BEST PACIFIER For Newborn | When To INTRODUCE a PACIFIER

Welke bibs speen bij borstvoeding?

Gevraagd door: Juul Kiliç D  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 4.5/5 (60 stemmen)

De Bibs speen bootst de vorm van de borst na en is ontwikkeld om de zuigreflex van de baby te ondersteunen. De ideale speen als je borstvoeding geeft. De ronde vorm van de speen wordt ook wel een kersvorm genoemd. Het schild is ook rond en buigt weg van het gezichtje.

Welke bibs speen is goed?

De symmetrische BIBS speen zorgt ervoor dat je baby'tje niet super hard hoeft te zuigen. De platte, druppelvormige speen stimuleert de ontwikkeling van het gehemelte. Ook helpt de platte speen bij het trainen van de spieren in de mond en kaak.

Welke speen lijkt het meest op tepel?

Een ronde, kersvormige speen wordt meestal aangeraden bij pasgeboren baby's die borstvoeding krijgen. Door de kersvormige vorm lijkt de speen erg op de tepel en gaat er geen "tepel-speen" verwarring ontstaan. Orthodontische speen: Orthodontische spenen zijn zeer flexibel, net als de tepel van de moeder.

Waarom geen speen bij borstvoeding?

Een speen is niet geschikt voor het bevredigen van de zuigbehoefte van een pasgeborene, omdat die nog moet leren aan de borst te drinken. Wacht daarom in ieder geval met een fopspeen tot borstvoeding goed loopt.

Waarom bibs Supreme?

De BIBS Supreme speen is speciaal ontwikkeld om de zuigtechniek van je kleine te stimuleren. Dankzij de symmetrische platte druppelvorm vermindert de druk op de tandjes en kaak van je kindje. Je kunt de speen gemakkelijk in het mondje van je baby plaatsen: de Supreme spenen van BIBS passen altijd.

40 gerelateerde vragen gevonden

Waarom BIBS niet uitkoken?

Een BIBS speen van 100% natuurlijk rubber mag je niet uitkoken in kokend water, magnetron of vaatwasser. Door een latex speen uit te koken tast je het natuurrubber aan, waardoor de speen sneller zal slijten. Het natuurrubber kan dan van kleur veranderen of plakkerig worden.

Waarom geen BIBS speen?

Bibs speen slecht voor gebit

Bij veelvuldig en langdurig speengebruik ligt de tong van een kind vaak lager in de mond en dan drukt deze dus niet tegen het gehemelte aan. Die druk is juist belangrijk voor uit uitgroeien van die kaak in de breedte en is trouwens ook belangrijk voor een goede sliktechniek.

Kan een pasgeboren baby met speen slapen?

Het is een veelgestelde vraag: mag een baby met een speen slapen? Ja, dat mag! Een fopspeen heeft een kalmerend, verzachtend effect op je baby, dus vaak helpt een speen om in slaap te komen. Eventueel kun je ervoor kiezen om de speen uit de mond halen tijdens het slapen.

Waarom wel Pink en geen speen?

Liever nog geen speen

Je kind kan ook moe worden van het zuigen op de speen. Daardoor slaat hij misschien een voeding over. Baby's die borstvoeding krijgen, hebben trouwens vaak geen zin in een fopspeen. Wil je kindje toch extra zuigen, dan kun je het je pink geven om op te sabbelen.

Waarom wel Pink geen speen?

Voor het zuigen op zijn duim, jouw pink of een fopspeen gebruikt je kindje een andere zuigtechniek dan wanneer hij aan jouw borst drinkt. Als je kindje op deze 'zuig-manier aan de borst gaat drinken, kunnen er problemen ontstaan.

Welke speen is goed voor pasgeboren baby?

Zowel de Newborn als de 0-6 maanden fopspeen is geschikt voor een pasgeboren baby. Mocht jouw pasgeboren baby moeite hebben met het vasthouden van de fopspeen of er blijft een afdruk van het schildje op het gezichtje van de baby, dan is een fopspeen van 0-6 maanden geschikter.

Welke speen beste voor Newborn?

Het kan zijn dat je baby de ene fopspeen prettiger vindt dan de andere. Als je baby een sterke zuigkracht heeft, kan een fopspeen met een ronde speen de voorkeur hebben. Als je baby gevoelig is voor tepelverwarring, kan een orthodontische fopspeen beter zijn.

Welke speen bij newborn?

