Welke Keeltabletten tijdens zwangerschap?

Gevraagd door: drs Tom Kok LLM  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (34 stemmen)

Als u bovengenoemde voorzorgen respecteert, mag u Medica keeltabletten gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

Welke keelpastilles tijdens zwangerschap?

Keelpastilles kun je in verschillende smaken kopen bij de drogist en sommige keelpastilles mag je tijdens de zwangerschap gebruiken. Menthol is goed bij een verstopte neus. Lees daarom wel even de bijsluiter.

Welke medicijnen mag je nemen als je zwanger bent?

Voor de behandeling van pijn tijdens de zwangerschap is paracetamol het eerste keus middel. Als paracetamol onvoldoende werkt, kan de zwangere in het eerste en tweede trimester af en toe kort NSAID's gebruiken. De middelen diclofenac, ibuprofen en naproxen zijn binnen NSAID's de eerste keuze.

Kan je Strepsils gebruiken tijdens zwangerschap?

Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid.

Aldus wordt Strepsils niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Welke keelspray tijdens zwangerschap?

Medica keelspray menthol bevat alcohol. Gelieve ook de rubriek “Medica keelspray menthol bevat menthol en alcohol” te lezen. Als de bovengenoemde voorzorgen worden gerespecteerd, mag Medica keelspray menthol gebruikt worden bij zwangerschap en borstvoeding.

Bekkenpijn/bekkeninstabiliteit tijdens of na de zwangerschap - Wat is het en wat zijn de symptomen?

38 gerelateerde vragen gevonden

Welke antibiotica mag je als je zwanger bent?

In het kort. Penicillines kunnen gebruikt worden tijdens de zwangerschap. De voorkeur gaat uit naar amoxicilline, ampicilline, benzylpenicilline en fenoxymethylpenicilline.

Waarom geen Otrivin tijdens zwangerschap?

Het gebruik van decongestiva, middelen die slijmvlieszwelling tegengaan, tijdens de zwangerschap kan leiden tot afwijkingen aan het spijsverteringskanaal, het oor en het hart van de baby. Tot de meest gebruikte decongestiva behoren efedrine, fenylefrine en oxymetazoline.

Wat te doen tegen keelpijn als je zwanger bent?

Tips om keelpijn te verzachten als je zwanger bent
 1. Drink genoeg water. Veel drinken helpt je lichaam om sneller te genezen. ...
 2. Rust goed uit. ...
 3. Drink thee met honing. ...
 4. Neem een pijnstiller in. ...
 5. Zuig op een keelsnoepje. ...
 6. Geef je keel genoeg rust. ...
 7. Werk aan een goede weerstand.

Is Strepsils gevaarlijk?

Zijn Strepsils gevaarlijk? Wanneer dit geneesmiddel correct gebruikt wordt, houdt het geen gevaren voor de gezondheid in. Het langdurig gebruik van dit product is echter af te raden. Wanneer je klachten na 3 dagen niet verbeteren neem je het best contact op met een arts.

Welke hoestdrank mag je als je zwanger bent?

Hoestdrank met dextromethorfan: hoestdrank met dextromethorfan is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Houd je wel aan de dosering die de verpakking voorschrijft. Geef je borstvoeding? Overleg dan eerst met je huisarts voor je hoestdrank met dextromethorfan neemt.

Kan paracetamol kwaad als je zwanger bent?

Paracetamol is tijdens de zwangerschap nog wel de beste keus bij hevige pijn en koorts. Gebruik het dan zo kort als nodig is en overleg met je zorgverlener als de klachten niet overgaan. Pijn en koorts zijn ook een risico tijdens de zwangerschap.

Kan ibuprofen een miskraam veroorzaken?

BAARN - Bepaalde pijnstillers, waaronder ibuprofen kunnen de kans op een miskraam meer dan verdubbelen. Onderzoekers waarschuwen dat veel aanstaande moeders de pillen slikken, zonder zich bewust te zijn van de gevaren.

Kan ik paracetamol gebruiken tijdens zwangerschap?

Er zijn geen schadelijke effecten gevonden van de paracetamol op je ongeboren baby of op jou als zwangere. Als je niet meer dan zes tabletten van 500 mg slikt, is er niks aan de hand. Gebruik wel liever niet langer dan een week achter elkaar de paracetamol.

