Does my car have Isofix? How to find the isofix in your car - Baby Lady, Canterbury

Welke auto's hebben Isofix?

Gevraagd door: Daniël Loukili  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (57 stemmen)

Heeft mijn auto ISOFIX? De meeste nieuwe auto's die vanaf 2006 zijn gebouwd, beschikken standaard over ISOFIX. Op dit moment heeft minimaal 60% van alle Europese auto's ISOFIX, dus er is een grote kans dat jouw auto het ook heeft. De beste manier om dat te controleren is door in de handleiding van je auto te kijken.

Wat als mijn auto geen Isofix heeft?

Isofix is de veiligste en makkelijkste methode. Als jouw auto geen Isofix aansluiting heeft, dan kun je gebruik maken van een base die je met de 3-punts autogordel monteert.

Kun je Isofix in een auto monteren?

U vraagt of het mogelijk is om isofix in uw auto te (laten) monteren. Isofix monteren kan alleen indien de auto hier ook op is voorbereid. Deze bevestigingspunten zijn alleen veilig wanneer ze door de fabrikant zijn aangebracht en dus goedgekeurd zijn door middel van botsproeven.

Is een Isofix verplicht?

Bijna alle auto's na 2006 zijn uitgerust met het Isofix-systeem. Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

37 gerelateerde vragen gevonden

Wat kost het om Isofix inbouwen?

De installatie duurt meestal slechts 30 tot 60 minuten. Reken ook op montagekosten van 50 tot 100 euro. Over het algemeen bedragen de kosten voor het achteraf inbouwen van de Isofix in de auto ongeveer 100 tot 200 euro.

Kan elke autostoel op Isofix?

Je kan de meeste Isofix kinderzitjes wel gebruiken in auto's zonder Isofix. Dit komt omdat de meeste Isofix stoeltjes ook een universele goedkeuring hebben voor het gebruik met autogordels.

Hoe lang gebruik je Isofix?

Volgens de nieuwe R129-regelgeving moeten kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd worden in een autostoeltje met een Isofix-bevestiging.

Welke merken passen op Isofix?

De Isofix-base kan worden gebruikt voor de Maxi Cosi baby autostoeltjes Rock iSize, Tinca iSize en Pebble Plus en Pro. Voor de peuter autostoeltje Pearl Smart i-Size en PearlPro2. Hierdoor kan de base in 2 fases gebruikt worden: van 0-13 kg met de Pebble, Rock en Tinca en van 9-18 kg met de Pearl autostoelen.

Waar zit de baby in de auto?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Welk bouwjaar auto Isofix?

Heeft mijn auto ISOFIX? De meeste nieuwe auto's die vanaf 2006 zijn gebouwd, beschikken standaard over ISOFIX. Op dit moment heeft minimaal 60% van alle Europese auto's ISOFIX, dus er is een grote kans dat jouw auto het ook heeft. De beste manier om dat te controleren is door in de handleiding van je auto te kijken.

Kunnen alle Maxi-Cosi op Isofix?

Er zijn verschillende Isofix bases verkrijgbaar. Niet ieder Maxi-Cosi autostoeltje past op iedere Maxi-Cosi Isofix base, dus let daar goed op bij de aanschaf.

Hoeveel Isofix in auto?

Drie kinderzitjes naast elkaar gaat bijna nooit

De meeste auto's zijn uitgerust met Isofix bevestigingspunten en hebben ook bevestigingspunten voor een top tether (een extra gordel bovenaan het zitje).

Hoe Maxi-Cosi met gordel vastmaken?

2) Riempjes van de maxi-cosi
  1. Zonder isofix: Zet de autostoel voor baby's vast met de gordel. Klik eerst het korte deel van de gordel vast (deel over de beentjes) en zet deze vast in de gleufjes. ...
  2. Met isofix: installeer het draagsysteem volgens de gebruiksaanwijzing. Let erop dat de poot van het systeem op de grond rust.

Heeft een Toyota Aygo Isofix?

U bent in deze Toyota ook voorzien van lederen versnellingspook, F1-schakelflippers op het stuurwiel, isofix-aansluiting, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en bekerhouder.

Welke auto heeft 3 Isofix?

Drie (identieke) stoelen met Iso-fix vinden we bij een de VW, de Seat, de Peugeot 5008 en Citroen C4 Grand Picasso.

Kunnen er 3 autostoeltjes op achterbank?

Hoeveel kinderzitjes passen er achterin welke auto model? Op de tweedehands markt zijn voldoende modellen waar je 3 kinderzitje auto achterin kunt monteren. Voldoende ruimte voor 3 kinderen op de achterbank.

Welke auto passen 3 autostoeltjes op achterbank?

Auto's met 3 Isofix aansluitingen

Ik noem een aantal modellen waarvan ik denk dat er drie Isofix aansluitingen op de achterbank zitten: Volkswagen Sharan. SEAT Alhambra. Ford S-Max.

Waarom geen tweedehands autostoeltje?

Via diverse media wordt veelal afgeraden om een tweedehands autostoeltje te kopen, met het oog op de veiligheid. Een autostoeltje kan immers na een aanrijding van binnen onherstelbaar beschadigd zijn, zonder dat dit aan de buitenkant te zien is.

Hoe lang kind achterstevoren auto?

Hoe lang moet mijn kind achterwaarts reizen? i-Size-richtlijnen beschrijven dat kinderen door moeten gaan met achterwaarts reizen totdat ze ten minste 15 maanden zijn.

Hoe lang mag baby in de auto?

In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto verplicht worden vervoerd in een goedgekeurd autostoeltje. Vanaf de geboorte tot je kind 13 kilo weegt, gebruik je een Maxi-Cosi groep 0+ (tot 13 kilo) of een R129/i-Size stoeltje geschikt voor kinderen tot 83 centimeter én minimaal 15 maanden oud.

Heeft Volvo Isofix?

De auto is voorzien van i-Size/ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes op de achterbank. i-Size/ISOFIX is een bevestigingssysteem voor kinderzitjes dat gebaseerd is op een internationale norm.

Welke stoel past op Isofix?

De Isofix-base kan worden gebruikt met de autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. De base is te gebruiken vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Heeft Skoda Fabia Isofix?

Alle Škoda's hebben de Isofix bevestigingspunten en deze kun je terugvinden tussen de rugleuning en de bank. In je handleiding kun je teruglezen of je auto is voorzien van Isofix.

Volgende artikel
Kunnen verklevingen weggaan?