er zit misschien salmonella in 5 producten van 't chocolademerk Kinder

Welke kinder chocolade salmonella?

Gevraagd door: Bryan Çetin  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.9/5 (3 stemmen)

Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.

Welke kinder chocolade zit salmonella?

In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.

Welke kinder chocola niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.

Welke Kinder eieren salmonella?

De uitbraak wordt gelinkt aan de Kinder Surprise-eieren van het merk Ferrero. Kinder Surprise en aanverwante producten uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen zijn inmiddels uit de schappen gehaald. Het advies aan consumenten is om die niet meer te eten. Van de 150 meldingen zijn er 119 bevestigd.

Is salmonella gevaarlijk voor kinderen?

Kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden sneller ziek na een besmetting. De kans bestaat dat zij een vochttekort oplopen, dat zonder medische begeleiding levensbedreigend kan worden.

24 gerelateerde vragen gevonden

Welke Kinder Surprise eieren mag je niet eten?

In België zijn ook mensen ziek geworden en wordt gewaarschuwd om sommige producten niet meer te eten. Het gaat om: Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Welke producten hebben salmonella?

Het risico op besmetting is het grootst bij rauwe dierlijke levensmiddelen, zoals vlees van pluimvee, runderen of varkens, maar ook eieren. De meeste mensen raken besmet met de bacterie door het eten van niet of onvoldoende verhitte dierlijke producten.

Welke producten teruggeroepen Kinder?

Breda, 8 april 2022 – Met onmiddellijke ingang wordt de volledige productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons die in Aarlen worden gemaakt, teruggeroepen.

Welke producten zijn teruggeroepen?

Terugroepacties voedsel met giftig ethyleenoxide. Momenteel zijn er partijen Johannesbroodpitmeel (E410) en Guargom (E412) gemeld die verontreinigd zijn. Het additief E410 is in Nederland vooral in ijsjes en bakkerijproducten verwerkt.

Welke kinder chocolade mag je eten?

Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Welke kinder chocolade moet terug?

Het gaat om deze producten: Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 20/04/22 en 3/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 20/04/22 en 21/08/22. Schokobons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 18/08/22.

Welke kinder chocolade weggooien?

De producten die uit de schappen zijn gehaald:
  • Kinder Surprise (alle verpakkingen)
  • Kinder Schokobons.
  • Kinder Schokobons WHITE.
  • Kinder Happy Moments.
  • Kinder Mix Advent Calendar.
  • Kinder Mix Peluche.
  • Kinder Surprise Maxi.

Kun je salmonella krijgen van chocolade?

Maar het is niet nodig om ons zorgen te maken als we bijvoorbeeld een chocolade-paasei eten, zegt Lutgerink. "De kans op salmonella in chocola is klein. Het is geen hoogrisicoproduct voor de bacterie, zoals eieren en vlees."

Welke kinder producten niet eten?

Vlees, vis, schaal- en schelpdieren, kaas en eieren

Doorbak of kook deze producten altijd goed als je ze aan jonge kinderen geeft. Dat doodt namelijk de bacteriën. Rauw vlees en producten van rauw vlees, zoals filet américain, ossenworst, carpaccio of niet-doorbakken tartaar. Hierin kunnen ziekmakende bacteriën zitten.

Welke chocolade teruggeroepen?

Ferrero blijft erbij dat de huidige terugroepactie uit voorzorg is. 'Het gaat dan om partijen Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons. ' De populaire chocolademaker verzekert dat alle andere Kinder- en Ferrero-producten niet getroffen zijn door deze terugroepactie.

Welke kaas haalt AH terug?

Belangrijke veiligheidswaarschuwing: AH Queso Iberico kaas

Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.

Waar zit salmonella in een ei?

Salmonella in eieren

Een besmetting met salmonella kan flinke maag- en darmklachten veroorzaken. Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland. De bacterie kan ín een ei zitten maar ook op de eierschaal.

Waar kan je heel ziek van worden?

Waarvan kun je ziek worden in eten?
  1. Bacteriën en virussen. Dagelijks lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op door bacteriën en virussen in het eten. ...
  2. Verbrand of te donker gebakken eten. ...
  3. Milieuverontreinigingen. ...
  4. Bestrijdingsmiddelen. ...
  5. E-nummers.

Hoe lang duurt een salmonella vergiftiging?

De gastro-intestinale verschijnselen duren 3 tot 7 dagen en gaan meestal vanzelf over, de koorts verdwijnt meestal binnen 72 uur. Bij risicogroepen zoals zuigelingen en ouderen kan aanhoudende diarree leiden tot dehydratie en kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.

Welke surprise eieren besmet?

Deze week werd bekend dat twee Nederlandse kinderen onder de 5 jaar een besmetting met de salmonellabacterie hebben opgelopen, waarschijnlijk na het eten van een Kinder Surprise chocolade-ei.

Kun je dood gaan van salmonella?

Besmetting met Salmonella kan dodelijk zijn, als de patiënt uitdroogt en de nierwerking stopt, maar ook in geval van bloedvergiftiging en shock kan de patiënt overlijden. Dit komt niet vaak voor, maar bij risicogroepen zoals zuigelingen en ouderen kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.

Hoe kom je van salmonella af?

De salmonellabacterie wordt gedood wanneer een product geheel (dus ook aan de binnenkant) tot 70 °C verhit wordt. Invriezen en koelen van producten doodt de bacterie niet maar gaat wel vermeerdering tegen. Ouderen, zuigelingen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn een risicogroep voor een salmonella infectie.

Welke temperatuur dood salmonella?

De Salmonellabacterie, die te bestrijden is met medicijnen, kan eenvoudig gedood worden. Dit komt doordat de bacterie niet kan blijven leven bij temperaturen boven de 65 graden Celsius. In dit geval kan je een Salmonella voedselinfectie vrij makkelijk voorkomen.

Waar wordt Kinder Chocolate gemaakt?

Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.

Vorige artikel
Wat is de snelste bevalling?
Volgende artikel
Waarom wordt mijn baby kaal?