerelateerde vragen gevonden

Welk vakkenpakket voor de zorg?

Dit zijn de vier profielen waar je uit kunt kiezen:
 1. Natuur en Gezondheid (N&G) Natuur en Gezondheid is gericht op de medische en biologische wereld. ...
 2. Natuur en Techniek (N&T) Natuur en Techniek is gericht op techniek en wetenschap. ...
 3. Cultuur en Maatschappij (C&M) ...
 4. Economie en Maatschappij (E&M)

Welke kanten kun je op als verpleegkundige hbo?

Wat kun je ermee worden?
 • Ziekenhuizen.
 • Verpleeghuizen.
 • Verzorgingshuizen.
 • Thuiszorg (wijkverpleegkundige)
 • Gehandicaptenzorg.
 • Geestelijke gezondheidszorg (psychiatrisch verpleegkundige)
 • GG&GD (sociaal verpleegkundige)
 • Kraamzorg.

Welke wiskunde heb je nodig voor Verpleegkunde?

Voor deze opleiding moet je een van de volgende diploma's hebben: vmbo-tl, -kb of gemengde leerweg, vbo, mavo, mbo niveau 3 of een overgangsbewijs van de 3e klas naar de 4e klas havo of vwo. In het vakkenpakket moet je sowieso biologie en wiskunde hebben.

Welke vakken op HBO?

De exacte vakken natuurkunde, scheikunde en wiskunde B zijn verplicht. Daarnaast doe je in ieder geval eindexamen in biologie, wiskunde D, natuur, leven & technologie of informatica.

Wat verdient een kinderoncologie verpleegkundige?

De functie is ingeschaald in FWG 65 van de cao ziekenhuizen, het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 3.490,- en maximaal € 5.257,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Welke opleiding voor kinderoncologie?

Voor het beroep van kinderoncoloog moet een WO studie Geneeskunde worden gevolgd. De studie Geneeskunde duurt 6 jaar en daarna ben je basisarts. Hierna ga je je specialiseren richting interne geneeskunde. Je kan dan kiezen voor de richting oncologie en daarna kan je je specialiseren als kinderoncoloog.

Hoe lang duurt kinderverpleegkundige opleiding?

De opleiding duurt 13 tot 16 maanden. Dit is afhankelijk van je ervaring en je dienstverband. Er zijn 35-38 lesdagen van 7 lesuren verdeeld over 8 lesblokken. Je kunt gedurende de opleiding werken in een dienstverband van 32, 34 of 36 uur.

Wat verdien je als Kraamverpleegkundige?

Het startsalaris van een Kraamverpleegkundige is €2319 bruto per maand en kan oplopen tot €4287 bruto per maand voor een gespecialiseerde HBO verpleegkundige. Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

Kun je na Verpleegkunde Verloskunde studeren?

Hogeschool Zeeland (HZ) biedt daarnaast in samenwerking met Hogeschool Antwerpen een speciaal traject Verpleegkunde & Verloskunde aan. Deze hbo-opleiding duurt vijf jaar en na afronding kun je zowel in de verpleegkunde als in de verloskunde aan de slag.

Wat is het verschil tussen een kraamverzorgende en een Kraamverpleegkundige?

Een kraamverpleegkundige is niet hetzelfde als een kraamverzorger. Het verschil is dat jij je bezig houdt met de verpleging en bevallingen in het ziekenhuis, terwijl de kraamverzorger thuis de bevallingen doet. Als kraamverpleegkundige heb je veel taken.

Wat is verschil wiskunde A en B?

Wiskunde A op havo-niveau richt zich vooral op statistiek en toegepaste analyse. Kansberekening komt daar bij wiskunde A op vwo-niveau nog bij. In een groot aantal gevallen mag je gebruik maken van je grafische rekenmachine. Bij wiskunde B op havo-niveau en op vwo-niveau komen meer theoretische vraagstukken aan bod.

Wat kun je met een basisopleiding verpleegkundige?

Tijdens de opleiding Verpleegkundige leer je hoe je zelfstandig verpleegkundige handelingen kunt uitvoeren in verschillende situaties. Je leert patiënten begeleiden, advies geven en basiszorg bieden. Tijdens de basisopleiding Verpleegkundige hoef je geen stage te lopen.

Heb je wiskunde nodig voor de zorg?

Zorg en Welzijn

Er zijn altijd mensen die extra zorg nodig hebben, zoals ouderen, gehandicapten, maar ook kinderen. Het profielgebonden vak dat je moet volgen is Biologie. Daarnaast kies je uit Wiskunde, Aardrijkskunde, Geschiedenis of Maatschappijleer.

Welke vakken heb je als je zorg en welzijn kiest?

Zorg en welzijn: het profielvak, biologie en een keuze uit wiskunde of aardrijkskunde of geschiedenis of maatschappijleer 2. Groen: het profielvak, wiskunde en een keuze uit biologie of natuurkunde (Nask 1) Bouwen, wonen en interieur: het profielvak, wiskunde en natuurkunde (Nask 1).

Welke vakken krijg je bij Helpende zorg en welzijn?

In de Opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn, krijg je ook een aantal algemene vakken, zoals: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.
...
Denk bijvoorbeeld aan:
 • Begeleider Gehandicaptenzorg (Maatschappelijke Zorg)
 • Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.
 • Verzorgende-IG.

Welk vakkenpakket voor ziekenhuis?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.

Wat kan je worden met het profiel zorg en Welzijn?

Top tien populairste beroepen
 • Verpleegkundige.
 • Activiteitenbegeleider.
 • Operatieassistent.
 • Kraamverzorgende.
 • Helpende gezondheidszorg.
 • Ambulancechauffeur.
 • Jeugd-jongerenwerker.
 • Groepsbegeleider.

Wat kun je worden met profiel zorg en Welzijn?

Enkele doorstroommogelijkheden zijn: Dienstverlening/Helpende Zorg en Welzijn, Kapper, Verzorgende/IG/Maatschappelijke zorg, Doktersassistent, Verpleegkundige, Pedagogisch Medewerker/Onderwijsassistent, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, Sociaal werker, gastheer/gastvrouw of kok.

Welk niveau is kinderverpleegkundige?

Je behaalt een CZO-erkend diploma op NLQF niveau 6. Na het behalen van je diploma Kinderverpleegkundige kun jij complexe zorg leveren aan zorgvragers in de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar in zowel de intramurale als de extramurale zorgsetting (transmuraal).

Volgende artikel
Wat eet een kind van 2 jaar?