WAT ZIT ER IN DE COMMODE? 👶 Indeling van de commode ✨ ShelingBeauty

Wat zit er in de commode baby?

Gevraagd door: Ninthe van de Wal  |  Laatste update: 5 februari 2024
Score: 4.4/5 (59 stemmen)

Een commode is een van de onderdelen die je nodig hebt voor in een babykamer. Hierop verschoon je luiers van je baby en maak je je baby schoon. Bovendien hebben de meeste commodes veel opbergruimtes, waar je bijvoorbeeld veel verzorgingsproducten, luiers en rompertjes voor je baby in kan bewaren.

Wat moet er allemaal in de commode?

Welke producten mogen niet ontbreken in of op de commode:
  • een aankleedkussen met fijne wasbare hoes.
  • luiers.
  • billendoekjes.
  • billenspray of -creme.
  • hydrofiele doeken en washandjes.
  • rompertjes.
  • sokjes.
  • een fijne bodycreme.

Wat in bovenste lade commode?

3. De belangrijkste spullen in de bovenste lade
  1. Luiers.
  2. Billendoekjes.
  3. Billenzalf.
  4. Thermometer.
  5. Paracetamol.
  6. Monddoekjes.

Heb je echt een commode nodig?

Je zult de commode direct vanaf de geboorte nodig hebben om je kleintje te verschonen, aan te kleden en af te drogen. Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten of staan, is het eenvoudig om hem zonder commode aan te kleden. Toch zul je het meubelstuk nog wel nodig hebben voor het verschonen.

Waarom spiegel boven commode?

“We hebben een plankje boven de commode met een spiegel aan de onderkant. Dit zorgt er in ons geval voor dat hij (meestal) rustig blijft liggen.” – Josefiennn.

36 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang heb je een commode nodig?

tot het moment dat je kindje zindelijk is. Dat is in de leeftijd tussen de 3 a 4 jaar. Met 4 jaar gaan ze naar de basisschool en moet je kindje zelfstandig naar het toilet kunnen gaan. Rond de 3 jaar zal je kindje ook een ander bed gaan gebruiken en ben je toe aan een peuterkamer en wordt de commode overbodig.

Hoe hoog moet commode zijn kraamzorg?

Let er op dat je commode daarom het liefst aan drie kanten vrij van de muren staat, zodat je er goed bij kunt. De commode heeft een werkhoogte van 90 – 105 centimeter.

Hoe lang gebruik je een luiertafel?

Een luiertafel moet in staat zijn om tot 50 kg te dragen, hoewel ze enkel gebruikt mag worden voor kinderen die tot 15 kg wegen. Een luiertafel voor een baby tot 12 maanden moet 38 cm breed zijn en 65 cm lang.

Waar moet je op letten bij het kopen van een commode?

Een rechte houding tijdens het optillen is beter voor je rug en daarom moet de babycommode een aangename hoogte hebben. Meestal kiezen ouders voor een hoogte tussen 85 en 105 centimeter, maar test voor aankoop wel even of de commode niet te hoog of te laag voor je is.

Hoe duur is een commode?

Eén van de dingen waar je niet zonder kunt als kersverse ouder is een commode. Je hebt er één vanaf € 150,-.

Hoe deel je kledingkast baby in?

Links boven rompers met korte en lange mouwen, onder shirts met korte en lange mouwen, rechts boven broeken, rechts onder vesten/truien. Wij gebruikten de kast vooral als opslagplek voor de kleding in grotere maten, luiers en doekjes, beddengoed en slaapzakken. Kleding ook weer in bakken opgeslagen.

Hoe hemnes commode indelen?

In de bovenste la zitten rompertjes, sokjes en luiers. In de tweede la zitten broekjes, shirtjes, hydrofiel doeken en washandjes In de onderste la zitten hoezen voor het aankleed kussen, voorraad billen doekjes en verzorgingsproducten en omslagdoeken. De kleertjes die in de commode zitten zijn kleertjes die ze past.

Waarom een commode?

