Koudschuim matrassen informatie

Wat is het verschil tussen polyether en koudschuim?

Gevraagd door: kand. Liz Vink  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.3/5 (19 stemmen)

Koudschuim & Polyether
Het belangrijkste verschil tussen beide materialen zit in de draagkracht. Bij polyether wordt die draagkracht bepaald door het gewicht: hoe zwaarder het polyether is, hoe duurzamer. Bij koudschuim wordt de draagkracht dan weer bepaald door de veerkracht.

Is polyether hetzelfde als koudschuim?

Het verschil tussen polyether en koudschuim

Polyetherschuim is een sponsachtig, veerkrachtig materiaal en is de voorloper van koudschuim. Het verschil tussen beide zit vooral in de draagkracht. Bij polyether wordt die draagkracht bepaald door het soortelijk gewicht: hoe zwaarder het polyether is, hoe duurzamer.

Wat is de beste vulling voor een zitkussen?

Koudschuim. Koudschuim is wat veerkrachtiger en biedt daarom meer comfort dan polyether. Door de lange levensduur is koudschuim geschikter voor kussens die intensief gebruikt worden. De koudschuim HR 45 medium is de meest verkochte koudschuim voor zitkussens.

Wat is de beste vulling voor een bankstel?

Een goede kwaliteit koudschuim als bankstelvulling voldoet het beste. Neem een soortelijk gewicht van boven de 40 in de door u gewenste hardheid. Meestal heeft u een keuze uit soft, medium en hard, waarvan de medium variant het lekkerste zitcomfort heeft.

Wat is het beste schuim voor een bank?

Kies dan voor koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en veel veerkracht. Een ander bijkomend voordeel van koudschuim is dat het vlamvertragend is. Voor de echte luxepaarden onder ons is er pantera, ook wel comfortschuim genoemd.

38 gerelateerde vragen gevonden

Wat is het stevigste schuim?

Koudschuim schuimrubber is de stevigste vorm van schuimrubber. De open celstructuur biedt een goede ventilatie.

Is koudschuim goed voor een bank?

Veel banken hebben als vulling "koudschuim" ook wel HR-schuim waardoor ze langer mooi recht blijven. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. Koudschuim kent een zeer lange levensduur waardoor kuilvorming nauwelijks voorkomt.

Wat is polyether vulling?

Polyetherschuim is een sponsachtig, veerkrachtig materiaal en is de voorloper van koudschuim. Het belangrijkste verschil tussen beide materialen zit in de draagkracht. Bij polyether wordt die draagkracht bepaald door het gewicht: hoe zwaarder het polyether is, hoe duurzamer.

Hoe lang gaat koudschuim bank mee?

Duurzaamheid van koudschuim voor een bank

Vooral het schuim van het Nederlandse merk Pantera blijft ontzettend lang in vorm. Het schuimmerk zelf geeft 7 jaar garantie tegen kuilvorming. In de praktijk blijft het 20 tot 30 jaar zijn vorm behouden. Daarnaast wordt Pantera schuim in Nederland geproduceerd.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bank?

5 tips voor 'n nieuwe bank
  1. Bepaal de afmetingen van de woonkamer & het bankstel. De afmeting van de woonkamer bepaalt het formaat van een geschikte bank. ...
  2. Bedenk welke zichtlijnen belangrijk zijn in het interieur. ...
  3. Bepaal het aantal zitplaatsen. ...
  4. Kies een bank met het juiste zitcomfort. ...
  5. De uitstraling van de bank.

Wat is het beste schuim voor zitkussens?

Zeer geschikt voor zitkussens is de koudschuim HR 40 stevig. Voor matrassen en rugkussen is de koudschuim HR 45 soft perfect. Zeer fijn schuim voor zowel zitkussens, rugkussens als zit- en slaapkussens is de koudschuim HR 45 medium.

Wat is het beste materiaal voor een kussen?

