VLOGS | #4 Inge | Help! Mijn baby heeft een regeldag!

Welke dag Regeldag baby?

Gevraagd door: Evelien van der Maes  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.5/5 (36 stemmen)

Meestal vallen de regeldagen op de 9e of 10e dag, ongeveer 3 - en 6 weken na de geboorte en bij ongeveer 3 maanden.

Welke dagen zijn Regeldagen?

Regeldagen komen over het algemeen vooral voor wanneer je kindje 10 dagen oud is, 3 weken oud is, 3 maanden oud is en 6 maanden oud is. Het kan echter ook op een ander moment plaatsvinden, bijvoorbeeld wanneer je baby een virusje te pakken heeft.

Heeft mijn baby een Regeldag?

Wanneer je baby een regeldag heeft, kan je dit herkennen aan de volgende kenmerken: Je baby wil constant drinken. Je kindje vraagt vaker om een voeding dan normaal, soms wel elk uur. Dit gebeurt als je baby borstvoeding krijgt, maar ook als hij flesvoeding drinkt.

Wat moet je doen op een Regeldag?

Regeldagen kunnen vaak voor veel onrust zorgen.
...
Hoe ga je om met regeldagen?
 1. Leg je kindje aan je borst wanneer hij of zij honger heeft. Ook als dit betekent dat je je kindje ieder uur borstvoeding moet geven.
 2. Laat je kindje de borst helemaal leegdrinken. ...
 3. Geef je baby liever geen speen. ...
 4. Gebruik je flesvoeding?

Hoe overleef ik een Regeldag?

Drink genoeg, eet genoeg, rust voldoende uit. Kortom, zorg goed voor jezelf, want het is een behoorlijk intensieve toestand, die regeldagen. En voor je het weet is je lichaam weer helemaal aangepast aan de nieuwe hoeveelheid en kunnen jij en je baby weer even lekker bijtanken (haha!)

23 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang kan een Regeldag duren?

Hoe lang duren de regeldagen? Als je toegeeft aan je baby's vraag, dus meer gaat voeden, dan duren de regeldagen meestal echt maar een paar dagen (2-3 dagen). Dan is vraag een aanbod weer op elkaar afgestemd en heb je je tevreden kindje weer terug... Vooral de regeldagen op de 9e dag zijn erg vervelend.

Hoe lang duurt sprong 1?

Hoe lang duurt een sprongetje? De eerste 3 sprongen duren 1 tot 2 weken. Daarna duurt een sprong gemiddeld 4 weken. Dit is echt een gemiddelde en het kan dus zijn dat jouw baby de ene keer wat langer of juist korter over een sprong doet dan de andere keer.

Hoe overleef ik een sprongetje?

Zo overleef je de sprongetjes van je baby
 • Huilerig, hangerig, humeurig. Eerst maar even dit: hoe herken je een sprongetje eigenlijk? ...
 • Dicht bij jou. Als je baby een mentale ontwikkeling doormaakt gaat dat gepaard met hangerigheid en tranen. ...
 • Niet teveel prikkels. ...
 • Stimuleer je baby's sprong. ...
 • Maak het jezelf makkelijk.

Hoe merk je een sprongetje?

Je kan sprongetjes bij je baby herkennen aan het gedrag van je kindje. Is je kleine plotseling hangerig, huilerig en humeurig? Dan is het mogelijk dat hij door een sprongetje gaat. Iets nieuws leren kost je baby veel energie.

Hoe ziet een Regeldag eruit?

Dan kan hij tijdens regeldagen 's nachts vaker om voeding vragen en meer wakker liggen. Als je borstvoeding geeft, kun je op regeldagen het gevoel hebben dat er niet genoeg melk in je borsten zit. Ze voelen slap en leeg. Dat is niet gek: je legt vaker aan dan normaal en dat kost energie.

Wat te doen met Overprikkelde baby?

wat kan je doen? Help je baby om zijn natuurlijk ritme terug te vinden. Zorg voor een goede afwisseling tussen slaap, eten, verzorging, liefde, aandacht en huidcontact. Haal prikkels weg uit de omgeving: felle verlichting, storende muziek, televisie, kunstmatige geuren, veel bezoek …

Wat zijn Clustervoedingen?

