WAT ZIT ER IN MIJN VLUCHTKOFFER, 36 WEKEN ZWANGER BUIK UPDATE - JANNEKE DIJKERS

Welke crème voor zwangere buik?

Gevraagd door: ds. Fabian Kalloe  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (26 stemmen)

Kies voor de meest voedende vetten, zoals karitéboter of zachte amandelolie. Je kunt ook een crème tegen striemen smeren, speciaal voor zwangere vrouwen: Mustela Maternité Striemencrème, Louis Widmer MamaDerm Crème Tegen Striemen of Eucerin Verzorgende Olie.

Wat werkt het beste tegen zwangerschapsstriemen?

Beste middel tegen zwangerschapsstriemen

Om de kans op striae te verkleinen is het belangrijk dat je je huid soepel en elastisch houdt. Daarom kun je het beste regelmatig je huid insmeren met Zwangerschapsolie of Zwangerschap Body Butter.

Hoe vaak buik insmeren zwanger?

Door je huid soepel te houden en dagelijks in te smeren met een olie help je striae voorkomen. Een soepele huid is immers flexibel en rekt gemakkelijker mee. Start hiermee vanaf het begin van je zwangerschap en blijf smeren tot drie maanden na de geboorte.

Welke olie is goed voor zwangere buik?

Amandelolie, jojobaolie en tarwekiemolie (rijk aan vitamine E) verbeteren samen met een extract van Arnica de spankracht van de huid, waardoor deze elastischer wordt en gemakkelijker mee veert met je groeiende lichaam tijdens je zwangerschap.

Welke verzorgingsproducten tijdens zwangerschap?

Kies voor crèmes, shampoos en douchegels op basis van plantaardige glycerine en met natuurlijke ingrediënten. Deze voeden en verzorgen de huid.

29 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de beste crème tegen striae?

Beste middel tegen striae – vlog

Heb je eenmaal striae? Dan bestaan er diverse behandelingen om striae te verwijderen Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, vertelt: 'Smeren met crèmes, zoals Bio Oil, Welleda en Biodermal, kan ervoor zorgen dat de effecten van striae verminderen.

Waarmee je zwangere buik insmeren?

Smeer je in de ochtend in met Zwangerschap Body Butter. Deze rijke butter trekt snel in en helpt striemen te verminderen. En gebruik Zwangerschapsolie in de avond tijdens jouw me-time moment. Masseer je buik en ervaar direct verlichting van het jeukende gevoel.

Hoe voorkom je striae tijdens zwangerschap?

Helaas kan ik over striae kort en duidelijk zijn: striae voorkomen tijdens je zwangerschap kan niet. Striae zijn namelijk onderhuidse littekens. Ze ontstaan door het snelle uitrekken van de huid tijdens de zwangerschap. Zeventig procent van de zwangeren krijgt ze.

Wat mag je niet smeren als je zwanger bent?

Wat niet te gebruiken
  • Salicylzuur.
  • Glycolzuur.
  • Retinol (vitamine A zuur)
  • Aromatherapie gezichtsbehandeling (hoge gehaltes etherische oliën)
  • Huidverzorging op basis van etherische oliën.
  • Parfum op basis van alcohol.
  • Alcohol Denat.
  • Hydrochinon.

Hoe heet mag je douchen als je zwanger bent?

Want jij bent zwanger ; ). Tip: Nu je zwanger bent, is heel warm badwater (39 graden of meer) niet aan te raden. Dit in verbad met de kans op oververhitting. Zorg dat het badwater lauwwarm van temperatuur is (onder de 39 graden) en blijf niet te lang in bad zitten.

Welke huidproducten vermijden zwangerschap?

Vermijd tijdens je zwangerschap producten met retinol (vitamine A), retinol op recept of bepaalde retinol derivaten (retinyl retinoate, retinaldehyde, of hydroxypinacolone retinoate). Dit geldt overigens ook tijdens het geven van borstvoeding.

Welke bodylotion als je zwanger bent?

Door je huid goed te hydrateren en soepel te houden kan je de jeuk verminderen. Hiervoor kan je een milde bodylotion (ongeparfumeerd) gebruiken, zoals Lipikar Balsem AP+M, of bijvoorbeeld pure amandelolie. Houdt de jeuk aan of is het ondragelijk, neem dan contact op met je arts.