Hoe lang duurt pijn in je keel?

Keelpijn is vervelend, maar kan bijna nooit kwaad. Het gaat meestal binnen 10 dagen vanzelf over. Als u rookt, veel praat, zingt of schreeuwt, kan de keelpijn langer duren.

Hoe werkt een Strepsil?

Strepsils zijn zuigtabletten die desinfecterende stoffen bevatten. Deze stoffen doden bacteriën en voorkomen ontstekingen. Strepsils worden gebruikt bij beginnende keelpijn. Wordt uw klacht na 3 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger* Neem dan contact op met uw arts.

Hoe kom ik van hardnekkig slijm af?

Hier zijn onze tips:
 1. Probeer te stomen. Stomen kan helpen bij het losmaken van slijm. ...
 2. Gorgel met zout water. Gorgelen vermindert de zwelling van de slijmvliezen en maakt het gemakkelijker om het slijm af te voeren.
 3. Eet pittig! ...
 4. Vermijd zuivelproducten. ...
 5. Neem een hoestdrank.

Waarom helpen Strepsils?

Strepsils is een geneesmiddel met twee antibacteriële ingrediënten die de bacteriën doden die keelpijn veroorzaken. Daarnaast blijft Strepsils lang werken, tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is. Strepsils verzacht dus niet alleen de keel maar is ook daadwerkelijk effectief bij beginnende keelpijn.

Wat is bijwerking flurbiprofen?

Overleg met uw arts of apotheker voor u dit medicijn gaat gebruiken. Ontstekingen in de mondholte en op de tong. Droge mond en dorstgevoel. Oorsuizen of slechter horen.

Wat voor soort keelpijn bij Corona?

Soms is corona de oorzaak van een keelontsteking of keelpijn. Bij klachten die bij Covid-19 horen, is het raadzaam om jezelf te laten testen. Keelpijn hoort daar ook bij, net als bijvoorbeeld verkoudheid, koorts (verhoging), hoesten of verlies van reuk of smaak.

Is keelontsteking gevaarlijk tijdens zwangerschap?

Een keelontsteking is meestal zonder gevaar voor de foetus. Tenzij u op eigen houtje geneesmiddelen neemt... Pijnstillerszoals paracetamol zijn geen probleem, maar let wel op met siropen of andere keeltabletten.

Wat is Zwangerschapsrhinitis?

Als je niet verkouden bent, en toch een verstopte neus hebt, kan er sprake zijn van zwangerschapsrhinitis. Dit is een chronische ontsteking van het neusslijmvlies tijdens de zwangerschap. Ongeveer 1 op de 3 zwangere vrouwen heeft hier last van.

Waarom geen xylometazoline tijdens zwangerschap?

Achtergrondinformatie. Alfa-sympathicomimetica zoals tramazoline, nafazoline, oxymetazoline en xylometazoline kunnen bij hoge doseringen in theorie vasoconstrictie van de bloedvaten in de placenta veroorzaken. Bij normale dosering lijkt er geen reden tot bezorgdheid. In de praktijk worden deze middelen veel gebruikt.

Waarom mag een baby geen neusspray?

Een neusspray met de stof xylometazoline is niet veilig voor je baby. Deze stof kan bij kinderen onder de 2 jaar voor ernstige bijwerkingen zorgen. Is je kind ouder dan 2 jaar? Dan kan je bij ernstige verkoudheid xylometazoline 0,05% gebruiken.

Kan niet zonder neusspray?

'Je kunt verslaafd raken aan neusspray' - Waar!

Daardoor kunt u weer vrij ademen. Maar als u de spray langer dan zeven dagen gebruikt, raken de vaten eraan gewend. Dat betekent dat uw neusslijmvlies juist opzwelt, als u met de neusspray stopt. U heeft dan steeds neusspray nodig om uw neus open te houden.

Waarom geen antibiotica bij zwangerschap?

Antibiotica-gebruik tijdens de zwangerschap heeft impact op de darmflora baby. De darmflora die kinderen vanaf de geboorte meekrijgen vormt de basis van het immuunsysteem. Tijdens de geboorte wordt de darmflora aangevuld met verscheidene bacteriën van de moeder die het kind in het geboortekanaal tegenkomt.

Vorige artikel
Wat eten peuters van 2 jaar?