Welke Kinderchocolade heeft salmonella?

Gevraagd door: Ashley Mangal  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (29 stemmen)

Frankrijk heeft 73 besmettingen gerapporteerd. In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.

Welke Kinderchocolade salmonella?

In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs. De populaire chocolade-eieren worden in ons land gemaakt, in Aarlen.

Welke datum Kinderchocolade salmonella?

De eerste besmettingen met de bacterie, in het Verenigd Koninkrijk, blijken al te dateren van 21 december vorig jaar. In diezelfde maand trof de fabrikant salmonella aan in een installatie. Na een schoonmaakbeurt waren vervolgtesten negatief en werd de productie hervat, meldt ECDC.

Hoe komt salmonella in Kinderchocolade?

Salmonella op filter gevonden

Gisteren maakte Ferrero bekend dat er in december salmonella in de fabriek in Aarlen werd gevonden. De bacterie zat op een filter van tanks met grondstoffen voor de chocoladeproducten.

Welke Kinderchocolade mag je niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.

29 gerelateerde vragen gevonden

Welke Kinderchocolade is besmet?

In Groot-Brittannië zijn zeker 63 salmonellagevallen gemeld die gelinkt worden aan de chocoladeproducten. De producten die uit de schappen zijn gehaald: Kinder Surprise (alle verpakkingen) Kinder Schokobons.

Welke Kinder Surprise mag je niet eten?

Fabrikant Ferrero en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseren een aantal producten van Ferrero voorlopig niet te eten. In Groot-Brittannië en België liepen inmiddels zo'n 70 mensen de salmonellabacterie op na het eten van de chocolade eieren. De bacterie kan een besmettelijke darmziekte veroorzaken.

Waar krijg je salmonella van?

De salmonellabacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten. De Salmonella-bacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen.

Kan je weer Kinderchocolade eten?

'Ook in Nederland kinderen besmet met salmonella na eten Kinder Sur... Uit vragen van RTL Nieuws aan het RIVM bleek eerder dat in ons land twee kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie na het eten van een chocolade-ei van Kinder. De kinderen zijn vijf jaar oud en hebben zich gemeld bij de huisarts.

Hoe komt er salmonella in een ei?

Salmonella in eieren

Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland. De bacterie kan ín een ei zitten maar ook op de eierschaal. Door koken gaan de bacteriën dood. Eet daarom liever geen rauwe eieren of producten waarin rauw ei verwerkt is zoals zelfgemaakte mayonaise of bavarois.

Welke chocolade teruggeroepen?

Ferrero blijft erbij dat de huidige terugroepactie uit voorzorg is. 'Het gaat dan om partijen Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons. ' De populaire chocolademaker verzekert dat alle andere Kinder- en Ferrero-producten niet getroffen zijn door deze terugroepactie.

Welke Ferrero producten worden teruggeroepen?

Breda, 8 april 2022 – Met onmiddellijke ingang wordt de volledige productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons die in Aarlen worden gemaakt, teruggeroepen.

Wat zit er in Kinderchocolade?

Superieure melkchocolade 40% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, magere melkpoeder, palmolie, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.

Welke chocola heeft salmonella?

In heel Europa is Kinder-chocolade gevonden waarin de bacterie zich bevond. De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nog toe 150 meldingen ontvangen over salmonella-infecties in Europese landen. In 31 gevallen is sprake van een vermoedelijke besmetting. In Nederland maakten de eieren zeker twee mensen ziek.

Kan je nog Bueno eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald. De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten.

Kan ik nog Bueno eten?

Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft. De consumenten worden geadviseerd het product niet te eten.

Wat kun je doen tegen salmonella?

Bij de meeste infecties is geen behandeling nodig. De infectie moet 'uitgeziekt' worden. Het is, zo mogelijk, beter dat een infectie door het eigen immuunsysteem opgeruimd wordt. Het is belangrijk om voldoende te drinken, omdat je door diarree, overgeven en koorts veel vocht verliest.

Hoe gaat salmonella weg?

Salmonella gaat dood als je het product goed verhit (minimaal 2 minuten bij 70 °C). Bak vlees dus door en door gaar en kook eieren het liefst hard. Was je handen voordat je gaat koken en zeker na het aanraken van rauw vlees.

Hoe groot is de kans dat je salmonella krijgt?

Salmonella kan voorkomen in rauwe dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren, en op rauwe groente, kiemgroente en fruit. Kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden sneller ziek na een besmetting. De kans bestaat dat zij een vochttekort oplopen.

Welke surprise eieren zijn niet goed?

Naast Kinder Surprise gaat de terugroepactie om Schoko-Bons, Mini Eggs en de Maxi-variant van de chocolade-eieren met een plastic speelgoedje in het midden. De salmonellabacterie kan onder meer groeien op rauw vlees of in zuivel en infecteert ook regelmatig mensen in Nederland. Meestal zijn de klachten mild.

Welke producten van Kinder mag je niet eten?

Wat kun je beter niet geven?
  • Rauwe vis en rauw vlees, of producten met rauwe melk of ei. Daar kunnen schadelijke bacteriën inzitten, waar jonge kinderen gevoeliger voor zijn.
  • Kaas gemaakt van rauwe melk. Daarin kunnen bacteriën voorkomen zoals campylobacter, listeria, salmonella en E. coli.

Welke producten Ferrero besmet?

Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd.

Is Kinderchocolade veilig?

De NVWA waarschuwde woensdag al om enkele producten met bepaalde houdbaarheidsdata niet langer op te eten. Ondertussen geldt de waarschuwing voor alle Kinder-chocolade. Volgens Ferrero zelf zou de salmonella op 15 december in het bedrijf zijn geconstateerd. Het bedrijf erkent inmiddels 'interne tekortkomingen'.

Waar komt Kinderchocolade vandaan?

Chocolade voor

Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.

Waar wordt Kinder Chocolate gemaakt?

Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.