Een commode is een handig item als je je baby gemakkelijk wilt verschonen, precies op de hoogte waar jij daar goed bij kunt. Daarnaast heb je ontzettend veel extra opbergruimte in een commode, waar je alle babyspullen en verzorginsproducten kwijt kunt die je niet in de babykast legt.

Waarom moet de luieremmer naast de commode staan?

Een luieremmer neutraliseert de geur van een vieze luier snel en efficiënt. Dit in tegenstelling tot een 'gewone' afvalemmer. Je zet de 'emmer' direct naast de commode neer, zodat je de vieze luier hier direct in kunt laten verdwijnen.

Hoe baby kast inrichten?

Zorg ervoor dat je de items die je elke dag het meeste gebruikt binnen handbereik hebt, door ze in een mandje op de commode te bewaren of in de bovenste lade van je kast te doen. Denk hierbij aan hydrofiele doeken, luiers, washandjes, rompertjes en sokjes, spuugdoekjes, billendoekjes en verzorgingsproducten.

Waarom Bladvergroter commode?

Met een bladvergroter creëer je heel makkelijk extra werkruimte op de commode. De bladvergroter zorgt ervoor dat je je kindje recht voor je neer kunt leggen. Hierdoor kun je je kindje een stuk handiger verschonen. Je kunt gewoon recht blijven staan en hoeft niet naar de zijkant te buigen.

Hoeveel Commodemandjes?

Commodemandjes Sommige producten van de babyuitzetlijst heb je het liefst direct bij de hand tijdens het verschonen of aankleden. Denk aan je luiers, maar ook bijvoorbeeld je billencrème of babyzalf, een speentje, romper of een hydrofiele doek. Tadaaa, here come commodemandjes! Aan een stuk of 3 heb je voldoende.

Wat is de diepte van een commode?

Hoogte, breedte en diepte van de commode

Een commode voor de babykamer heeft een blad nodig dat ruim genoeg is voor een aankleedkussen. Je kunt hiervoor de volgende afmetingen aanhouden, breedte minimaal 75 cm en diepte minimaal 53 cm. Een prettige werkhoogte is tussen de 90 en 105 cm.

Welke kleur commode?

6 Welke kleur kies ik voor mijn commode

Kies daarom het liefste voor lichte, rustige kleuren. Maak het niet te druk. Je hebt verschillende kleuren commodes. Er zijn houtkleurige, witte, grijze en zelfs zwarte commodes.

Hoeveel uur met 1 luier?

Voor pasgeboren baby's adviseren we om elke 1,5 uur de luier te verschonen. Als je baby wat ouder wordt doe je er goed aan om de luier elke 2 à 3 uur te controleren. Het is niet altijd nodig om een plasluier direct te verschonen, maar doe dit wel bij een poepluier.

Hoe vaak per dag luier verschonen?

Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden. Maak je dus niet druk wanneer je baby gedurende dat hij/zij ouder wordt minder gaat ontlasten.

Hoelang baby met poep luier?

Je hebt baby's die na elke voeding poepen en baby's die één keer per 4 dagen poepen. Als een baby borstvoeding krijgt kunnen er zelfs 10 dagen tussen twee poepluiers in zitten. Bij flesvoeding poept een baby meestal om de 1 tot 3 dagen.

Is een kraamzorg nodig?

Kraamzorg is een recht. Je bent dus niet verplicht om een kraamverzorgster als zorgverlener in huis te hebben net na de bevalling van je kindje.

Hoe hoog moet je bed zijn bevallen?

Waarom moet het bed op klossen? Tijdens de bevalling en in de kraamweek moet je bed een hoogte hebben van 80-90 cm, gemeten vanaf de vloer tot de bovenkant van de matras. Dit is zodat de verloskundige (bij een thuisbevalling) en de kraamverzorgende je beter kan verzorgen, zonder haar eigen rug geweld aan te doen.

Hoeveel kraamzorg heb je?

Je hebt wettelijk minimaal recht op 24 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Je hebt maximaal recht op 80 uur kraamzorg. Het standaard aantal uur kraamzorg is 49.