Het meest populair (als we naar de verkoopcijfers kijken) is nog steeds het donzen en/of veren kussen, ook wel donskussen genoemd. Al naar gelang de vulling van dit kussen is het lekker zacht (100% dons) of juist hard (100% veren).

Wat zijn de lekkerste kussens?

De beste hoofdkussens van 2023
  • Beste allround kussen – Driekamer eendendons kussen.
  • Beste ondersteunende kussen – Dons & natuurlatex contour kussen.
  • Beste kussen voor zijslapers – Vandyck Navy label kussen.
  • Beste kussen voor combinatie slapers – Ducky Dons driekamer boxkussen.

Wat is beter voor je rug traagschuim of koudschuim?

Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten.

Wat is een goed matras bij rugklachten?

Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA schuim, werkt namelijk drukverlagend. Een traagschuim matras vormt helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling.

Is koudschuim beter dan traagschuim?

Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Waarom geen koudschuim matras?

De nadelen van koudschuim

Dat is nog niet zo gemakkelijk, want beddenspecialisten zijn het er over eens: er zitten maar weinig nadelen aan dit materiaal. Toch zijn koudschuimmatrassen niet voor iedereen geschikt, omdat ze net wat minder zacht en bouncy aanvoelen, vrij zwaar zijn en altijd een beschermhoes nodig hebben.

Is koudschuim ademend?

De goede luchtcirculatie betekent ook dat koudschuim matrassen een goed ademend en ventilerend vermogen hebben. Dit zorgt ervoor dat het matras hygiënisch en fris is, waarmee allerlei narigheden kunnen worden voorkomen.

Waarom koudschuim?

Voordelen van koudschuim

Dit betekent dat het matras goed ventileert. Het materiaal vormt zich naar je lichaam en verdeelt de druk gelijkmatig. Dat betekent dat je spieren zich ontspannen, de bloedcirculatie optimaliseert en je uitstekend slaapt. Bovendien heb je overdag minder last van spierklachten.

Waar is polyether van gemaakt?

Polyether (ook wel genoemd: schuimrubber of schuimplastic) is een synthetisch product gemaakt van onder andere aardolie. Dit schuim beschikt over een gesloten celstructuur. Dit betekent dat er weinig tot geen ruimte aanwezig is tussen de cellen waar het materiaal van is gemaakt.

Hoe herken je koudschuim?

Koudschuim is te herkennen aan een grillige celstructuur. De cellen verschillen allemaal in grootte en zijn niet allen rond. Daarnaast is koudschuim te herkennen aan de veerkracht. De veerkracht van koudschuim is progressief.

Is koudschuim duurzaam?

Koudschuim is het meest comfortabele en duurzame schuim van dit moment vanwege de enorme veerkracht en de lange levensduur. Koudschuim heeft een open celstructuur waardoor het een stuk duurzamer is dan Latex of Polyether omdat het een stuk langer meegaat.

Is koudschuim goed voor je rug?

Een koudschuimmatras geeft meer ondersteuning en werkt tegelijkertijd drukverlagend. Daarom is het een uitstekende keuze voor mensen die last hebben van chronische rugpijn of andere gerelateerde problemen.

Waar moet je op letten bij koudschuim matras?

Echt goed koudschuim heeft een goede Polyol verhouding, een relatief hoge HR-waarde, een goede densiteit en komt van een goede schuim-fabrikant. De beste HR-waarde voor koudschuimmatrassen is HR 50, 55, 60 of 65. HR = High Resilience wat voor hoge veerkracht staat.

Hoe slaapt koudschuim?

Het matras dient zich aan te passen aan het lichaam. Op die manier krijgt het lichaam voldoende ondersteuning tijdens de slaap. Koudschuim geeft tegendruk: als men het koudschuim indrukt met het lichaam, veert deze deels terug. Daardoor krijgt men meer ondersteuning.

Vorige artikel
Waar wordt progesteron gemaakt?
Volgende artikel
Welke crème voor zwangere buik?