Het ronde speentje, ook kersspeen genoemd, is bedoeld voor baby's die borstvoeding krijgen. Het speentje heeft ronde top, ofwel tepelvorm, die je baby herkent en makkelijk accepteert.

Hoe lang mag je een BIBS speen gebruiken?

Wij adviseren de fopspenen iedere 4-6 weken te vervangen, zowel om hygiënische als om veiligheidsredenen. Let goed op veranderingen in het oppervlak, veranderingen in grootte en vorm en scheurtjes in het materiaal en vervang de fopspeen als je veranderingen opmerkt.

Hoe vaak BIBS speen uitkoken?

We adviseren het uitkoken van de spenen alleen voor het eerste gebruik - niet voor later reinigen tijdens het gebruik. Fopspenen zijn niet bedoeld om herhaaldelijk uit te koken en kunnen kapot gaan door voortdurende blootstelling aan grote hitte.

Welke speen is het minst slecht?

Orthodontisch of dental speentje: volgens tandartsen het meest tandvriendelijk voor je baby. De bolle en platte kant stimuleren de ontwikkeling van het gehemelte en de spieren in de mond en kaak.

Welke speen lijkt op borst?

Soothie speen to the rescue

Ze zijn gewend aan de vorm en het model dat speciaal ontwikkeld is voor kleine gezichtjes. Het materiaal, silicone zonder van latex, BPA, ftalaten en DEHP, zorgt er dan ook voor dat ze zeer natuurlijk aanvoelen, zoals een pink of tepel.

Hoe weet je welke speen?

Naast de maat heb je de keuze uit twee speenvormen: een smalle speen of een bredere vorm, die lijkt op het tepelhof. Dit is vaak afhankelijk van het flessenmerk dat je gebruikt. Welke speen geschikt is hangt dus af van de leeftijd van de baby, de zuigkracht van de baby en de soort voeding, namelijk melk of pap.

Waarom sabbelen baby's op hun handen?

Een baby die goed gedronken heeft, kan van vermoeidheid toch hongersignalen laten zien zoals zoeken met de neus en lippen of sabbelen op zijn handjes. Twijfel niet en leg uw baby gerust te slapen. Een baby die net wakker wordt en trappelt met zijn beentjes heeft waarschijnlijk wel honger.

Hoe groot is de kans op wiegendood?

Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap, terwijl ze verder gezond leken. Dat heet wiegendood, ook wel 'Sudden Infant Death Syndrome' (SIDS) genoemd. Per maand sterft er in Nederland nog altijd gemiddeld 1 baby aan wiegendood. Dat is er elke maand 1 te veel.

Welke speen lijkt op Tepelhoedje?

Hoedje van, hoedje van, hoedje van siliconen.

Het is een opzetstukje en een tepelhoedje lijkt wel een beetje op een speen. Het bestaat uit een langwerpig stuk waar de baby uit drinkt, en een bredere basis die over de tepelhof heen gaat. Er zitten speciaal gaatjes in zodat je natuurlijk wel melk kan blijven geven.

Welke speen niet gebruiken?

Op tijd afbouwen. Zo houden sommige kindjes meer van de platte speen, maar houden andere meer van de ronde speen omdat die op de tepel lijkt. "Het is niet wetenschappelijk bewezen dat de ronde speen slecht zou zijn voor kinderen", zegt Minnesma daarover.

Hoe BIBS speen uitkoken?

Gebruik hiervoor geen sterilisator of afwasmachine. Het beste voor de BiBS speen is het volgende: Breng het water aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en leg de speentjes hier 3-5 minuten in. (maximaal 5 minuten!)

Waarom grotere fopspeen BIBS?

Maat 2 is voor baby's vanaf 6 -18 maanden. Maat 2 is een klein stukje langer dan maat 1. Maat 3 is voor kindjes van 18+ maanden. Maat 3 is een flink stuk groter dan maat 2, het kan voorkomen dat je kindje echt aan maat 3 moet wennen en alleen maat 2 speentjes wilt.

Waarom grotere BIBS speen?

Waarom ziet mijn fopspeen er anders uit? BIBS Spenen kunnen veranderen naarmate ze gebruikt worden. Natuurrubber heeft als eigenschap dat het kan gaan uitzetten als het wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht je kindje heeft hoe groter het bolletje van de speen zal worden.

Volgende artikel
Waarom geen ibuprofen?