Wat is clustervoeding? Als een baby binnen een periode van een paar uur met een hoge frequentie borstvoeding wil krijgen, noemen we dat clustervoeding. Dit komt het meeste voor in de avonduren tussen 18:00 en 22:00, wat samenvalt met de tijd waarin veel baby's onrustig zijn en veel vastgehouden willen worden.

Hoe herken je een groeispurt baby?

Groeispurt bij je baby (0-3 jaar) Broeken worden te kort, shirts zitten te strak en in een mum van tijd lijken ze centimeters te zijn gegroeid. In de eerste twee levensjaren krijgt een kind zijn eerste groeispurt. Voor je het weet is hij een stuk ouder, zelfstandiger en groter.

Hoe vaak komen Regeldagen voor?

Toch komen regeldagen bij de meeste baby's ongeveer rond dezelfde voor. Zowel rond de 9 á 10 dagen, rond de 3 á 4 weken, rond de 3 maanden en rond de 6 maanden. Ook na die 6 maanden kan een regeldag nog voorkomen. Over het algemeen duren regeldagen bij een kindje zo'n 1 of 2 dagen.

Hoe vaak mag je Infacol gebruiken?

Gebruik Infacol voor elke voeding en gedurende een aantal dagen voor een goed resultaat. Als je Infacol gedurende langere tijd gebruikt kan het zelfs helpen om de ophoping van gas te voorkomen.

Wat is de ergste sprong?

De viermaanden sprong is de ergste van allemaal. Het is grappig hoe je toch bepaalde dingen vergeet uit het eerste levensjaar van een kind totdat je er weer vol in zit. Begrijp me niet verkeerd, de gebroken nachten en de krampjes en zo staan nog goed op het netvlies.

Welke maanden sprongetje?

Sprongetje baby 8 weken / 2 maanden

Bij de eerste groeisprong heeft je baby beter leren zien en daar is hij volop mee gaan oefenen. Merk je al dat hij oplettender is en meer reageert op zijn omgeving? Rond 8 weken wordt je baby zich bewust van zijn eigen handjes en voetjes.

Hoe lang duurt Slaapregressie?

Hoelang duurt een slaapregressie? Slaapregressies kunnen 2 tot 6 weken duren. Het goede nieuws is dat de meeste baby's niet door elke slaapregressie gaan die er is tussen de geboorte en 3 jaar. Sommige kinderen hebben er amper last van, anderen zijn er gevoeliger voor.

Wat doen bij Slaapregressie?

Hoe omgaan met slaapregressie?
 1. Te helpen de nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. ...
 2. Rust en regelmaat te bieden. ...
 3. Houd vast aan een slaapritueel: of je kind nu 4 maanden is of 3 jaar; een slaapritueel is en blijft belangrijk.

Hoe lang duurt sprong 10?

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 10 plaats tussen week 70 en 76. Deze fase hoeft niet de gehele zes weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 72,5.

Kan een sprongetje eerder komen?

De sprongetjes gebeuren, of je baby het nou wil of niet. Hij vraagt er niet om en kan ze niet eerder of later laten komen. Vergelijk het met de puberteit: die komt ook wanneer hij komt en je kan er niks aan doen. Anders is het bij het ontwikkelen van de spieren.

Wat kan baby na sprong 1?

Alles wijst erop dat je baby rondom deze sprong een snelle rijping meemaakt van stofwisseling, ingewanden en zintuigen. Hij is duidelijk meer geïnteresseerd in de wereld om zich heen en kan nu ook voorbij de afstand van 20 tot 30 centimeter iets beter zien.

Hoe lang duurt de 19 weken sprong?

Sprong 4 (ongeveer 19 weken oud)

Deze sprong duurt 1 tot 3 weken.

Hoe lang duurt een sprongetje van 12 weken?

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 3 plaats tussen week 11 en 13. Deze fase hoeft niet de gehele twee weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 12.

Hoeveel Regeldagen achter elkaar?

Regeldagen zijn normaal en nodig om vraag en aanbod van borstvoeding te regelen. Je ziet het vaker rond de leeftijd van 10 dagen, 3 weken, 3 maanden en 6 maanden. Op regeldagen hoeft je baby niet per se langer aan de borst, maar wel iets vaker.