Waarom visolie zwangerschap?

Wanneer je zwanger bent, zijn de Omega 3 visvetzuren EPA en DHA uit vis of visolie nodig voor de ontwikkeling van het netvlies en de hersenen van het kindje. Ook hebben ze een beschermend effect op het risico op vroeggeboorte.

Is visolie goed tijdens zwangerschap?

Visolie is enorm belangrijk tijdens je zwangerschap. Onderzoek laat zien dat omega 3-vetzuren, en dan met name DHA, gunstig zijn voor, tijdens en na je zwangerschap [3-6]. Zo ondersteunt DHA de ontwikkeling van de hersenen en ogen van je baby.

Welk trimester is het zwaarst?

Het derde trimester van je zwangerschap (27 weken – bevalling) De derde trimester van je zwangerschap is voor de meeste vrouwen fysiek het zwaarst, maar mentaal rustiger. Je buik wordt groter en kan soms best even in de weg zitten.

Hoe lang mag je op je buik liggen zwanger?

Dit keer alles over de slaaphouding, want waarom zou je niet op jouw rug mogen slapen? Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen.

Kan je drukken op je buik als je zwanger bent?

12 weken: als je voorzichtig op je buik drukt, kun je de harde rand van je baarmoeder voelen, net boven je schaambeen. 12-16 weken: je buik groeit boven je schaambot. Het is tijd om je normale broeken in te wisselen voor zwangerschapsbroeken, want de rand van je spijkerbroek zal pijnlijk tegen je buik aan gaan drukken.

Welke week meeste kans op striae?

Zwangerschapsstriemen kunnen zich vanaf het 2e trimester voordoen, maar komen veel vaker voor naar het einde toe. Het valt ook op dat sommige vrouwen er gevoeliger voor zijn dan andere. Bijvoorbeeld jonge, lichte en gladde huidtypes. De genetische aanleg speelt ook een rol.

Welke olie smeren zwanger?

Vandaar dat het goed is om vanaf het begin van het tweede trimester van de zwangerschap Bio-Oil huidolie te gebruiken. Daarmee help je de huid daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen zoals: buik, borsten, onderkant van de rug, heupen, billen en dijen.

Hoe lang mag je Bio-Oil gebruiken?

Voor een optimaal resultaat wordt er aanbevolen om Bio-Oil® tweemaal per dag gedurende minstens drie maanden aan te brengen en met cirkelvormige bewegingen in de huid te masseren totdat de olie volledig is ingetrokken. Het product mag pas worden gebruikt wanneer de wond perfect genezen is.

Welke kant moet je liggen als je zwanger bent?

De beste optie! Op je zij slapen is veruit de beste slaappositie als je zwanger bent. Op je zij slapen zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar de placenta toeneemt zodat meer voedingsstoffen en zuurstof je baby kunnen bereiken. De beste kant is je linkerzij, maar ook op je rechterzij zit je helemaal op safe.

Hoe lang blijft je buik dik na bevalling?

Ondanks dat je waarschijnlijk flink wat foto's hebt gezien van vrouwen die na een aantal dagen tot weken na een zwangerschap hun oude buik weer terughadden, is dat niet de standaard. Het gros van de vrouwen loopt een jaar na de bevalling nog met overtollig buikvet, incontinentieproblemen en een instabiel bekken rond.

Welke olie tegen striae?

Inmasseren met een natuurlijke olie kan ook nuttig zijn tegen striemen, oliën die hiervoor geschikt zijn zijn arganolie, frambozenolie en pompoenpitolie. Dagelijks enkele druppels inmasseren op de striemen en goed laten intrekken.

Hoe begint striae tijdens zwangerschap?

Hoe ontstaat striae? Striae ontstaat wanneer je lichaam sneller groeit dan je huid aankan. Tijdens een zwangerschap, een groeispurt in je jeugd of door in korte tijd veel in gewicht aan te komen. Door de groei ontstaan kleine scheurtjes in je bindweefsel die vanaf buiten zichtbaar zijn.